Home Internet 5 tips bij het beginnen van je eigen webshop

5 tips bij het beginnen van je eigen webshop

by Rosalyn van Moorselaar
5 tips bij het beginnen van je eigen webshop

Heb je de keuze gemaakt om je eigen webshop te beginnen? Al velen gingen je voor in Nederland, maar dat wil niet zeggen dat het geen succes kan worden. Je moet echter wel beseffen dat het starten van een webshop en het bijhouden daarvan tijd kost maar vooral ook passie vraagt. Het mooiste is als je van de hobby je werk kan maken en dat geldt evenzeer voor een webshop. De eerste van de 5 tips om je eigen webshop te beginnen ligt dus voor de hand.

Webshop beginnen – 5 tips

1. Passie

Als jij een passie hebt voor het product dat je gaat verkopen, heb je een voorsprong op iedere webwinkel waarbij dat niet geldt. Als jij graag schrijft over jouw product, er alles van afweet en met je neus altijd bovenop de nieuwste ontwikkelingen zit, blijkt dat ook uit de kwaliteit van je webshop. Als je een eigen webshop begint, is dat het eerste waar je aan moet denken.

2. Software en E-commerce

Ben jij handig en weet je genoeg van software om je eigen webshop even in elkaar te zetten? Fout, het is tegenwoordig niet meer zinvol om zelf iets te gaan bouwen. Er zijn veel specialisten waar je een goede en voordelige webshop kunt krijgen. De voordelen hiervan zijn dat je voor een relatief laag bedrag een stabiel platform krijgt met goede support. Ook kan je dan een eventuele stap naar het buitenland makkelijker maken.

Lees ook: De 10 handigste apps op een rij

3. Ga niet te snel

Als je webshop in Nederland een succes is, hou dit dan zoveel mogelijk vast en analyseer de achtergronden van de positieve ontwikkelingen voordat je de aandacht meteen op het buitenland gaat richten. Een van de meest gemaakte fouten is dat er gedacht wordt dat de markt in Vlaanderen vergelijkbaar is met die in Nederland. Dat is maar beperkt waar. Ga je nog een stukje verder denk dan eerst na over de extra problemen die dat kan opleveren. De Duitse markt lijkt vaak erg aantrekkelijk omdat die zo groot is en men daar ook meer online bestelt. Wist je ook dat in Duitsland 35% van de bestelde producten wordt geretourneerd?

4. Verzenden

Het is heerlijk om de eerste bestellingen binnen te zien komen. Maar als je fysieke producten verkoopt zal je ze ook goed moeten verzenden. Zeker in het begin zal het een goed idee lijken om dat zelf te doen om de marge hoog te houden. Maar vergis je niet in de tijd die het kost om dit op een professionele manier te regelen. Informeer eens naar de kosten om deze klus uit handen te geven.

5. Stel een realistisch doel

Ook als je een aanpakker en doorzetter bent, moet je wel degelijk ook rekening houden met de grillen van de markt. Stel bij het starten een realistisch doel. Leg voor jezelf vast welke verwachtingen je hebt bij het openen van je webshop. Stel doelen op financieel gebied en in de tijd en houd je hieraan.

Veel succes met het starten van je webshop en gebruik de tips goed.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer