Home Elektronica Dit zijn de beste kleine TV’s van dit moment

Dit zijn de beste kleine TV’s van dit moment

by Rob
beste kleine tv

Als je op zoek bent naar een kleine TV wacht je een flinke uitdaging! Je hebt hier namelijk zeer veel keuzemogelijkheden in. Waar moet je op letten als je een kleine televisie gaat kopen en wat  zijn de beste kleine TV’s van dit moment? In dit artikel vind je het antwoord op deze vragen.

Wat zijn de beste kleine TV’s van dit moment?


De onderstaande informatie brengt ons op het antwoord op de vraag wat de beste kleine TV’s van dit moment zijn. Om je op dit gebied wegwijs te maken hebben we een aantal suggesties voor je op een rijtje gezet. De opties die we hieronder bij je onder de aandacht brengen als de beste kleine TV’s van dit moment hebben verschillende functionaliteiten en prijsklassen. Het is goed om te vermelden dat we deze lijst van de beste kleine TV’s van dit moment in een willekeurige volgorde voor je hebben opgesteld. De onderstaande toestellen zijn verkrijgbaar bij onder andere Coolblue en Bol.com. 

Philips 24PFS6805 1. Philips 24PFS6805 

De Philips 24PFS6805 is een 24 inch TV en heeft dus een beelddiagonaal van 61 cm. Deze Full-HD TV heeft een beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels. Deze LED flatscreen TV heeft een oorspronkelijke beeldverhouding van 16:9. De smart TV weegt slechts 2,9 KG en is in het zwart uitgevoerd.

De Philips 24PFS6805 is te bestellen bij één van volgende vertrouwde webshops:

Sony KDL-32WD7502. Sony KDL-32WD750

De Sony KDL-32WD750 is een 32 inch TV en heeft dus een beelddiagonaal van 81 cm. Deze smart TV heeft een slank en stijlvol design. De TV is voorzien van de unieke door Sony ontwikkelde X-Reality PRO-engine. Dit systeem analyseert, reinigt en verfijnt beelden voor een prachtig gedetailleerde weergave die de kwaliteit van Full-HD overtreffen. Je kunt deze kleine TV draadloos verbinden met wifi om volop te kunnen genieten van het aanbod van bijvoorbeeld Youtube of Netflix.

De Sony KDL-32WD750 is te bestellen bij één van volgende vertrouwde webshops:

Samsung UE32T53003. Samsung UE32T5300

De Samsung UE32T5300 is een 32 inch TV en heeft dus een beelddiagonaal van 81 cm. Deze Full-HD TV heeft een beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels waarbij er gebruik wordt gemaakt van een uitstekende motion interpolation technologie. Deze LED flatscreen TV heeft een oorspronkelijke beeldverhouding van 16:9. De smart TV weegt 4 KG en is in de zwarte kleur leverbaar.

De Samsung UE32T5300 is te bestellen bij één van volgende vertrouwde webshops:

LG 28TL510S 4. LG 28TL510S 

De LG 28TL510S is een 28 inch TV en heeft dus een beelddiagonaal van 71 cm. Deze HD Ready TV heeft een beeldresolutie van 1366 x 768 pixels. Deze flatscreen LED TV heeft een responstijd van 8 ms. De oorspronkelijke beeldverhouding van deze TV is 16:9. De TV is eenvoudig te connecten met wifi. De LG 28TL510S is in het wit uitgevoerd en weegt 5 KG.

De LG 28TL510S is te bestellen bij één van volgende vertrouwde webshops:

Toshiba 24W1963 5. Toshiba 24W1963 

De Toshiba 24W1963 is een 24 inch TV en heeft dus een beelddiagonaal van 61 cm. Deze HD Ready TV heeft een beeldresolutie van 1366 x 768 pixels. Deze flatscreen LED TV heeft een oorspronkelijke beeldverhouding van 16:9. De TV is eenvoudig in verbinding te stellen met wifi. De Toshiba 24W1963 is in het zwart uitgevoerd en heeft een gewicht van slechts 3 KG.

De Toshiba 24W1963 is te bestellen bij één van volgende vertrouwde webshops:

Welke TV’s worden gezien als een kleine TV?

Omdat de term “klein” breed interpreteerbaar is, is er een onderverdeling gemaakt tussen een kleine TV, een middelgrote TV en grote TV’s. De TV’s die worden gezien als een kleine TV hebben een schermformaat dat ligt tussen de 22 en 32 inch. TV maten worden aangegeven in inches, een Engelse lengtemaat. De maatvoering van TV’s verwijst naar de afstand tussen de linker bovenhoek naar de hoek rechtsonder. Voor de mensen die meteen hun rekenmachine erbij pakken:

  • 1 inch = 2,54 centimeter.
  • 1 cm = 0,39 inch

Als je een aanbieding van een kleine TV van 32 inch ziet, betekent dit dat de diagonale afmeting van het scherm 81,28 cm is. Let op, de eventuele randen van de TV zijn niet in deze maatvoering meegenomen.

De kleinste TV die je kunt kopen

Kleine TV’s zijn bijzonder praktisch voor het gebruik in een slaapkamer, een caravan, op de boot, in winkels of voor een kinderkamer waar de ruimte soms erg beperkt kan zijn. Als we kijken naar de maatvoering van de televisies die worden aangeboden als kleine TV, heb je grofweg vier keuzemogelijkheden. De kleinste TV die je kunt kopen is een 22 inch televisie en heeft dus een beelddiagonaal van 56 cm. 

Dit zijn de afmetingen van de kleine TV’s die je kunt kopen:

  • 22 inch – beelddiagonaal 56 cm
  • 24 inch – beelddiagonaal 61 cm
  • 28 inch – beelddiagonaal 71 cm
  • 32 inch – beelddiagonaal 81 cm

Vooral in de 32 inch en in wat mindere mate de 24 inch TV’s heb je veel keuzemogelijkheden. In een 28 inch en een 22 inch TV is wat minder aanbod. Niet alleen jouw wensen op dit gebied maar ook de optimale kijkafstand spelen een belangrijke rol bij het bepalen van je keuze. Deze optimale kijkafstand kun je eenvoudig vaststellen door de afstand van je kijkpositie tot de plek waar de TV komt te staan op te meten in centimeters. Deze afstand vermenigvuldig je  met 0,2. De uitkomst van deze som is jouw ideale TV formaat, uitgedrukt in inches. Bij een kijkafstand van 150 centimeter, zou een 30 inch TV de beste keuze zijn. In dit geval zul je dan een keuze moeten maken tussen een 28 en een 32 inch TV.

Waar let je op bij het kopen van een kleine televisie?

Naast de afmeting zijn er nog een aantal andere factoren waar je op moet letten bij het kopen van een kleine televisie. Je kunt onder andere kiezen tussen een kleine TV met een LED of LCD scherm. De letters LCD staan voor Liquid Crystal Display. Het scherm van een LCD TV bestaat dan ook uit vloeibare kristallen die aan de achterzijde worden belicht waarbij in de meeste gevallen gebruik wordt gemaakt van CCFL-lampen. Bij een LED scherm wordt hierbij gebruik gemaakt van LEDS wat een beter beeldkwaliteit geeft. Door allerlei technische aanpassingen is de beeldkwaliteit van LCD schermen echter sterk verbeterd en is dit verschil niet zo groot als in het verleden het geval was.

Is de beste kleine TV een HD ready of full HD toestel?

Als je het aanbod van de betere merken die kleine TV’s op de markt brengen vergelijkt, zal het je direct opvallen dat je een keuze moet maken tussen HD ready of full HD. De vraag die ongetwijfeld in je op zal komen, is of de beste kleine TV een HD ready of full HD toestel is. Het verschil tussen HD ready of full HD komt tot uiting in het aantal verticale beeldlijnen:

  • HD ready beschikt over 720 verticale beeldlijnen en heeft een beeldresolutie van minimaal 1280 bij 720 pixels 
  • Full HD beschikt over 1080 verticale beeldlijnen en heeft een beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels. 
  • Ter vergelijking: analoge TV’s (PAL) beschikken over 576 verticale beeldlijnen   

De conclusie die je uit de cijfers hierboven kunt trekken is dat HD TV een absolute must have is. De keuze tussen een HD ready of full HD kleine TV is wat minder duidelijk ondanks dat een kleine TV met HD Ready dus vaak net voldoet aan de minimale eisen van HD. Door het kleinere scherm is het verschil in beeldscherpte wat minder goed merkbaar. Dit is dan ook de reden dat je in onze aanbevelingen van de beste kleine TV’s van dit moment ook HD Ready TV’s terug zal vinden. Voor de volledigheid is het goed te vermelden dat de meeste kleinere TV’s niet kunnen beschikken over nieuwere technologieën zoals OLED. O0k dit zul je op een klein scherm overigens niet missen.

Kleine smart TV kopen?

De keuze of je een kleine smart TV moet kopen, is voor veel mensen een absolute no-brainer. Door te kiezen voor een kleine smart TV heb je wel veel meer mogelijkheden, waarbij de mogelijkheid om te kijken naar Netflix bij veel mensen al een doorslaggevende reden is. Hetzelfde is van toepassing op de beslissing om een kleine TV met Wi-Fi te kopen. De voordelen van de beschikking over draadloos internet maakt het gebruik van een kleine TV een stuk eenvoudiger!

You may also like

4 comments

Rebecca de Kok december 7, 2020 - 11:55 am

Beste Redactie,
Ik heb met veel interesse jullie artikel gelezen. Bedankt hiervoor erg interessant. Ik heb alleen even een vraag. Uiteraard heb ik me zelf ook verdiept in het aanbod van kleine tv’s en ben ook een Salora 22” of 24” travel tv tegen gekomen. Deze staat echter niet in jullie lijstje en ik moet zeggen dat ik ook nog nooit van dit merk gehoord had. Komt dat omdat dit geen goede optie is? Wat vinden jullie van deze kleine tv’s?
Alvast bedankt voor jullie reactie.

Reply
Redactie december 10, 2020 - 9:51 am

Hoi Rebecca,
Bedankt voor je reactie.
Het merk Salora heeft inderdaad ook een aantal uitstekende 22 en 24 inch modellen. Op Bol.com vind je een groot aanbod aan kleine tv’s van het merk Salora.
Onze lijst met beste kleine tv’s is momenteel nog niet ingedeeld op specifieke inches waardoor we niet alle merken en tv’s mee hebben kunnen nemen. Bij een volgende update die gepland staat voor maart 2021 zullen we dit artikel bijwerken door een top 5 beste kleine tv’s per inch te maken.
Dan krijg je dus een beste 24 inch tv lijstje, een beste 26 inch tv lijstje, etc.
Groetjes,
Sander

Reply
Alex vd W december 21, 2020 - 11:24 am

Ik heb naar aanleiding van dit artikel de Philips 24PFS6805 gekocht. Ik moet zeggen, het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Veel tv voor relatief weinig geld zullen we maar zeggen. Het is een mooi formaatje voor op de slaapkamer. Fijn dat het beeld en met name de felheid van het wit is in te stellen. Je kan het daarmee rustig voor de ogen maken wat vooral voor ‘s avonds prettig is. Ik vond de handleiding beperkt maar dat schijnt tegenwoordig normaal te zijn. Uiteindelijk is het installeren wel allemaal gelukt. Het apparaat heeft zelfs ingebouwde Wifi -wat ik voor een kleine tv best bijzonder vind- dus geen toestanden met kilometers kabels. Al met al een superaankoop!

Reply
Hans van de Beek januari 17, 2021 - 1:19 pm

Goedemiddag,
Wij zijn hier thuis op zoek naar een kleine tv voor op de slaapkamer en inmiddels zijn er wat discussies over ontstaan. Ik ben namelijk van mening dat kleine tv’s qua grootte niet zo heel veel van een computerscherm dus zo’n monitor verschillen. En aangezien je van je provider toch zo’n kastje krijgt wat je moet installeren met een HDMI kabel of iets degelijks lijkt het mij dan handiger om een losse monitor met speakers aan te schaffen dan een kleine tv. Mijn partner heeft daar echter een andere mening over en roept dat je op een kleine tv veel beter beeld hebt en dat soort dingen. Ik hoop dat jullie mij kunnen vertellen of mijn redenatie juist is of dat toch mijn partner een punt heeft.

Reply

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer