Je iPhone is en blijft een klein technisch wonder. Waar je telefoon voorheen vooral handig was, kun je nu eigenlijk niet meer zonder. Je hele leven zit erin. Of het nu gaat om je foto’s, je agenda en afspraken of emails. Je telefoon is echter ook een heel stuk complexer geworden ten opzichte van pak ‘m beet tien jaar terug. Er zijn tal van handige dingen om nog meer van je telefoon te genieten. Profiteer met deze tips.
Ook je iPhone kun je goed beveiligen
We kennen allemaal de risico’s van het internet. Virussen, malware en spyware, hackers en zelfs ransomware…. Over het algemeen beveiligen wij onze computers hier goed tegen, maar hoe zit dat met onze telefoons? Het is absoluut waar dat je iPhone prima beveiligd is en dat je doorgaans minder kwetsbaar bent dan met je computer. Dit betekent echter niet – in tegenstelling tot wat nog wel eens wordt beweerd – dat je iPhone immuun is voor dit soort bedreigingen. Ook je iPhone kun je goed beveiligen, bijvoorbeeld met een virusscanner, firewall en VPN-verbinding.
Bescherm die kwetsbare techniek
Bescherm je iPhone goed! Hoeveel mensen zie je wel niet rondlopen met gebarsten schermen en bekraste behuizingen? Jij wilt niet tot deze groep behoren. We weten het: je iPhone ziet er sexy uit, maar wat heb je hieraan als hij valt en beschadigt? Neem nu een telefoon zoals de iPhone 11 Pro. Het nieuwste van het nieuwste, een lust om te zien, maar ook zeer kwetsbaar. Investeer in een iPhone 11 Pro telefoonhoesje (of ander hoesje voor jouw model) en zorg ervoor dat je telefoon mooi blijft.
De batterijduur verlengen
Tegenwoordig pochen telefoonfabrikanten dat hun telefoons een hele dag meegaan op een volle acculading. Allemaal leuk, maar je goede oude dumbphone van vroeger redde het haast een hele werkweek op een volle batterij. Nu mogen we telefoons anno nu niet kwalijk nemen dat ze minder lang meegaan, want alle hedendaagse technologie vraagt veel meer van de accu. Je kunt echter eenvoudig je batterijduur (flink) verlengen. Hoe? Bijvoorbeeld door je verlichting wat minder fel te zetten, maar ook door te beperken wat apps kunnen doen. Apps die constant op de achtergrond actief blijven (bijvoorbeeld door te verversen, je locatie bij te houden, te updaten of notificaties te sturen), kunnen energie slurpen.
De vraag is: heb je het echt nodig dat al die voorzieningen aan staan? Bekijk eens bij je batterijstatus welke apps de meeste energie slurpen. Zitten er echte grootverbruikers tussen? Schakel dan eens hun achtergrondactiviteit uit.
WiFi en Bluetooth echt uitschakelen
Ongemerkt heeft Apple de laatste jaren wat veranderingen doorgevoerd. Voorheen kon je WiFi en Bluetooth echt uitschakelen door simpelweg het icoontje aan te tikken in het swipe-up menu op je homescreen. Echter, wanneer je dit doet, worden nu alleen actieve verbindingen verbroken. Ga je naar een andere locatie, dan kan je telefoon ongewenst weer verbinding maken met andere netwerken en devices. Irritant. Bovendien: het echt uitschakelen van je WiFi en Bluetooth (dit doe je in het instellingenmenu), zorgt ook voor een verdere batterijbesparing.