Home Automotive 3 kenmerken en onderdelen van een zuinige auto

3 kenmerken en onderdelen van een zuinige auto

by Redactie
3 kenmerken en onderdelen van een zuinige auto

Bij steeds meer mensen begint het besef door te dringen, dat we meer moeten letten op het milieu. We doen alles om ons huishouden zero-waste te krijgen, we consumeren biologisch verbouwde groenten en fruit, en ook ons vervoer wordt kritisch onder de loep genomen. De auto is daar een goed voorbeeld van. In veel huishoudens is de auto een van de grootste vervuilers! Wat kun je daaraan doen? In dit artikel noemen we een aantal onderdelen en kenmerken waaraan je een echt zuinige auto kunt herkennen. Als je een nieuwe of tweedehandse auto aanschaft, kun je daar op letten. Zo weet je zeker dat je alles doet om de schadelijke uitstoot tot een minimum te beperken.

Een brandstofcel of tractiebatterij

Elektrisch rijden is een stuk minder vervuilend dan rijden op benzine of diesel. Natuurlijk moet de stroom voor een elektrische auto ook worden opgewekt – maar dat gebeurt met veel minder vervuiling dan in een kleine verbrandingsmotor. Wil je echt zuinig rijden, dan kun je overwegen een elektrische auto aan te schaffen.

Elektrische auto’s herken je aan de brandstofcel. Er zijn ook modellen met een tractiebatterij, die oplaadt wanneer je remt.

De EGR-klep

Een EGR klep zit standaard op auto’s met een dieselmotor. Het is een manier om de uitstoot van stikstofoxide te verminderen. EGR staat voor Exhaust Gas Recirculation: schadelijke gassen worden vanuit de uitlaat terug de motor ingestuurd en verbrand. Zo wordt voorkomen dat ze in het milieu komen.

Een dieselmotor zonder EGR-klep stoot veel schadelijke stoffen uit.Het is dus belangrijk dat dit onderdeel goed functioneert.

Klein is beter

Over het algemeen geldt: hoe kleiner de auto, hoe zuiniger hij is. Twijfel je tussen twee modellen, kijk dan naar de afmeting en het gewicht van de auto. Een kleinere auto met een kleinere motor is vaak de milieuvriendelijkere optie.

Heb je soms een grote auto nodig? Dan kan het beter zijn om een kleine auto aan te schaffen en zo nu en dan een grotere auto te huren. Zo bespaar je het milieu, maar kun je wel comfortabel op vakantie, om maar eens iets te noemen.

Denk aan het milieu: kies bewust voor een zuinige auto

Een auto is erg handig – voor veel mensen zelfs onmisbaar. Door een zuinige auto te kiezen, kun je de impact op het milieu toch verminderen. Let je op de bovenstaande drie kenmerken, dan weet je zeker dat je een zuinige auto uitzoekt.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer