Home Elektronica Zo sluit je een draadloze (bluetooth) koptelefoon aan op je TV

Zo sluit je een draadloze (bluetooth) koptelefoon aan op je TV

by Rob
bluetooth koptelefoon aansluiten op TV

Er zijn meerdere mogelijkheden om een draadloze (bluetooth) koptelefoon aan te sluiten op je TV. De keuze tussen deze opties is afhankelijk van de verzendmogelijkheden van je TV. In de meeste gevallen heb je hiervoor een zendstation nodig. Dit is een bluetooth zender voor je tv. Hiermee kun je met een vrij eenvoudige constructie een draadloze koptelefoon aansluiten op je tv.

Draadloze koptelefoon aansluiten op tv

Je zou zeggen dat je een draadloze koptelefoon direct kunt aansluiten op bijvoorbeeld een Samsung smart TV. Dit is voor een deel zeker het geval maar hiervoor heb je wel een letterlijke tussenoplossing nodig. Deze tussenoplossing is een transmitter voor de TV. Dit is een soort bluetooth dongle die je aansluit op je TV. Deze tussenoplossing heb je nodig omdat er wel staat dat je Samsung TV (we nemen dit merk als voorbeeld) uitgerust is met bluetooth. Dit is echter alleen de bluetooth ontvanger. Voor het verzenden van bluetooth signalen moet je een iets andere constructie maken als je een draadloze koptelefoon wilt aansluiten op tv.

Bluetooth transmitter tv naar koptelefoon

Voor het doorgeven van het audio signaal vanuit je TV naar je koptelefoon heb je een bluetooth transmitter (een bluetooth zender) nodig. Dit zendstation sluit je aan op het reguliere stroomnetwerk en kun je met een RCA, 3,5mm of optische kabel ((TOSLINK)) aan je TV aansluiten. Een RCA kabel kennen we ook als de tulp kabel of de Cinch of Phono kabel en is herkenbaar aan de ronde RCA connector met het uitstekende staafje. Deze mogelijkheid hiervoor is uiteraard wel afhankelijk van de aanwezigheid van een AUX uitgang op je TV. Niet iedere TV beschikt hierover. 

Als je deze bovenstaande aansluiting kunt maken, is het maken van de connectie van de bluetooth transmitter tv naar je koptelefoon relatief eenvoudig. Door de “bluetooth pairing knop” op beide apparaten ingedrukt te houden is de verbinding zo gemaakt. De apparaten zullen elkaar dan relatief eenvoudig moeten vinden. Als je koptelefoon een schakelaar heeft, zet je de koptelefoon op hetzelfde kanaal als het zendstation. Dat is wellicht even zoeken maar werkt in de praktijk ook heel eenvoudig.

De Bluetooth transmitter is verkrijgbaar bij de bekende adressen zoals Coolblue en Bol.com. Hieronder vind je de 3 best geteste Bluetooth transmitters. De webshop met de beste prijs is automatisch geselecteerd.Welke bluetooth zender voor je headset het meest geschikt is

Het is belangrijk om bij je keuze voor de bluetooth zender voor je headset te kiezen voor een transmitter die over aptX Low Latency. Dit is een functionaliteit waarmee meer kilobytes per seconde kan worden verstuurd. Het resultaat is dat je naar audiobestanden van cd-kwaliteit kunt luisteren. De vertraging hierbij is zeer beperkt tot niet meer dan 40 milliseconden. Dit is een vertraging die een mens niet kan waarnemen. Synchronisatie is uiteraard een zeer belangrijk criterium bij het luisteren naar het tv geluid door je bluetooth koptelefoon. Daarnaast kan het praktisch zijn om te kijken naar de afstand die deze zender kan overbruggen (er zijn zenders die zelfs een afstand van 30 meter kunnen overbruggen) en met hoeveel koptelefoons tegelijk je de aansluiting kunt maken.

Bluetooth koptelefoon aansluiten op tv

Als je speciaal voor deze functionaliteit een nieuwe koptelefoon koopt, kun je ook de keuze maken voor een bluetooth headphone die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in combinatie met TV.  Deze bluetooth koptelefoon aansluiten op TV werkt nog eenvoudiger want deze headsets worden geleverd met een zeer krachtig bluetooth zendstation. Het is een zeer betrouwbare optie waarmee je moeiteloos de verbinding tussen de apparaten kunt leggen. Aan deze optie hangt een hoger prijskaartje in vergelijking met de aanschaf van de eerder genoemde losse bluetooth zender (vaak bluetooth versie 4.2).

Ook de bluetooth koptelefoon kun je kopen bij onder andere Bol.com. Hieronder vind je wederom de 3 populairste modellen. De webshop met de beste prijs is automatisch geselecteerd.You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer