Home Internet Belangrijkste redenen om over te stappen op een glasvezel abonnement

Belangrijkste redenen om over te stappen op een glasvezel abonnement

by Redactie
Belangrijkste redenen om over te stappen op een glasvezel abonnement

Steeds meer mensen kiezen ervoor om over te stappen op glasvezel internet. Het versturen van internetsignalen via de dunne fiber draad wordt gezien als the next step bij het gebruik maken van digitaal dataverkeer. Overweeg jij om ook de stap naar de toekomst te zetten? dan maak je een goede keuze. Wij zetten de belangrijkste redenen om over te stappen op een glasvezel abonnement voor je op een rijtje.

Hoe werkt glasvezel?

Glasvezel wordt ook wel fiber genoemd. Het is een zeer dun draad dat bestaat uit zeer dunne vezels van zeer helder glas. Dit dunne draad wordt gebruikt om data te versturen. Glasvezel vormt de basis van een zeer stabiele internetverbinding waarmee de signalen op een zeer hoge snelheid verstuurd kunnen worden. Alleen dit al zijn goede redenen om over te stappen op glasvezel want een van de grootste ergernissen van DSL- en kabel aansluitingen hadden wel betrekking op de snelheid en de stabiliteit van het internet. Deze ergernissen zijn nu verleden tijd. 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van glasvezel ten opzichte van kabelaansluitingen?

Zoals je op deze website kunt lezen, wordt glasvezel veelvuldig toegepast. Zoals op de pagina beschreven wordt, is dit materiaal een zeer goede optie om signalen betrouwbaar over grote afstanden te vervoeren. Dit merk je direct in de internetsnelheid. Om je hierin een beeld te geven: als je de beschikking hebt over een kabelaansluiting, haal je downloadsnelheden tot 300 mb per seconde. De internetsnelheden bij het gebruik van glasvezel liggen een stuk hoger: 1000 mb per seconde. Daarnaast liggen de upload- en downloadsnelheden gelijk wat bij kabel- en ADSL opties niet het geval is.

Waarom overstappen op een glasvezel abonnement?

De belangrijkste redenen om over te stappen op een glasvezel abonnement hebben we al verklapt. Door deze keuze heb je de beschikking over een veel snellere en stabielere internetverbinding. Je hebt hierbij geen beperking met betrekking tot het aantal apparaten die je gebruikt. De kwaliteit van de internetverbinding zal stabiel blijven. Dit is van groot belang omdat het internetverbruik thuis sterk aan het toenemen is. Denk hierbij niet alleen aan het gebruik van bijvoorbeeld laptops en tablets maar ook het toenemende gebruik van smart home opties en de online game mogelijkheden. Daarnaast de wens om 4K films en series te streamen of een belangrijke reden om over te stappen op een glasvezel abonnement. Voor een optimale gebruikersbeleving hierbij is glasvezel internet een must have.

Lees ook: dit is de beste router voor glasvezel internet

Glasvezel internet om klaar te zijn voor de toekomst

Je maakt de keuze voor glasvezel internet om klaar te zijn voor een toekomst waarin we ons nu al eigenlijk in bevinden. Dit is dan ook de reden dat glasvezel internet op steeds meer plaatsen in Nederland beschikbaar komt. De verwachting is dat er binnen een niet al te lange tijd overal gekozen kan worden voor glasvezel internet. Op deze manier wordt het mogelijk om de snelle ontwikkeling van de Internet of Things bij te houden en vooral te profiteren van de voordelen hiervan. door te benoemen dat glasvezel de nieuwe standaard wordt in het internetgebruik hebben we de belangrijkste reden om over te stappen op een glasvezel abonnement onder je aandacht gebracht.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer