Home Koopgidsen Dit is de beste metaaldetector van 2021

Dit is de beste metaaldetector van 2021

by Redactie Technika10
Beste metaaldetector

Met een metaaldetector kun je gericht op zoek gaan naar metalen in de grond. Veel mensen vinden dit een ontspannen hobby met een spannend tintje. Je hobby kan immers nog wat opleveren ook! Voorwaarde hiervoor is wel dat je een goede metaaldetector tot je beschikking hebt en het liefst zelfs de beste metaaldetector van 2021. Welke metaaldetectors hiervoor in aanmerking komen, ontdek je hier. Wij hebben een lijstje opgesteld wat volgens ons de beste metaaldetectors zijn van 2021. Daarnaast geven we je uiteraard ook inzicht waar je op moet letten bij het selecteren van de voor jou beste metaaldetector van 2021.

Top 10 metaaldetectoren


1. Minelab GO-FIND 44. Metaaldetector

Minelab GO-FIND 44. Metaaldetector

De Minelab GO-FIND 44. Metaaldetector is een zeer praktische metaaldetector voor iedereen die het leuk vindt om af en toe de bodem te doorzoeken. Het is een apparaat die je eenvoudig kunt opvouwen als een klein pakketje en dus overal mee naartoe kunt nemen.

De Minelab GO-FIND 44. Metaaldetector weegt 1087 gram, beschikt over meerdere gevoeligheid niveaus en is met een app bedienbaar.

Bestel de Minelab GO-FIND 44. Metaaldetector voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:

2. Garrett Ace 200i metaaldetector

Garrett Ace 200i

De Garrett Ace 200i metaaldetector is een apparaat met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De ACE series van het toonaangevende merk Garrett zijn wereldwijd al jaren de meest verkochte metaaldetectors.

De Garrett Ace 200i metaaldetector beschikt over drie zoekstanden, voorwerp identificatie en een diepte indicator. Daarnaast kun je ongewenste objecten uitsluiten uit je zoekproces.

Bestel de Garrett Ace 200i metaaldetector voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:

3. Up Down Go Metaaldetector

Up Down Go Metaaldetector

De Up Down Go Metaaldetector is een apparaat met 20 tot 70 cm detectie bereik. Het is een metaaldetector die zowel door kinderen als door volwassenen te gebruiken is. De Up Down Go Metaaldetector is een instapmodel die tegen een zeer scherpe prijsstelling wordt aangeboden.

Wil jij op een relatief voordelige manier kennismaken met deze hobby? Dan is deze metaaldetector zeker een optie die je moet overwegen.

Bestel de Up Down Go Metaaldetector voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:

4. MD Goldhunter Green Analoge Metaaldetector 

MD Goldhunter Green Analoge Metaaldetector

De MD Goldhunter Green Analoge Metaaldetector heeft een dieptebereik van maximaal 25 cm voor kleine voorwerpen en tot maximaal 1 meter diepte voor grote objecten. Deze metaaldetector is licht van gewicht en eenvoudig te bedienen. Met slechts twee draaiknoppen kun je de gewenste instellingen ingeven.

De MD Goldhunter Green Analoge Metaaldetector reageert op alle metaalsoorten zoals ijzer, zilver en goud. Daarnaast kun je ongewenste metaalsoorten discrimineren (uitsluiten) ter voorkoming dat je naar een bierdop aan het graven bent.

Bestel de MD Goldhunter Green Analoge Metaaldetector voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:

5. MacGyver Metaaldetector Target

MacGyver Metaaldetector Target

De MacGyver Metaaldetector Target is een metaaldetector met ingebouwde pinpointer en waterdichte zoekspoel. Je kunt dus zeer gericht op zoek gaan naar de muntjes of andere metalen die in de grond “verstopt” zitten.

Het apparaat beschikt over een telescopische steel en is dus in hoogte instelbaar. De MacGyver Metaaldetector Target heeft een gevoeligheid tot 20 cm en beschikt over drie bedieningsknoppen met tal van verschillende zoekfuncties.    

Bestel de MacGyver Metaaldetector Target voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:

Hoe werken metaaldetectoren?

Een metaaldetector bestaat uit een zoekschijf die je over de grond laat glijden, een stang of de stok en het elektronica kastje met een handvat. Metaaldetectoren werken met een elektromagnetisch veld. Als je de detector aanzet, zal er een elektromagnetisch veld ontstaan in de grond. De diepte hiervan is afhankelijk van het soort metaaldetector waarover je de beschikking hebt. In de zoekschijf zit een verzender en ontvanger. De werking is redelijk logisch: de verzender vormt het elektromagnetische veld, de ontvanger registreert de veranderingen in dit veld. Je wordt hierop geattendeerd door een signaaltje en een teken op je scherm. Dit kan een signaal zijn dat er zich een metaal in de grond bevindt ter hoogte van de zoekschijf. Let op, de signalen hoeven niet te betekenen dat er daadwerkelijk een metaal in de grond zit. Je kunt ook “gefopt worden” door mineralen in de bodem of een luchtverstoring in de grond.    

Wat is een goede metaaldetector?

Op de vraag wat een goede metaaldetector is, kan géén eenduidig antwoord gegeven worden. Dit hangt namelijk af wie het apparaat gaat bedienen. Een gevorderde zoeker zal hierin een andere (geavanceerde) keuze maken dan een beginner. Daarnaast is zit er verschil tussen metaaldetectors voor kinderen en voor volwassenen. De speciale kinder metaaldetectors hebben een kortere- of in lengte verstelbare steel. Daarnaast zijn deze apparaten wat lichter en wat eenvoudiger te bedienen dan de metaaldetectors voor volwassenen. Het is overigens helemaal geen gekke keuze om ook als volwassen beginner ook in eerste instantie een makkelijk bedienbaar apparaat aan te schaffen omdat je anders eerst uren bezig bent met het instellen van de metaaldetector en je plezier in je nieuwe hobby hierdoor wellicht al snel vergaat.

Metaaldetector beste

Waar let je op bij het kopen van een metaaldetector?

Een van de belangrijkste zaken waar je op let bij de aankoop van een metaaldetector is de diepgang van het apparaat iets wat ook wel “de maximale detectiediepte” wordt genoemd. Deze maximale detectiediepte hangt af van een aantal factoren zoals de voorwerpgrootte van het object, het bodemtype, de bodemomstandigheden en de instellingen op de detector. De volgende stelregel is hierbij van belang: hoe groter het voorwerp, hoe dieper de detector in staat is het voorwerp te detecteren. Om je een beeld te geven: muntjes liggen vaak op 25 tot 30 centimeter diepte. Grotere metalen liggen vaak wat dieper in de grond. Als je kiest voor een goede hobby metaaldetector (met een prijsstelling tussen de 100 en 400 euro) zul je één enkele munt op een diepte van 25 tot 30 centimeter en een groter voorwerp tot op ongeveer 1 meter diepte inderdaad kunnen detecteren. Als je een duurdere metaaldetector zou kopen, zul je een dieper gelegen muntje kunnen detecteren tot op maximaal 70 cm diepte. Metaaldetectoren zijn niet in staat om een enkele munt die dieper ligt te detecteren. Goede metaaldetectoren zijn wel in staat om grotere dieper gelegen voorwerpen (tot wel 40 meter diepte) te detecteren. De vraag is echter of je dit nodig hebt, nu je weet hoe diep je misschien wel moet graven. Overigens zijn er metaaldetectoren waarvoor je extra zoekspoelen kunt aanschaffen. Hiermee kun je over 25% meer diepgang beschikken. 

Een andere overweging die je moet maken bij het kopen van een metaaldetector is de keuze tussen een digitale- of analoge metaalzoeker. De digitale opties zijn uiteraard wat meer geavanceerd. Er zijn metaalzoekers die niet alleen een signaal afgeven maar ook een indicatie geven over het metaalsoort en de diepte waarop het ligt. In het verleden werden er alleen maar analoge metaaldetectors verkocht, als je kijkt naar onze aanbevelingen die we je doen als je de beste metaaldetector van 2021 zoekt, zie je dat dit digitale opties zijn. Daarnaast zul je zien dat al deze opties in staat zijn om afval te discrimineren. Dit betekent in de praktijk dat je metaaldetector niet zal afgaan bij de detectie van bijvoorbeeld bierdoppen of spijkers. Tot slot is het goed om je te wijzen dat er metaaldetectors zijn met pinpointers. Een pinpointer is enorm handig om te gebruiken voor de exacte plaatsbepaling van het voorwerp.   

Is de best geteste metaaldetector ook de beste koop?

Zoals je uit deze bovenstaande tekst kunt lezen is het geen gegeven dat de best geteste metaaldetector ook de beste koop voor je is. Dit hangt af van jouw persoonlijke wensen en in hoeverre je al helemaal in deze hobby zit of hier net mee gaat beginnen. Daarnaast is er dus onderscheid tussen de volwassen- en kindermodellen en is het goed te weten dat er erg veel gewichtsverschil in de metaaldetectors zit. Er zijn opties die relatief zwaar zijn (dit zijn vooral de oudere modellen) maar de meeste nieuwere metaaldetectors zijn licht van gewicht en net iets meer dan één kilogram. Er is dus veel te kiezen op dit gebied. Als je echter kiest voor een van de opties die we hier onder je aandacht brengen als beste metaaldetector van 2021, kun je zien als beste koop. Je maakt met deze metaaldetectors een zeer reële kans om iets moois te vinden. Mits je op de juiste plaats zoekt uiteraard.  

You may also like

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer