Home Smartphones & Tablets 3 redenen waarom je toch beter voor een originele oplader kiest

3 redenen waarom je toch beter voor een originele oplader kiest

by Redactie
3 redenen waarom je toch beter voor een originele oplader kiest

Een goede oplader hebben, is belangrijk om altijd je mobiel, laptop of tablet te kunnen gebruiken. Daarom nemen velen hun opladers overal mee in hun tas of rugzak. Als deze kabeltjes vaak bekneld zitten, durven ze wel eens snel kapot te gaan. Vervelend! Bij je zoektocht naar een nieuwe oplader, krijg je vaak een scala aan keuzes; van opladers in hippe kleurtjes tot opladers die minder kosten dan een gemiddeld brood. Daarom is het erg aanlokkelijk om zo’n oplader te kopen. Een leuke look of een goede prijs zijn dan ook toffe voordelen, maar er zijn ook nadelen aan een niet-originele oplader.

Kans op brand

Het eerste grote nadeel is het feit dat een niet-originele oplader vaak zo goedkoop mogelijk wordt geproduceerd met niet-kwalitatieve materialen. Tijdens het oplaadproces, wordt er veel energie naar de accu van je mobieltje, tablet of laptop gestuurd. Eens de accu vol is, wordt dit proces gestopt. Als dit niet gebeurt, dan kan de niet-originele oplader oververhitten, wat zorgt voor brandgevaar. Zeker als je ‘s nachts je mobiel op je bed legt terwijl je slaapt, kan dit gevaarlijk zijn. 

Trager of sneller opladen

Sommige niet-originele opladers regelen de stroom niet goed, waardoor je accu erg traag oplaadt. Andere laden je accu dan weer veel te snel op. Dit klinkt erg fijn, maar zorgt ervoor dat je accu ‘lui’ wordt en dit verkort de levensduur van de accu. Zo raak je in een vicieuze cirkel van alsmaar opladen. Zeker bij mobieltjes moet je dan snel altijd maar je oplader bij je hebben Zonde! Koop dus je Samsung of iPhone opladers gewoon bij een echte verkoper! 

Interne schade

Niet alleen een luie accu is een niet-zichtbare killer, er kunnen ook andere technische issues optreden. Soms kunnen niet-originele opladers ervoor zorgen dat de accu niet meer oplaadt, waardoor je een nieuwe accu moet laten steken. Andere mobieltjes, tablets en laptops gaan stoten soms na een tijdje de niet-originele  opladers af, waardoor je foutmeldingen krijgt. Erger nog: een niet-originele oplader kan bij een iPhone zelfs de U2 IC-chip beschadigen. Deze is verantwoordelijk voor allerlei processen. Een iPhone die plots niet meer wil opstarten, kan een teken zijn van een beschadigde chip. 

Koop dus steeds een originele oplader om deze problemen te omzeilen! 

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer