Home Automotive Contactloos betalen en autoladen vinden elkaar door nieuwe techniek

Contactloos betalen en autoladen vinden elkaar door nieuwe techniek

by Redactie
Contactloos betalen en autoladen vinden elkaar door nieuwe techniek

De mogelijkheden om een elektrische auto op te laden mogen dan misschien alles behalve uitgebreid zijn op dit moment, het is wel zo dat er genoeg ruimte is om te experimenteren op dit gebied. Zo is het bijvoorbeeld meer en meer gebruikelijk aan het worden om gewoon contactloos te betalen met gewone betaaldiensten bij de oplaadpunten. Dit is een flinke stap voorwaarts ten opzichte van het systeem zoals het tot op heden in elkaar zat. Daarbij moest bijvoorbeeld gebruikgemaakt worden van aparte kaarten die alleen voor het opladen geschikt waren gemaakt. Dit zal nu snel veranderen.

Grote spelers

Wat vooral interessant is aan de ontwikkeling is dat er allerlei grote spelers uit verschillende branches bij elkaar komen om de ontwikkeling mogelijk te maken. Zo zijn er de grote energieaanbieders zoals bijvoorbeeld Shell en BP die hieraan willen meedoen. Ook grote betaaldiensten zoals Visa en Mastercard willen de techniek mogelijk maken. Daarnaast zijn er verschillende techbedrijven die hier een kans zien en graag de techniek willen gaan doorontwikkelen. Nu de eerste mogelijkheden er zijn is er immers veel ruimte voor uitbreiding en verbetering. Dit is heel belangrijk om te blijven volgen, vooral ook voor consumenten die al elektrisch rijden.

Wallets

Er ligt vooral ook een belangrijke kans voor de wallets die worden gebruikt voor digitale manieren van betalen. Techgiganten zoals Apple en Google hebben hun eigen diensten, zoals Apple Pay en Google Pay. Deze diensten zijn zeer geschikt om te gebruiken bij contactloos betalen. Simpele herkenningssensoren zijn genoeg om de card in verband te brengen met de betreffende betaaldienst, waardoor direct de hoeveelheid energie die afgenomen is of afgenomen gaat worden is af te rekenen. Dit biedt ook voor de energieaanbieders dus heel veel zekerheid waar het gaat om de inkomsten. Ook dat maakt het aantrekkelijk om aan te bieden.

Snelle groei

De groei zal sneller plaats gaan vinden dan misschien voorstelbaar is. Juist omdat recentelijk veel aandacht is geweest voor het uitbreiden van het oplaadnetwerk, maar dit in grote mate nog moet gaan plaatsvinden, komt de ontwikkeling exact op tijd. Hoewel deze altijd al verwacht werd, is het nu dus eindelijk zo dat er ook echt iets verwacht mag worden. Zeker wanneer de aangekondigde grote uitbreiding van het Shell Recharge netwerk er gaat komen, vanuit het Verenigd Koninkrijk richting Europa, zal dit heel veel te bieden hebben. De kans is aanwezig dat dit de drempel om elektrisch te gaan rijden voor veel mensen zal verdwijnen.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer