Home Gaming Dit zijn de beste game PC’s van 2024

Dit zijn de beste game PC’s van 2024

by Rob
beste game PC's

De interesse in game PC’s is enorm gegroeid de afgelopen periode. Dat is niet verwonderlijk gezien het feit dat een game PC de beste weergave biedt van geavanceerde spellen. Als je een fanatieke gamer bent, is een goede gaming PC bijna een must have. De vraag is uiteraard welke keuze je moet maken als je van plan bent om een gaming PC te kopen. Wij helpen je een eind op weg met ons overzicht van de beste game PC’s van 2024. Daarnaast vertellen we je alles wat je moet weten bij de aankoop van een moderne spelcomputer.

De beste game PC’s van 2024

Laten we meteen met de conclusie beginnen en onze lijst met de beste game PC’s van 2024 met je delen. We hebben ons hierbij laten inspireren door beoordelingen van bekende- en betrouwbare aanbieders als Bol.com, Coolblue en de Mediamarkt. Tevens hebben we de beoordeling van kleinere aanbieders meegenomen om onze lijst met de beste game PC’s van 2024 voor je op te stellen. Daarnaast hebben we bij het opstellen van deze lijst de prijsstelling van de gaming PC niet als prioriteit gezien. Verderop in dit artikel vind je een lijst met de beste budget game PC’s van 2024.

MSI Infinite X Plus 9SF

Dat we de MSI Infinite X Plus 9SF in dit lijstje onder je aandacht brengen, is niet verwonderlijk. MSI is een van de absolute topmerken binnen het gaming PC segment. Deze pro elite gaming desktop is eigenlijk een professionele gaming desktop. Deze gaming PC is voorzien van een Nvidia GeForce RTX 2080 Ti grafische kaart en een i9-9900KF processor. Aan 32GB RAM hardware heb je uiteraard meer dan genoeg. Aan de MSI Infinite X Plus 9SF hangt uiteraard een flink prijskaartje. Je heb dan ook wel een gaming PC waar je jarenlang plezier van hebt. 

HP Omen 875-1685 ND

Ook de HP Omen 875-1685 ND is een optie die zeker op de lijst van beste gaming PC’s van 2024 thuishoort. De GeForce RTX 2080 Ti (11GB) grafische kaart zorgt voor een perfecte visualisatie van alle moderne games. De HP Omen 875-1685 ND beschikt over een Intel Core i7-9700F processor. Zoals je uit dit artikel kunt opmaken, kun je hierin een stapje verder gaan maar deze keuze zorgt er wel voor dat de HP Omen 875-1685 ND kan gezien worden als een gaming PC die een betaalbare kwaliteit biedt. Daarnaast zou je er eventueel voor kunnen kiezen om deze processor in een later stadium te upgraden. De HP Omen 875-1685 ND beschikt over 32GB RAM intern geheugen.

Lenovo Legion T730

De Lenovo Legion T730 hebben we in deze lijst van beste gaming PC’s van 2024 opgenomen omdat dit een optie is met een zeer interessante prijs-kwaliteitsverhouding. Dit is immers een relatief voordelige optie. De gaming PC is voorzien met een grafische kaart dat de naam RTX 2080 Super heeft gekregen. Hoewel dit wellicht gezien wordt als een concessie (de RTX 2080 Ti is een iets sterkere keuze) zul je met betrekking tot de weergave van de games zeker niet teleurgesteld worden. De Lenovo Legion T730 is voorzien van een Intel Core i9-9900K processor en dit is ongeveer de beste keuze die je hierin hebt. Daarnaast beschikt de Lenovo Legion T730 over 2 sets van 16GB RAM werkgeheugen, dus in totaal over 32 GB. Een ander punt waarom deze gaming PC zeker in dit rijtje hoort, is de kloksnelheid van 3,6 Ghz tot 5 Ghz.

Waar moet je aan denken bij het kopen van een goede game PC

Zoals we al hebben laten doorschemeren, is het aanbod in gaming PC’s groot. Het is daarom goed om te weten op welke factoren je moet letten als je een goede game PC wilt kopen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat bijvoorbeeld de processor, grafische kaart en het beschikbare werkgeheugen een goede balans met elkaar vormen om tot een perfecte gamebeleving te kunnen komen. Het spreekwoord “de ketting is zo sterk als de zwakste schakel” is hierbij zeker van toepassing. Als een van de onderdelen minder goed werkt, kan dit beteken dat het geheel minder goed werkt. Daarom nemen we hieronder de belangrijkste afzonderlijke componenten met je door een geven we je inzicht waaraan deze moeten voldoen als je een goede game PC wilt aanschaffen. Daarnaast is dit zeer belangrijk om te weten als je van plan bent om zelf een goed gaming pakket samen te stellen uit losse elementen.

Wat is een goede processor voor een gaming PC?

De prestaties van een gaming PC zijn vooral afhankelijk van de processor in combinatie met de geheugenkaart. We concentreren we eerst op de processor wat dit is het belangrijkste uitvoerende onderdeel van een computer. Een goede processor zorgt ervoor dat de PC meer taken, sneller kan uitvoeren. Het aantal kernen van de processor is hierin bepalend. Je kunt kiezen voor een dual core processor met een dubbele kern of voor een quad core processor met vier kernen. De vraag is uiteraard wat een goede processor is voor een gaming PC. De meest aansprekende merken hierin zijn AMD en Intel. Het is goed om bij de selectie van de beste processor voor een gaming PC rekening te houden met de opkomst van Virtual Reality games. Om deze games te kunnen spelen heb je vaak een i5 processor nodig en een HDMI 1.3 ondersteuning nodig. In ons lijstje van de beste gaming PC’s van 2024 zie je dat je al devices kunt krijgen met een Intel Core i7 of een Intel Core i9 processor. Met deze opties ben je dus helemaal klaar voor Virtual Reality!

Welk harde schijf is het meest geschikt voor een game PC?

De interne opslag kan veel verschil maken in het presteren van jouw desktop. Het is dan ook goed om je te verdiepen in welke harde schijf het meest geschikt is voor een game PC. De stelregel is eenvoudig: hoe meer beschikbare interne geheugen (RAM – random acces memory), hoe meer ruimte je hebt om games op te slaan. Dit is de reden dat je game PC’s kunt aanschaffen met 32 GB aan ruimte. Er zijn ook schijven die over meer dan 1 TB beschikken. Dit is echter niet de enige keuze die je moet maken. Je kunt ook de keuze maken tussen de klassieke HDD of SDD. De keuze voor Hard Disk Drive (HDD) is de voordelige optie maar het is goed om te weten dat je gebruik maakt van een schijf om je bestanden te bewaren. Dit is dan ook de reden dat de meer geavanceerde gaming PC’s gebruik maken van SDD, solid-state hard drive. Dit is een volledig elektronische manier van dataopslag, zonder dat hiervoor draaiende schijven worden gebruikt. Dit maakt dit systeem 3 tot 4 keer zo snel als de “authentieke” optie. 

Wat is de beste grafische kaart voor game PC’s?

Zoals aangegeven vormt de grafische kaart een belangrijke factor in de game ervaring. Het is goed om hier zeker op te letten. In veel gevallen bevatten goedkope gaming PC’s of game PC aanbiedingen een verouderde grafische kaart. Hiermee kun je de nieuwste spellen wellicht niet spelen. Het is dus zeker aan te raden om vooral niet op de grafische kaart van de gaming PC te bezuinigen. Vooral voor het spelen van de nieuwste Virtual Reality games moet je beschikken over een goede (liefst de beste) grafische kaart. Als je jezelf afvraagt wat de beste grafische kaart voor game PC’s is, kunnen we je de grafische kaarten van NVIDIA of GeForce adviseren. Niet toevallig zijn dit ook de grafische kaarten die in de game PC’s zitten die we onder je aandacht brengen als de beste van 2024. Het aantal frames per seconde en de resolutie van de grafische kaart zijn belangrijke criteria om zonder haperingen te kunnen gamen.

Welke resolutie moet een beeldscherm hebben als je een gaming PC gebruikt?

Tot slot nog even een blik op het beeldscherm en dan met name op de resolutie. Het is van groot belang dat je beeldscherm een resolutie (de hoeveelheid pixels, lichtpuntjes) heeft dat de resolutie van de grafische kaart aankan. Dit is een goed voorbeeld van onze eerder geplaatste opmerking dat de losse componenten één geheel moeten vormen voor een optimale spelbeleving. Over het formaat van het beeldscherm kunnen we je minder goed adviseren. Iedere gamer heeft hierin een eigen voorkeur. Er zijn gamers die liever een groot beeldscherm tot hun beschikking hebben. Anderen geven juist de voorkeur aan een kleiner scherm. Als je van plan bent om een VR-bril te gebruiken is dit uiteraard geen issue voor je. Je ziet de beelden dan door deze geavanceerde bril. 

Dit zijn de beste budget game PC’s van 2024  

De beste gaming desktops hebben een hoge aankoopprijs. Daar kunnen we niet omheen. Dit is uiteraard zeker het geval als je kiest voor de high-end componenten die we hierboven hebben beschreven. Stijgen deze bedragen ver boven je budget uit of heb je gewoon zoveel geld hier niet voor over? Dan zijn de onderstaande low budget opties zeker een overweging waard. Wat ons betreft zijn dit de beste budget game PC’s van 2024. Ook deze goedkope game PC’s kun je bestellen bij aanbieders als Bol.com, BCC, Coolblue en Mediamarkt.  

Onze aanbevelingen in de beste goedkope gaming PC’s van 2024 

Pcman Game pc force intel i5-9400 

De Pcman Game pc force Intel i5-9400 is zeker een optie die in deze top 5 van beste low budget game PC’s past. Deze game PC is voorzien van een NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart met een maximaal geheugen van 4096 MB. Deze kaart vormt een prima combinatie met de Intel Core i5 processor die voorzien is van 6 afzonderlijke processorkernen. Daarnaast is deze gaming PC voorzien van een Nvidia GeForce GTX 1650 grafische kaart en heeft een werkgeheugen van 16 GB. Dit geheugen kun je uiteraard desgewenst uitbreiden naar 32 GB. De totale opslagcapaciteit op de SSD schijf bedraagt 240 GB. Dit is een prima betaalbaar pakket dus voor een fijne game beleving.          

AMD Ryzen 5 2600 Allround Game Computer 

Ook de AMD Ryzen 5 2600 Allround Game Computer is een prima alternatief als je een low budget game PC wilt aanschaffen. Deze game PC is uitgerust met de nieuwe Ryzen 5 2600 processor van AMD met 6 verschillende processorkernen en heeft een kloksnelheid van 3,4 Ghz (Turbo 3,9 Ghz). De processor wordt ondersteund in alle rekenkracht door het DDR4 werkgeheugen van 16GB (2 modules van 8GB) op 2666 Mhz. De AMD Ryzen 5 2600 Allround Game Computer maakt gebruik van het nieuwe AM4 platform, een platform dat speciaal ontwikkeld is voor gaming doeleinden. De AMD Ryzen 5 2600 Allround Game Computer beschikt over een intern geheugen van 16 GB. Dit geheugen kun je uiteraard desgewenst uitbreiden naar 32 GB. Voor veel mensen is deze gaming PC een topproduct die je kunt aanschaffen tegen een zeer redelijke prijs. 

HP Pavilion Gaming TG01-0960 ND

Voor veel mensen is de HP Pavilion Gaming TG01-0960 ND een van de beste low-budget gaming laptops. Het is een optie die zeker in aanmerking komt voor de titel “de beste koop gaming PC” aangezien HP met dit apparaat een uitstekende kwaliteit biedt. De HP Pavilion Gaming TG01-0960 ND is voorzien van een NVIDIA GeForce RTX 2060 Super grafische kaart, dus een kaart van een nieuwere generatie. Dat deze PC gebruikt maakt van een Intel core i7-9700F processor benadrukt de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van het apparaat. 

De gaming PC beschikt over 16 GB werkgeheugen, dat je uiteraard zou kunnen upgraden naar 32 GB. De vraag is uiteraard of dit noodzakelijk is want het pakket is uitstekend geschikt voor de meeste games. Je moet hier echter wel realistisch in zijn. Als je zwaardere games met hogere settings wilt spelen (zoals Cyberpunk 2077) kun je beter een keuze maken uit een van de duurdere opties. Je weet nu immers wat de beste game PC’s van 2024 zijn! 

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer