Home Elektronica Buitenspeakers kopen? Dit is jouw beste optie

Buitenspeakers kopen? Dit is jouw beste optie

by Rob
Buitenspeakers

Als je ook op je terras of op je balkon van muziek of een podcast wilt genieten, kun je je speakers van binnen naar buiten slepen, je installatie heel hard zetten zodat je de muziek buiten ook kunt horen of het kiezen voor de meest praktische optie: buitenspeakers kopen. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat niet iedere speaker geschikt is hiervoor. In dit artikel lees je waaraan je moet denken bij het kopen van buitenspeakers en geven we je inzicht wat voor jou de beste optie is.

Wat zijn de meest handige buitenspeakers?

Als je kijkt naar het meest praktische gebruik van speakers op je terras of op je balkon, zal het je weinig moeite kosten om de belangrijkste eisen aan buitenspeakers te formuleren. De meest geschikte buitenspeaker heeft een ingebouwde accu, beschikt over bluetooth en is uiteraard waterdicht. Je voorkomt hiermee dat je een stroomdraad moet trekken voor netspanning of een bedrade verbinding moet aanleggen om de speakers te verbinden met je geluidsinstallatie. Als je de speakers een vaste plek aan de gevelmuur geeft, kun je van deze harde eisen afwijken. Je kunt dan een klein gat in de betreffende muur boren om de bedrading doorheen te laten lopen. Dat de buitenspeakers waterdicht moeten zijn, spreekt voor zich. De weersinvloeden in Nederland en België laten zich immers lastig voorspellen.

Wat zijn goede buitenspeakers?

Als je jezelf gaat informeren over buitenspeakers, zul je al snel tot de conclusie komen dat je zeer veel keuzemogelijkheden hebt. Wat zijn nu goede buitenspeakers? Zoals je elders op deze website kunt lezen, zijn de bluetooth speakers van JBL zoals de JBL Charge Essential zeker een aanrader. Ook een JBL Charge 4 aanbieding is zeker een overweging waard. De JBL Flip Essential is echter ook een zeer populaire draagbare buitenspeaker gezien het eenvoudige bedieningsgemak en niet te vergeten de gunstige prijsstelling. Dit is echter wel een buitenspeaker met “slechts” 16 watt. Voor de buren misschien wel zo prettig maar hou er rekening mee dat je de speaker echt naar je toe moet richten voor een optimale muziekbeleving. 

Woon je vrijstaand en is het muziekvolume géén issue? Dan is de draagbare Bose Soundlink Revolve+ wellicht een optie. Als je naar deze buitenspeaker kijkt (bij Bol.com, Coolblue, Mediamarkt of BCC) zal het je ongetwijfeld opvallen dat hier een hoger prijskaartje aan hangt maar je krijgt letterlijk meer voor je investering. Deze speaker levert echt 360°-geluid voor een consistente, gelijkmatige dekking. Je kunt dus zonder problemen met meerdere mensen van muziek genieten. De oplaadbare lithium-ion accu gaat 12 uur mee, 2 uur langer dan bij de JBL Flip Essential het geval is.  

Goede buitenspeaker om op te hangen

Als we naar het aanbod van dezelfde merken kijken als je een goede buitenspeaker zoekt om op te hangen, zijn er zeker ook een aantal interessante keuzes die je kunt maken. De JBL Control X buitenspeakers komen zeker in aanmerking als je op zoek bent naar een set in het lage prijssegment. Als je wat meer aan deze geluidsbeleving wilt besteden, is de keuze voor Bose 251 Environmental een goede optie. Deze luidsprekers zijn uitstekend bestand tegen alle soorten weersomstandigheden, bieden een uitstekende geluidsweergave en hebben een vermogen van 200 watt, 4 keer zo hoog als de Revolve+. Dit is zeker een aanrader…als de buren niet op een flinke gehoorafstand zijn.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer