Home Gaming Comfortabel gamen doe je zo!

Comfortabel gamen doe je zo!

by Redactie
Comfortabel gamen doe je zo

Ben jij een fervent gamer? Dan weet je als geen ander dat je het lekkerst gamet als je genoeg geslapen en goed gegeten hebt. Dit zijn echter niet de enige voorwaarden voor een fanatiek middagje of avondje gamen, want je apparatuur en een fijne zitplek zijn minstens net zo belangrijk. Zo creëer jij de ideale game-omstandigheden!

Investeer in een gaming-laptop

Een van de belangrijkste benodigdheden voor het gamen is natuurlijk je computer of laptop. Steeds meer mensen gamen op een laptop, want deze neemt heel weinig ruimte in beslag. Als je graag zeer complexe spellen speelt die veel hardware-eisen hebben, is het slim om te investeren in een gaming-laptop. Deze is specifiek ontwikkeld om mee te gamen. Hij heeft bijvoorbeeld een speciale grafische kaart en een krachtige i5- of core i7-processor, waarmee GPU-intensieve titels gespeeld kunnen worden. Daarnaast hebben laptops om mee te gamen vaak een beter koelsysteem en uiteraard een groter geheugen dan normale laptops. Daardoor zijn ze zeer geschikt voor urenlang gamen, zonder dat ze oververhit raken of je last hebt van glitches.

Let op een ergonomische houding

Als je een speciale laptop om te gamen hebt aangeschaft wil dat niet zeggen dat je er onderuit gezakt mee op de bank moet gaan hangen. Een laptop is weliswaar zeer mobiel, maar je kunt er beter mee aan een goede tafel met comfortabele bureaustoel gaan zitten. De stoel dient op zodanige hoogte ingesteld te zijn dat je armen rustig op het werkblad leunen, en de leuning beweegt bij voorkeur een beetje mee met je rug. Als je het echt goed wilt doen koop je een speciale laptopstandaard. Daarmee zet je de laptop op ooghoogte, waardoor je niet constant omlaag hoeft te kijken. Dit levert een zeer ergonomische houding op, waarin je het gamen gemakkelijk enkele uren volhoudt. Je moet dan wel over een extra toetsenbord en muis beschikken, want deze heb je dan niet meer binnen handbereik. Echter, als je de standaard specifiek voor het gamen wilt gebruiken dan gebruik je waarschijnlijk een joystick of controller, dus maakt het niet uit.

Versterk je wifi signaal

Iedere gamer weet hoe irritant het is als je wifi signaal niet sterk genoeg is. Vaak bevindt de router zich in de gang en zit je daar op de eerste verdieping al best een eind vandaan. Een wifi versterker biedt dan uitkomst. Deze doet precies wat hij zegt, namelijk het wifi signaal versterken. Hij ontvangt als het ware het signaal, en stuurt het door naar de rest van de omgeving, waardoor je zelfs op zolder en achterin de tuin kunt genieten van razendsnel internet. Iets voor jou, zo’n wifi versterker?

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer