Home Internet 5 tips voor een snelle internetverbinding in huis

5 tips voor een snelle internetverbinding in huis

by Rosalyn van Moorselaar
5 tips voor een snelle internetverbinding in huis

Internet is natuurlijk ook in huis bijna onmisbaar geworden. Snelheid is daarbij vaak erg belangrijk vooral als je sites bezoekt die snelheid vereisen, denk bijvoorbeeld aan live tv of muziek met beelden. Maar als de internetverbinding traag is in delen van of het hele huis, wat doe je dan? Hieronder volgen een aantal tips.

Versnel je pc

Nog steeds is een pc of laptop thuis vaak het apparaat waarop internet wordt gebruikt. Vooral de wat oudere exemplaren kunnen zorgen voor een trage internetverbinding. Een capaciteit van minder dan 4 GB geeft in combinatie met Windows 10 een slechte verbinding. Het upgraden van het geheugen van je computer hoeft niet veel te kosten en is relatief eenvoudig te doen. Informeer er eens naar bij je winkelier. Als je internet gebruikt op pc of laptop moet je bij voorkeur ook niet onnodig veel andere programma’s laden. Dat verbetert de snelheid.

Een repeater gebruiken

Merk je dat in de ene kamer de snelheid veel beter is dan in een andere kamer van het huis? In dat geval kan een repeater soms uitkomst brengen. Verwacht echter geen wonderen van dit apparaatje. Omdat een repeater moet versturen en ontvangen en in het algemeen ver van de router staat, zal de draadloze snelheid vaak maar de helft zijn in vergelijk met het rechtstreekse gebruik van je router.

Installeer een los access point

Het werkt echt simpel. Om goede WiFi te krijgen in een kamer installeer je daar een los access point. Met een netwerkkabel verbind je deze met je router. Het acces point geeft in de kamer dan weer dezelfde kwaliteit WiFi (draadloos of per kabel) die je dicht bij de router ook hebt. Kijk op het internet voor een goed werkende access point voor jouw specifieke situatie.

Internet via het stopcontact

Lukt het je maar niet om een goede internetverbinding in bepaalde kamers te krijgen dan zou je kunnen nadenken over stroomnetadapters met WiFi. Deze zijn meestal simpel te installeren en ze gebruiken je elektriciteitsnetwerk als computernetwerk. Deze adapters functioneren in het algemeen in de meeste situaties naar behoren en je kan er je computer, tablet en smartphone op aansluiten. Echt goedkoop zijn ze beslist niet. Als jij deze oplossing overweegt, is het verstandig om eerst wat informatie op te vragen en testresultaten op het net te bekijken.

Een betere WiFi ontvangst realiseren

Ook voor WiFi geldt vaak dat je krijgt waarvoor je betaalt. Er zijn inmiddels een groot aantal providers en de prijsverschillen kunnen behoorlijk oplopen. Van de zender in een router mag je verwachten dat die enkele tientallen meters bereik heeft en dat de internetsnelheid afneemt hoe verder weg je hier draadloos gebruikt van maakt. Let goed op wat de provider aanbiedt en als de prijs erg laag is, kan je ook moeilijk topkwaliteit verwachten,

Als je eenmaal een provider hebt gekozen, kies dan de plaats van de router zorgvuldig. Uiteraard word je in de keuze beperkt door de aansluiting, maar probeer of je het verschil kan merken door plaatsing op een centrale plek, eventueel met verlengkabels.

Lees ook: Hoe kun je een openbaar wifi-netwerk veilig gebruiken?

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer