Home Smartphones & Tablets Battle: iPhone 7 versus de iPhone 8. Dit moet je weten!

Battle: iPhone 7 versus de iPhone 8. Dit moet je weten!

by Redactie
Battle iPhone 7 versus de iPhone 8. Dit moet je weten! 2

Sta jij nog voor de keuze of je een iPhone 7 of iPhone 8 neemt? Er zitten een aantal verschillen tussen deze twee modellen. Aan de hand daarvan kun jij een goede keuze maken. Wij hebben de belangrijkste verschillen voor je verzameld. Natuurlijk kun je bijvoorbeeld ook naar Telfort surfen voor meer informatie.

1. De buitenkant

Het ontwerp van de iPhone 8 verschilt weer iets van dat van de iPhone 7. Beide telefoons zijn van aluminium gemaakt, waardoor het uiterlijk heel degelijk is. Toch is de iPhone 8 net wat chiquer afgewerkt, de voor- en achterkant zijn namelijk van glas gemaakt. Een overeenkomst is dat er een goede bescherming is tegen stof en water. Door de regen fietsen is dus geen enkel probleem met deze telefoons.

2. Het scherm

Het scherm van de iPhone 7 en de iPhone 8 is vergelijkbaar. De schermen hebben namelijk beiden hetzelfde formaat: 4,7 inch. Ook de resolutie van 1334 x 750 pixels is gelijk. Zelfs het schermtype IPS LCD is hetzelfde. Deze schermen hebben als voordeel dat ze echt heel helder zijn en de kleuren op een heel mooie manier weergeven. Verder zijn de schermen heel drukgevoelig. Zachte of harde druk kan een verschil maken in het geven van een opdracht.

3. Snelheid

Als we kijken naar de processor die ingebouwd is in de iPhone 7, dan is die een A10-processor. Deze zorgt ervoor dat je iPhone 7 lekker snel reageert. De iPhone 8 is echter voorzien van zijn opvolger: de A11-processor. Deze Bionic-chipset beschikt over maar liefst 6 kernen, terwijl de A10-processor er maar 4 heeft. De iPhone 8 is dus een stuk sneller dan zijn voorganger en deze processor is ook nog eens zuiniger in het gebruik, waardoor de batterij langer meegaat. Bovendien heeft de iPhone 8 een groter geheugen.

Battle iPhone 7 versus de iPhone 8. Dit moet je weten!

4. Beveiliging

Op het gebied van beveiliging scoren beide apparaten hoog. Belangrijke extra: beide modellen beschikken over een vingerafdruksensor. Dit maakt het voor jou gemakkelijk om je telefoon snel te ontgrendelen, terwijl dit toch heel veilig is. Niemand anders heeft immers jouw vingerafdruk.

5. Camera

De camera van de iPhone 8 scoort net iets beter dan die van de iPhone 7. Beide camera’s bieden de mogelijkheid om foto’s te maken met 12 megapixel. Dit zorgt voor scherpe plaatjes op beide apparaten. De sensor van de iPhone 8 is echter een stukje groter en gevoeliger. Daardoor zijn de foto’s nog scherper en lichter dan bij de iPhone 7.

6. Bluetooth

Natuurlijk gebruik jij ook regelmatig Bluetooth. Al was het alleen maar om je telefoon met je auto te verbinden of om muziek af te spelen via je draadloze speakers. De Bluetooth in de nieuwe iPhone is beter ontwikkeld dan die in de iPhone 7. Bij de iPhone 8 is het bereik namelijk een stuk groter, gaat de bestandsoverdracht sneller en bovendien kun je Bluetooth koppelen met meerdere apparaten tegelijk. Handig!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer