Home Koopgidsen Dit is de beste mini beamer volgens onze test

Dit is de beste mini beamer volgens onze test

by Redactie Technika10
Beste mini beamer

Een mini beamer is uitermate geschikt om van je woonkamer een thuisbioscoop te maken. Daarnaast is deze mini projector heel praktisch als je voor je werk of voor je hobby op locatie een aantal beelden wilt tonen. Ondanks dat we het hier hebben over een klein formaat beamer zul je absoluut géén concessie hoeven doen op de kwaliteit van de beelden. Uiteraard moet je hiervoor wel de beschikking hebben over de beste mini beamer die je op dit moment kunt krijgen. Dit roept uiteraard de vraag op wat dan de beste beamer is want je hebt hier veel keuzemogelijkheden in. Uiteraard kun je bij Technika10 terecht voor het antwoord op deze vraag. Wij geven je inzicht wat volgens onze test de beste beamer is en waar je op moet letten als je een keuze wilt maken voor de meest geschikte mini projector. 

Top 10 mini beamers


1. Ortizan®- Full HD Mini Beamer

Ortizan®- Full HD Mini Beamer 

De Ortizan®- Full HD Mini Beamer beschikt over 5000 ANSI-Lumen. Hiermee is deze projector uitstekend geschikt om beelden te projecteren in een verlichte ruimte. Het beeld dat geprojecteerd wordt heeft een resolutie van 1920 x 1080 Full HD.

De Ortizan®- Full HD Mini Beamer is voorzien van een 10W speaker en is eenvoudig te bedienen. Deze projector beschikt over een HDMI-, VGA-, USB-, Micro SD- en RCA AV-interface. 

Bestel de Ortizan®- Full HD Mini Beamer voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:

2. Lumora – Mini Beamer Wifi

Lumora – Mini Beamer Wifi 

De Lumora Mini Beamer Wifi is een full HD mini projector. Deze mini beamer beschikt over mogelijkheden om met behulp van wifi draadloos te streamen vanaf je smartphone.

De Lumora Mini Beamer voorziet je van haarscherp beeld door een aan te passen focus en keystone correctie. Dit maakt deze projector ideaal voor het bekijken van films, series en games in je thuisbioscoop.

Bestel de Lumora – Mini Beamer Wifi voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:

3. Lisiv Mini Beamer

Lisiv Mini Beamer

De Lisiv Mini Beamer is een full HD projector van een zeer klein formaat. Deze mini beamer past makkelijk in je laptoptas, rugzak, handtas of zelfs in je broekzak.

De Lisiv mini beamer ondersteunt handmatige scherpstelling, maakt projectieafstanden mogelijk van 24 tot 80 inch en een beeldverhouding van 4:3. Je hebt de beschikking over meerdere invoerinterfaces zoals HDMI, AV, USB en TF.

Bestel de Lisiv Mini Beamer voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:

4. Anker Nebula Capsule

Anker Nebula Capsule

De Anker Nebula Capsule heeft een afmeting die net zo groot is als een blikje frisdrank maar voorziet je van beelden van een uitstekende kwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van DLP projectietechniek. De minimale beeldgrootte is 115 cm, de maximale beeldgrootte is 254 cm.

De Anker Nebula Capsule is voorzien van keystone correctie en heeft mogelijkheid om een netwerkverbinding te maken waarbij gebruik kan worden gemaakt van zowel wifi als bluetooth.

Bestel de Anker Nebula Capsule voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:

5. UpLiving™ LCD Mini Beamer

UpLiving™ LCD Mini Beamer

De UpLiving™ LCD Mini Beamer is een mini projector die je voorziet van beelden van HD kwaliteit. De beamer is in staat altijd heldere beelden te projecteren dankzij een resolutie van 1920×1080, contrastratio van 3000:1 en 6.000 ANSI-lumen. De UpLiving™ LCD Mini Beamer is voorzien van ingebouwde dubbele stereoluidsprekers.

Je wordt niet alleen voorzien van scherpe beelden maar ook van een prima geluidservaring als je keuze op deze mini projector valt. 

Bestel de UpLiving™ LCD Mini Beamer voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €134,45 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €179,95 Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: november 27, 2021 10:35 pm

Waarvoor gebruik je een mini beamer?

Een mini beamer kun je gebruiken voor een grote diversiteit aan doelstellingen. Hoe gaaf is het immers om met behulp van een mini projector je favoriete film, een voetbalwedstrijd of een formule 1 race op een groot scherm te kunnen bekijken? Met een mini beamer behoort dit tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je de mini beamer gebruiken om je vakantie film aan je familie en vrienden te laten zien. De grote filmprojector van weleer is vervangen door een zeer compact maar handzaam apparaat. Juist deze compacte afmeting maakt een mini beamer uitstekend geschikt om mee te nemen voor zakelijk of particulier gebruik. Dit is dan ook precies de reden dat mini beamers veelvuldig worden gebruikt om ook op locatie beelden te tonen of een presentatie visueel te ondersteunen. De meeste mini beamers hebben immers een afmeting die eenvoudig in je tas past. Als je een mini beamer veel op locatie gebruikt, is het goed te weten dat de meeste projectoren op stroom werken. Er zijn echter modellen die voorzien zijn van een ingebouwde batterij.

De beelden van een mini beamer kun je afspelen op een witte (of zeer lichte) muur maar het is een betere keuze om hiervoor een projectiescherm te gebruiken. Een (gewone) witte muur reflecteert licht namelijk minder effectief dan een projectiescherm. De projectie op dit soort muren zal minder goed zichtbaar zijn dan op projectieschermen.

Wat is de afmeting van een mini beamer?

De afmeting van een mini beamer is zeker een van de criteria waar je op moet letten als je op zoek bent naar de beste mini beamer om mee te nemen. Als je kijkt naar het aanbod, zie je veel verschil tussen de grootte en het gewicht van de mini projectors. De gemiddelde mini projector is niet groter dan 30 cm breed. Hierin is duidelijk een overtreffende trap te bespeuren. Als je kijkt naar onze lijst van de beste mini beamers, zie je onder andere de Anker Nebula Capsule als aanbeveling hiertussen staan. Deze mini beamer heeft een afmeting die niet groter is dan een cola blikje maar zit desondanks vol met de allernieuwste technologie. Een mini beamer kan dus ook een breedtemaat van 15 of slechts 8 cm hebben.   

Als we de mini beamers op de weegschaal leggen, zien we ook een groot verschil in het totale aanbod. Echt zwaar is geen enkele mini beamer maar een gewichtsverschil tussen de verschillende opties is er wel degelijk. Je kunt de keuze maken voor een mini beamer die 4 KG wegen maar ook de keuze maken voor een lichtere optie. De gemiddelde mini projector weegt 1,5 KG. Er zijn opties die niet meer dan 450 gram wegen en volgens onze test nog altijd in aanmerking kunnen komen voor de beste koop mini projector! 

Waar let je op als je op zoek bent naar de voor jou beste mini projector?

Zoals we hierboven al aangegeven hebben, zijn beamer in veel verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Het is dan ook belangrijk dat je kiest voor de voor jou beste mini projector. Hierbij spelen een aantal factoren een belangrijke rol bij je keuze. Het is immers niet alleen van belang om een overwogen keuze te maken met betrekking tot het type beamer, de lichtopbrengst, de resolutie, de verbindingsopties, de contrastratio en de het geluid. Daarnaast speelt de prijs-kwaliteitverhouding uiteraard ook een belangrijke rol als je op zoek bent naar de voor jou beste mini projector. Uiteraard zijn deze beamers op deze criteria getest en nemen we de testresultaten met je door. Op deze manier maken we je het heel eenvoudig om een keuze te maken als je op zoek bent naar de beste mini projector.

Mini beamer beste

Verschillende soorten beamers

Als we een onderverdeling willen maken in de verschillende soorten beamers, kunnen we dit het beste doen aan de hand van de 3 verschillende projectietechnieken. je kunt een keuze maken tussen een DLP, LCD of LED beamer. Als je op zoek bent naar een mini projector, kom je vrijwel zeker uit op een DLP beamers. Dit zijn immers de kleinere en lichtere beamers. De letters DLP staan voor Digital Light Processing. Dit soort beamers bevatten miljoenen pixels die zeer dicht bij elkaar staan. Hierdoor bieden dit soort mini beamers een uitstekend beeld met hoge contrastwaarden. Dit beeld wordt met behulp van mini spiegels op het scherm geprojecteerd. 

Wat is de lichtopbrengst van de beste mini beamers?

Als je een keuze wilt maken voor een van de beste mini beamers, is het zeker van belang om de lichtopbrengst van je mini projector mee te laten meespelen in je overweging. De lichtopbrengst van een mini beamer wordt aangegeven in ANSI lumen. Dit is een waarde die een goede indicatie geeft over de helderheid van de beelden. Je kunt een beamerlamp dus goed vergelijken met een gloeilamp. De stelregel hierbij is eenvoudig: hoe hoger de lichtopbrengst (dus het aantal ANSI lumen, hoe feller de beamerlamp is. Er zijn een aantal omgevingsfactoren die een rol spelen bij je keuze op dit vlak. Het maakt in dit opzicht een verschil of je de beamer in een donkere- of wat meer verduisterde kamer gaat gebruiken of juist in een wat lichtere setting. 

Het licht van je beamer wordt dus beïnvloedt door het licht in de ruimte waarin je beamer staat, ofwel het omgevingslicht. Let op een hogere lichtopbrengst is niet direct een indicator dat je kiest voor de beste mini beamer! Dag- en kunstlicht zorgt er inderdaad voor dat het projectielicht van de beamer er minder uit zal springen of zelfs slecht zichtbaar zal zijn. In dat geval heb je een mini beamer nodig met een hoger aantal ANSI lumen. In dat geval moet je minimaal de beschikking hebben over 2500 ANSI lumen voor een extra heldere projectie. In een donkere ruimte heb je juist helemaal niet zoveel ANSI lumen om het beeld goed te kunnen projecteren. In dat geval zou een te hoge lichtopbrengst er zelfs in resulteren dat donkere, zwarte delen veranderen in een grijze kleurstelling. Voor een donkere ruimte heb je ruim voldoende aan 1500 ANSI lumen. Let hierbij op dat de onderstaande factoren hier ook van invloed op zijn. 

Project oppervlak van invloed op het gewenste aantal ANSI lumen

Naast de omgevingsinvloeden is ook de grootte van het project oppervlak van invloed op het gewenste aantal ANSI lumen. Er zal immers een groot deel van het projectielicht verloren gaan als je het project oppervlak té groot maakt. Het beschikbare licht moet zich immers verdelen over het projectievlak. Bij een groter oppervlak heb je dus meer ANSI lumen nodig. Om je een beeld te geven: bij een gewenste projectbreedte van 150 centimeter heb je een minimale lichtopbrengst van 1000 tot 1500 ANSI lumen nodig. Bij een gewenste projectbreedte van 350 centimeter heb je een minimale lichtopbrengst van 3500 tot 4500 ANSI lumen nodig.

Beste kijkafstand bij het gebruik van een draagbare projector

Aansluitend op het bovenstaande willen we erop wijzen dat ook de kijkafstand een rol speelt bij het gebruik van een draagbare projector en dan met name op de hoeveelheid lichtopbrengst hiervan. De stelregel in dit opzicht is eenvoudig: hoe verder de mini beamer van de muur of het projectievlak staat, hoe meer lichtopbrengst (dus het aantal ANSI lumen) de beamerlamp moet hebben. Dit brengt ons bij de beste kijkafstand bij het gebruik van draagbare projectors. Hierbij speelt de eerder genoemde resolutie een belangrijke rol. Als je kiest voor een van de opties die we aanbevelen als de beste mini beamers uit de test, zul je de keuze maken voor een Full HD projector met een resolutie van 1920×1080. In dat geval is het de beste keuze om een kijkafstand van minimaal anderhalf keer de breedte van het scherm aan te houden. Als je een 4K draagbare projector zou hebben, kun je de schermbreedte als kijkafstand aangehouden worden. Om wat specifieker te zijn: de gemiddelde kijkafstand bij het gebruik van mini beamers ligt tussen de 1 en de 5 meter.  

Waar let je nog meer op bij het selecteren van de beste mini beamer van 2021?

Naast het bovenstaande zijn er nog meer belangrijke zaken waar je op moet letten bij het selecteren van de voor jou de beste mini beamer van 2021. Een van de punten is bijvoorbeeld de beeldverhouding van de beamer, dus de verhouding tussen de breedte en de hoogte van het beeld. De beste mini beamer van 2021 hebben een verhouding van 16:09, 4:03, 1,85:1 of 16:10. Een ander belangrijk punt om op te letten bij het vergelijken van beamers is het contrastratio. Dit is een term dat betrekking heeft op de contrastverhouding tussen de weergave van de helderste witte kleur en het diepste zwart. Hoe hoger dit contrast, hoe realistischer de beelden zijn.

Verbindingsopties van een kleine projector

Een ander punt waar je zeker op moet letten zijn de verbindingsopties van een kleine projector. Als je de keuze maakt voor de beste mini beamer van 2021 zul je niet voor onaangename verrassingen komen te staan. De betere modellen beschikken immers over een HDMI-, AV-, VGA- en een USB-poort. Dit is echter niet altijd het geval dus het is goed om dit even te checken. Daarnaast is het zeker raadzaam om te controleren of de benodigde snoeren standaard worden meegeleverd. Onze ervaringen hebben geleerd dat dit niet altijd het geval is! 

Met het bovenstaande slaan we meteen een bruggetje naar de bron waar je de beelden van afspeelt. Het is geen probleem om een laptop of dvd speler op de mini beamer aansluiten. De beamer vormt in dat geval het scherm van het betreffende apparaat. Als je gebruik maakt van een USB-geheugen of SD kaart, is het belangrijk om na te gaan of het beeldformaat compatibel is met je draagbare projector. Uit de praktijk blijkt dat de beste mini beamers over het algemeen geen problemen hebben met het projecteren van de meest voorkomende bestandstypen, zoals MP4, AVI of MOV. Als je echter een keuze maakt voor een andere (eenvoudigere) mini beamer, is het zeker de moeite waard om dit te checken.

Hoe is het geluidsniveau van mini projectors?

Als je besluit om een kleine projector te kopen, zul je ongetwijfeld afvragen wat het geluidsniveau is van mini projectors? Is deze zo goed als bijvoorbeeld een iPhone?   

Uit de praktijk blijkt dat een mini projector vaak voorzien is van een ingebouwd geluidssysteem maar dat deze niet altijd van de beste kwaliteit is. Als je veel waarde hecht aan een goede geluidsweergave is het dan ook zeker aan te raden om externe luidsprekers op de mini projector aan te sluiten of een koptelefoon te gebruiken. Ook dit is een goede reden om te kijken naar de verbindingsopties zoals we hierboven hebben beschreven.

Waar de beste mini beamer kopen?

Als je besloten hebt om een mini beamer te koppen, kun je uiteraard bij de diverse speciaalzaken terecht. Je kunt het echter jezelf veel gemakkelijker maken door een mini projector te bestellen. Hiervoor kun je onder andere bij webshops als Coolblue of bol.com terecht. Je koopt dan een mini beamer voor een scherpe prijsstelling en je hoeft er niet eens de deur voor uit. In veel gevallen kun je jouw mini projector de volgende werkdag al in huis hebben. Nu je weet wat de beste mini beamer is volgens onze test, wordt de keuze wel heel gemakkelijk!

You may also like

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer