Home Elektronica De 3 beste robotstofzuigers om je huis schoon te houden

De 3 beste robotstofzuigers om je huis schoon te houden

by Rosalyn van Moorselaar
De 3 beste robotstofzuigers om je huis schoon te houden

Steeds vaker kom je ze tegen in de huiskamers in ons land: draadloze robotstofzuigers. Als je zelf ook overweegt om er eentje aan te schaffen, wil je natuurlijk weten wat de beste koop is. Ook deze apparaten ondergaan regelmatig een test, maar op welke punten wordt een robotstofzuiger dan precies op getest. Wat zegt het als het apparaat als beste robotstofzuiger uit de test is gekomen. Hieronder kan je alles te weten komen over de test en de robotstofzuigers die het meeste indruk maakten. De prijzen zijn zeer verschillend en de kwaliteit van de meeste stofzuigers was niet om over naar huis te schrijven.

Waar letten we op bij de keuze voor de beste robotstofzuiger?

Bij het testen wordt op een aantal zaken gelet:

  • Hoe goed komen ze langs hoeken en randen? Aan een robotstofzuiger die nooit de hele kamer kan bereiken, heb je ook weinig.
  • Hoe slim is de robot? Blijft deze zijn werk goed doen als jij bijvoorbeeld meubels verplaatst in de kamer.
  • Hoe goed zuigen ze kruimels, haren en stof? Hiervoor schaf je immers een dergelijke robot aan.

Zoals bij ieder apparaat wordt in de test ook gekeken naar geluid, energiegebruik, bedieningsgemak en onderhoud.

1. IRobot Roomba 671

Deze robotstofzuiger zorgt echt voor een mooi schone vloer en dat is een eerste vereiste. Daarnaast gaat opladen automatisch als de accu leeg begint te raken. Een groot voordeel is ook de bediening omdat je de robot maar een keer hoeft in te stellen, daarna blijft deze geheel zelfstandig zijn werk doen. Bedienen is ook eenvoudig via de app. Deze iRobot werd als beste getest door de Consumentenbond en door Kieskeurig.

De minpuntjes die uit de test naar voren kwamen: deze robotzuiger is niet de stilste in de test en de prijs is relatief hoog in vergelijking met de concurrentie.

2. Dirt Devil Spider 2.0 M612

De robotstofzuiger is een van de goedkoopste modellen die je kan kopen als je op zoek bent naar een serieuze stofzuiger. Ook bij tapijt en vloerkleden weet deze robot een redelijke prestatie neer te zetten. Echt grondig reinigen zal niet lukken omdat de kracht daarvoor ontbreekt. Maar dit model presteert veel beter dan concurrenten met een hogere prijs. Deze Dirt Devil is ook een doorzetter die niet op een uurtje meer of minder let. Je drukt op de aan-knop als je in de ochtend vertrekt en als je terugkomt, leeg je het bakje en legt de stofzuiger aan de lader.

3. Samsung VR9300

Samsung wil de beste robotstofzuiger ter wereld maken en de VR9300 komt beslist in de buurt. Deze Samsung beschikt bijna over de power van een ‘echte’ stofzuiger en benadert de prestaties van iRobot op het gebied van navigatie. Omdat de VR9300 wat hoger is dan de modellen van iRobot is deze minder handig als je veel lage meubels hebt. Het prijskaartje hoort ook bij de klasse van dit apparaat. De Samsung is net iets goedkoper dan de duurste iRobot maar een bedrag van bijna € 1.000 is in het algemeen alleen acceptabel als geld nauwelijks een rol speelt bij de aanschaf van je robotstofzuiger.

Lees ook: 5 redenen om een smartwatch aan te schaffen

You may also like

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer