Home Koopgidsen De beste router voor Ziggo volgens onze experts

De beste router voor Ziggo volgens onze experts

by Redactie Technika10
Beste router voor ziggo

Wat is de beste router voor Ziggo? Het is een vraag die veel mensen stellen. De achterliggende gedachte bij deze vraag is goed te verklaren. Het standaard modem van Ziggo heeft in ogen van veel gebruikers een wat tegenvallend bereik en snelheid. Dit is de reden dat veel mensen overwegen om het standaard modem van Ziggo te vervangen voor een andere optie om meer uit hun abonnement te halen. De vraag is uiteraard wat dan de beste router voor Ziggo is. Onze experts geven je het antwoord.

Top 10 beste routers voor Ziggo


1. ASUS RT-AX88U

ASUS RT-AX88U

De ASUS RT-AX88U is een zeer krachtige router. Deze router is ideaal als je zeer intensief van internet gebruik maakt. 4K streaming met meerdere apparaten tegelijk behoort tot de mogelijkheden. Deze dual band router levert een gecombineerde snelheid tot 6000 Mbps.

Waarvan 1148 Mbps op de 2.4 GHz band en 4804 Mbps op de 5Ghz band. De ASUS RT-AX88U is volledig geoptimaliseerd voor gamers. Met de AiProtection worden je netwerk en de verbonden apparaten op een effectieve manier beveiligd.

Bestel de ASUS RT-AX88U voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:

2. TP-Link Archer C5400

TP-Link Archer C5400

De TP-Link Archer C5400 is een razendsnelle tri-band wifi router die gecombineerde snelheden tot maximaal 5334 Mbps haalt. Je kunt met deze optie ongestoord gamen zonder dat dit vertragend werkt voor de snelheid van je internetverbinding.

De Smart Connect functie van de TP-Link Archer C5400 helpt de apparaten sneller te werken door ze toe te wijzen aan het beste beschikbare kanaal. 

Bestel de TP-Link Archer C5400 voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:

3. Netgear Nighthawk R7000 AC1900

Netgear Nighthawk R7000 AC1900

De Netgear Nighthawk R7000 AC1900 is een router waarmee je gecombineerde draadloze topsnelheden van 1900 Mbps (1300 Mbps op 5.0 GHz + 600 op 2.4 GHz) haalt. Door de beamforming+ technologie wordt ervoor gezorgd dat het wifi-signaal directer naar de ontvangende apparaten gestuurd wordt.

Hierdoor heb je de beschikking over een beter en stabieler bereik. Met de Netgear Nighthawk R7000 AC1900 stram en game je zonder haperingen.

Bestel de Netgear Nighthawk R7000 AC1900 voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:

4. TP-Link Archer C3150

TP-Link Archer C3150

De TP-Link Archer C3150 is een razendsnelle dual-band wifi router waarmee gecombineerde snelheden tot 3150 Mbps kunnen worden gehaald, waarvan maximaal 2167 Mbps op de 5 GHz frequentieband en 1000 Mbps op de 2,4 GHz frequentieband. Dit is dan ook een router die zeer geschikt is voor huishoudens die intensief gebruik maken van internet.

MU-MIMO biedt gebruikers 4 gelijktijdige datastromen waardoor verbonden apparaten nog hogere snelheden halen. De TP-Link Archer C3150 verbindt elk verbonden apparaat automatisch met de best beschikbare wifi-band dankzij Smart Connect technologie.

Bestel de TP-Link Archer C3150 voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:

5. ASUS RT-AX82U

ASUS RT-AX82U

De ASUS RT-AX82U is een krachtige en snelle WIFI 6 of AX gaming router die gecombineerde snelheden levert tot 5400 Mbps. Deze router kan de zwaarste netwerktaken aan. Met de ASUS RT-AX82U optimaliseer je je game verkeer, waardoor je jouw ping en lag reduceert.

Als je zeer intensief gebruik maakt van internet, is dit zeker een router (met Simultaneous dual-band) die je in overweging moet nemen!

Bestel de ASUS RT-AX82U voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops:

Waarom overwegen om de bijgeleverde Ziggo router te vervangen?

Laten we eerst even een antwoord geven op een praktische vraag die in je op zal komen als je de kop van dit artikel leest en je hebt net een Ziggo abonnement afgesloten. Waarom de Ziggo router vervangen? Je krijgt immers helemaal gratis een router- modem combinatie bij je abonnement? Is dit een gevalletje “een gegeven paard in de bek kijken”? Eigenlijk is dit wel het geval. Voordat we deze keuze verklaren, is het goed om te benadrukken dat de standaard Ziggo router niet slecht is en voor veel mensen prima voldoet. We hebben het hier echter over een redelijk standaard router die ook vrij gemiddelde prestaties levert. Er is ruimte voor de overtreffende trap. Met andere woorden: je kunt veel meer uit je abonnement halen door voor een aparte router te kiezen. Het is een investering die zeker een overweging waard is als je veelvuldig gebruik maakt van internet en hier hoge eisen aan stelt. 

Er zijn grofweg drie voordelen te benoemen aan een keuze om de Ziggo router te vervangen:

  • Je krijgt de beschikking over sneller internet
  • Je hebt een beter bereik
  • Je hebt de beschikking over stabieler internet, ook als je met meerdere apparaten tegelijk gebruik maakt van de digitale snelweg.   

Dit zijn de reden waarom je voor de beste router voor Ziggo moet kiezen

Router beste voor ziggo

De belangrijkste reden om voor de beste router voor Ziggo te kiezen is dat het pakket dat door de kabeloperator wordt aangeboden niet ondersteund kan worden door de gratis meegeleverde router. Dit komt omdat de router eenvoudigweg niet de capaciteit hiervoor heeft. Als we bijvoorbeeld een blik werpen op het meest gekozen Ziggo pakket, wordt dit al duidelijk. Met een Ziggo Complete pakket heb je de beschikking over downloadsnelheden tot 250 Mbps en uploadsnelheden tot 25 Mbps. Mbps (Mb/s) staat voor “Megabits per seconde” en heeft dus betrekking op je internetsnelheid. Een pakket waarmee je 200 Mbps wordt beloofd, klinkt zeer interessant en zeer praktisch maar als je router niet meer capaciteit om sneller te gaan dan 100 Mbps, heb je er helemaal niets aan. 

Dit contrast wordt schrijnender als je zou kiezen voor een Ziggo Max pakket. Je zou dan de beschikking hebben over Max Verstappen internetsnelheden. Om in cijfers uit te drukken: downloadsnelheden van 400 Mbps en uploadsnelheden van 50 Mbps. Dit pakket is prima geschikt om iedere zondag in 4K naar de verrichtingen van Max Verstappen te kijken, fanatiek te gamen als je denkt sneller te kunnen zijn als onze Hollandse formule 1 ster en tegelijkertijd op andere manieren gebruik te maken van internet. Het probleem is echter dat de standaard Ziggo router dit relatief intensieve internetgebruik niet zal kunnen bijhouden en de vertragende factor zal zijn. Op deze manier wordt Max Verstappen nooit wereldkampioen! 

De enige oplossing voor dit capaciteitsprobleem is om voor de beste router voor Ziggo te kiezen. Zoals je nu wel duidelijk zal zijn, is dit niet een router die door Ziggo zelf geleverd wordt. Je zal dus een nieuwe router moeten kopen. Als je hierbij de keuze maakt voor een van de routers die we hierboven onder je aandacht brengen als de beste router voor Ziggo, weet je in ieder geval zeker dat je voor de komende jaren goed zit omdat alle genoemde routers over wifi 6 capaciteiten beschikken. Over het algemeen wordt aangeraden om de vijf jaar de router te vervangen dus dan sta je de komende jaren niet meer voor deze keuze,  

Waaraan voldoet de beste wifi router voor Ziggo?

De beste wifi router voor Ziggo moet aan een aantal belangrijke eisen voldoen. Het eerste waar je naar kijkt, is uiteraard de snelheid van de router. Je Ziggo pakket kan hierbij best de onderscheidende factor zijn. Voor de ondersteuning van een Ziggo Max pakket heb je uiteraard een snellere router nodig dan bij een Ziggo Complete pakket het geval is. Het is hierbij wel handig om een toekomstgerichte keuze te maken. Blijf je altijd gebruik maken van een Ziggo Complete pakket of sluit je een upgrade niet uit? Dan kun je hier beter rekening mee houden bij het maken van je keuze anders sta je over niet al te lange tijd voor een nieuwe investering als je een nieuwe router moet kopen. Andersom is uiteraard ook niet nodig. Je kunt uiteraard de keuze maken voor de allerbeste en duurste optie uit ons lijstje van beste routers voor Ziggo maar als je deze functionaliteiten niet gebruikt, is dat eigenlijk zonde van je investering.

Wat betekent MU-MIMO-ondersteuning bij routers?

Een ander punt waar de beste wifi router voor Ziggo aan moet voldoen, heeft betrekking op de MU-MIMO-ondersteuning. De term MU-MIMO-ondersteuning heeft betrekking op de multiple-input of multiple-output technologie (AC of AC Wave 2). Deze technologie maakt het mogelijk dat de wifi router met meerdere apparaten tegelijk kan communiceren. Het praktische voordeel hiervan is dat de apparaten minder lang hoeven te wachten op het signaal en je hierdoor beschikking hebt over sneller internet. Je kunt onder andere kiezen voor 2×2 MU-MIMO routers, er zijn dan twee datastromen beschikbaar, 3×3 MU-MIMO routers (beschikbaarheid van drie datastromen) of 4×4 MU-MIMO routers met een beschikbaarheid van 4 datastromen.

Van welke frequentiebanden maakt de beste wifi router voor Ziggo gebruik?

Een ander punt waar je de beste wifi router voor Ziggo op selecteert, zijn de frequentiebanden. Het is goed te weten dat de single band routers vrijwel niet meer te krijgen zijn en dat je voor een zeer redelijke prijs al de beschikking hebt over een simultaneous dual-band router. Je hebt dan een router die tussen de 2,4 GHz (gigahertz)- en de snellere 5 GHz-band wisselt. Voor als je niet bekend bent met deze termen: 5GHz is de nieuwe wifi standaard met betrekking tot internetsnelheid. Voorheen werd alleen de oudere 2.4 frequentie gebruikt. Met de simultaneous dual-band routers worden nog hogere internetsnelheden bereikt maar het kan nóg sneller als je kiest voor een simultaneous tri-band router. Bij deze optie heb je ook nog de beschikking over een extra band. Dit kan een tweede 5 GHz-band zijn of een nog snellere 60 GHz-band. Zoals aangegeven: met een high-end router kun je echt het maximale uit je Ziggo abonnement halen. Als je intensief van internet gebruik maakt, is dit zeker een aanrader. Je weet nu wat de beste routers voor Ziggo zijn om een goede keuze te maken.

You may also like

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer