Home Technologie Dit is de beste Android TV box van 2020

Dit is de beste Android TV box van 2020

by Rob
beste Android TV box

Met behulp van een Android TV box maak je van je gewone TV een smart televisie. Je TV kan hierdoor gebruik maken van het Android besturingssysteem en heeft hierdoor zeer veel extra mogelijkheden. Het is een mediaspeler waarmee je de beschikking hebt over werkgeheugen en opslagruimte. Omdat je hier veel keuzemogelijkheden in hebt, nemen we met je door wat de beste Android TV box van 2020 is. Er zijn immers wel een aantal criteria waar je op moet letten bij de aankoop van zo’n TV box.

Wat is de beste Android TV box van 2020

De bovenstaande opsomming brengt ons bij wat de beste Android TV box van 2020 is. Om je een compleet beeld te geven wat goede opties voor je zijn als je op zoek bent naar een goede Android mediaspeler hebben we een lijstje voor je opgesteld. Hierin vind je niet alleen de beste Android TV box van 2020 maar ook goede opties als je toch een keuze wilt maken voor een Google Chromecast. Op deze manier kun je vergelijken wat voor jou de meest ideale keuze is. We hebben ons bij het opstellen van dit lijstje laten inspireren door de grotere aanbieders op dit gebied zoals Coolblue, Bol.com, Mediamarkt en BCC. Voor de volledigheid is het goed te benoemen dat we het lijstje waarin we aanbevelingen doen van apparaten die wat ons betreft in aanmerking komen als de beste Android TV box van 2020 in willekeurige volgorde weergegeven:

  • Google Chromecast V3 (Duo Pack)
  • Google Chromecast Ultra (Duo Pack)
  • Xiaomi Mi Box S EU
  • Nvidia Shield TV (Pro)
  • Google Chromecast V3 in combinatie met Google Home 

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste Android box?

Er zijn diverse Android boxen te koop. Het is zeker aan te raden om de diverse opties goed te vergelijken. Het verschil tussen een goedkope Android TV box en de beste opties op dit gebied heeft betrekking op onder andere de beeldondersteuning, de prestaties en de functionaliteiten. Dit zijn wel punten die van belang zijn als je een interessante Android TV box aanbieding tegenkomt. We nemen de punten door waar moet je op letten als je beste Android TV box van 2020 wilt kopen.

De beschikbare geheugencapaciteit

Met een goede Android TV box kun je zelfs van een oudere TV een smart TV maken. Hoe smart je TV met deze voorziening wordt, hangt af van de beschikbare geheugencapaciteit. De capaciteit van het Random-access memory (RAM geheugen) en het read-only memory (ROM geheugen. Het RAM geheugen zal tussen de 2 en 8 GB liggen. Met betrekking tot de ROM zul je opties hebben het een geheugencapaciteit dat ligt tussen de 32 en 128 GB. De beste Android box heeft een groot geheugencapaciteit. 

Ingebouwde Google Chromecast

Niet alle Android TV boxen beschikken over een ingebouwde Google Chromecast. Als je kiest voor een goedkope versie is dat vaak het geval. Als je kiest voor de beste Android box betaal je wellicht wat meer, maar is deze wél voorzien van een Google Chromecast. Het voordeel hiervan is dat je via je mobiele apparaten content kunt streamen op je televisie.

Beeldondersteuning en internetsnelheid

De beeldondersteuning speelt een belangrijke rol bij een factor als beeldkwaliteit. Je overweging hierin is eenvoudig. Als je 4K beelden te zien wilt krijgen, moet je kiezen voor een hoog aantal frames per seconde (FPS). Je hebt de keuze tussen Full HD (1920 bij 1080 pixels, lichtpuntjes) of Ultra HD (4K). Bij een 4K-resolutie is de resolutie vier keer zo hoog in vergelijking met normaal Full HD. De resolutie van 4K is immers 3840 pixels x 2160 pixels. Je hebt hierdoor een kraakhelder beeld, vaak ook met 60 FPS.

De beschikbare internetsnelheid speelt vanzelfsprekend een belangrijke rol voor een goede weergave. Je maak immers gebruik van internet om TV te kijken. De snelheid waarmee je kunt streamen is dus wel van belang als je dit apparaat wilt kopen. De karakteristieke LAN (local area network) eigenschappen van het apparaat en de internetsnelheid zijn wel belangrijke criteria. Snelheden tussen de 100 en 1000 MB/s zijn wel vereist voor een 4K weergave.

Wat is een Android TV box?

Voordat we je inzicht geven wat de beste Android TV box van 2020 is, geven we je antwoord op de vraag die veel mensen hebben. Wat is een Android TV box? Dit is niet meer dan een heel klein apparaatje die je met behulp van bijvoorbeeld een HDMI kabel kunt aansluiten op je televisie. Je “voorziet” je TV van een externe werkgeheugen en opslagruimte waardoor het erop lijkt dat je een kleine computer aansluit op je TV. Je kunt een Android TV box dan ook goed zien als een geschikt alternatief hiervoor. Door het gebruik van deze TV box hoef je niet met je laptop te slepen. Het apparaat heeft een klein formaat en neemt dus niet veel ruimte in. 

Waarvoor gebruik je een Android box?

Het grote voordeel van het gebruik van een Android box is dat je hier bijvoorbeeld foto’s en filmpjes op kunt plaatsen die je op je TV kunt afspelen. Daarnaast biedt dit systeem mogelijkheden om (naast de standaard apps) handige apps op te installeren zoals Netflix, Ziggo, Kodi en Youtube. Standaard is deze Android box al voorzien van veelgebruikte app als Facebook, Twitter en CNN. Daarnaast kun je dit systeem gebruiken om op je TV te gamen. Deze Android mediaspeler kan bijvoorbeeld een Google Chromecast zijn maar er je hebt ook andere opties als je de beste Android TV box van 2020 wilt kopen. 

Hoe sluit je een Android TV box aan?

Het aansluiten is heel eenvoudig. Als je het apparaat koopt bij bijvoorbeeld Coolblue of Bol.com is deze voorzien van een Europese stekker. Je kunt de box met de meegeleverde high-definition multimedia interface (HDMI-kabel) eenvoudig aansluiten op je TV. De TV box bevat standaard al een versie van het Android besturingssysteem en een WIFI module. Het systeem is dan ook meteen klaar voor gebruik. Het praktische aan dit systeem is dat het ook met andere Android apparaten communiceert. Dit biedt jou de mogelijkheid om het apparaat met je smartphone of je tablet te bedienen. Het gebruik van kabels is dus overbodig. De beste Android TV boxen zijn voorzien van mogelijkheden om hier bijvoorbeeld een externe opslag aan te sluiten. Je mogelijkheden worden hierdoor oneindig!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer