Home Lifehacks 10 lifehacks voor mooiere selfies

10 lifehacks voor mooiere selfies

by Rosalyn van Moorselaar
Selfie maken

Een selfie maken kan ideaal zijn. Zo kun je van een mooi moment een herinnering bewaren, terwijl je niemand hoeft lastig te vallen om de foto te nemen. Ook als je bijvoorbeeld een nieuwe profielfoto op social media wilt, kun je een mooie selfie maken. Maar hoe kun je nu een goede selfie maken? Wij geven je 10 tips!

1. Maak de foto bij voorkeur bij daglicht

Een selfie maken doe je bij voorkeur overdag. Daglicht is namelijk veel beter voor een foto dan kunstlicht. En als het te donker is, dan kun je ook niet makkelijk een goede selfie maken, omdat er altijd dingen wegvallen in het beeld. Als je bij het raam gaat staan, zal je zien dat een selfie meer helder is.

2. Bepaal wat de mooiste kant van je gezicht is

Een goede selfie maken doe je verder door te bepalen welke kant van je gezicht het meest flatteus op de foto komt. Daarvoor moet je natuurlijk eerst een beetje oefenen. Aan de hand van de diverse foto’s die je hebt gemaakt, kun je bepalen welke houding het best is.

3. Houd je telefoon iets hoger dan je gezicht is

Je gezicht van onderen fotograferen is beslist geen goed idee. Hoe moet het dan? Houd de camera daarom altijd iets omhoog, zodat je een mooie hoek creëert. Je zal zien dat de selfie dan beter wordt.

4. Doe je kin iets naar beneden

Natuurlijk hoef je niet met je kin op je borst op de foto. Maar als je je kin een klein stukje naar beneden doet, dan zal dit jou een krachtige uitstraling geven. Niet je kin de lucht in dus, zoals je misschien gewoonlijk doet, maar net andersom: iets omlaag!

5. Vergeet de achtergrond niet

Een mooie selfie maken draait natuurlijk vooral om jezelf. Maar de achtergrond komt er ook op. En dan wil je niet dat iedereen ziet dat jij nog een torenhoge afwas hebt staan of dat je kledingkast echt een rommeltje is. Kijk dus ook even naar het decor!

Goede selfie maken

6. Werk met kleur

Zowel met je kleding als met de achtergrond kun je fantastisch met kleur experimenteren. Kies kleuren die jou flatteren en zorg er zo voor dat je er nog beter op staat.

7. Zet de flitser uit

Een flatteuze selfie maken terwijl je flitser aanstaat? Dat gaat je waarschijnlijk niet lukken. Je huid wordt hierdoor namelijk heel erg bleek en dat is geen succes op de foto.

8. Gebruik filters

Of je nu een iPhone, een Samsung Galaxy of een heel andere smartphone hebt, er is altijd wel een mogelijkheid om filters te gebruiken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Instagram. Filters maken je foto’s mooier en zorgen vaak voor een uniek effect.

Lees ook: 5 smartphone releases in 2019

9. Zorg ervoor dat je ontspannen bent

Als je ontspannen bent, heb je een heel andere uitstraling dan wanneer je toch een beetje gespannen bent. Let op je ademhaling en denk aan iets leuks voor je die selfie gaat maken. Je zal zien dat jouw ogen dan net even meer glanzen dan daarvoor.

10. Geniet er ook van

Selfies maken doe je niet alleen om de foto zelf, je doet het ook om het plezier dat je eraan beleeft, toch? Zorg er daarom vooral voor dat je het leuk vindt!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer