Home Gadgets De 10 beste sporthorloges en activity trackers

De 10 beste sporthorloges en activity trackers

by Rosalyn van Moorselaar
De 10 beste sporthorloges en activity trackers

Een sporthorloge is vandaag de dag een belangrijke gadget. Tenslotte is vrijwel iedereen met zijn gezondheid bezig en waar kun je die nu eenvoudiger op aflezen dan op een sporthorloge? Maar wat is nu het beste sporthorloge? Wij hebben 10 modellen voor je verzameld.

1. Samsung Galaxy watch

Deze smartwatch is in verschillende types verkrijgbaar. Hoe nieuwer, hoe geavanceerder, maar dat wil niet zeggen dat de eerdere types niet zullen voldoen. Het voordeel van de nieuwere versies is wel dat de batterij zeer lang meegaat. Vaak kun je er al zo’n 4 dagen van profiteren. De Samsung Galaxy watch is zowel met Android als met iOS compatibel. Deze sporthorloges zijn uitgerust met een GPS sensor, zodat het aantal kilometers eenvoudig gemeten kan worden. Verder meet het de calorieverbranding, je hartslaag, je slaap, je snelheid, het aantal stappen en eventuele trappen. Uit diverse onderzoeken komt de Samsung Galaxy watch als het beste sporthorloge naar boven. Voordelen zijn ook dat het horloge lichtgewicht is en voorzien van een siliconen band.

2. Apple Watch

De Apple Watch komt met stip op twee. Ook hiervan zijn inmiddels vele types op de markt. De 3-serie wordt overal geprezen. De Apple Watch meet afstand, hartslag, calorieverbranding, slaap, snelheid, stappen en trappen. Met deze gegevens kun je je conditie dan ook uitstekend bijhouden. De Apple Watch is volledig water diep en je kunt er doorgaans zelfs tot 50 meter diep mee duiken. Verder is er een extra optie om baantjes te meten, zodat je dit sporthorloge ook kunt gebruiken als je vaak gaat zwemmen om je conditie op peil te houden. De Apple Watch werkt alleen met een iPhone.

3. Fitbit Inspire HR

De Fitbit Inspire meet onder andere calorieverbranding, afstand, hartslag, slaap en stappen. Het model is compatibel met diverse besturingssystemen, namelijk Android en iOS. Je kunt het fitness horloge niet alleen gebruiken met hardlopen en wandelen, maar ook met fietsen of zwemmen. De activity tracker is namelijk ook nog eens waterdicht. Bovendien valt de prijs van dit sporthorloge zeker mee. Het is goedkoper dan veel andere sporthorloges.

4. Garmin Forerunner 935

Garmin is een ander topmerk wanneer het op de beste sporthorloges aankomt. Het beste fitness horloge kun je dan ook in hun aanbod zoeken. De Forerunner 935 is beslist een aanrader. Het apparaat werkt snel en efficiënt. Het design is fantastisch en eigenlijk worden alle belangrijke zaken gemeten, zoals je hartslag, de afstand, de temperatuur, het aantal stappen, je slaap, etc. Verder is het systeem uitgerust met een GPS-sensor.

5. Polar M600

De Polar M600 is een van de nieuwste Polar-sporthorloges. Ook hier profiteer je weer van een uitstekende GPS. Er is een hartslagmeter ingebouwd die werkt via een interne sensor. De app is heel duidelijk, waardoor je een goede inzage krijgt in de gegevens van al je sportactiviteiten. Het fitness horloge is geschikt voor de meeste sporten en is ook waterdicht tot 5 meter diep. De batterijduur is vrij gemiddeld: ongeveer 2 dagen.

6. Garmin Vivoactive 3

Garmin blijft nu eenmaal een van de voorlopers als het om het beste sporthorloge gaat en daarom nog een model van dit merk in de lijst. Als je de beste activity tracker zoekt, is dit type beslist ook een goede keuze. Het model is waterdicht en ziet er heel mooi uit. Het sporthorloge heeft erg veel functies, maar dit gaat niet ten koste van de batterijduur. Beslist een reden om in de top 10 beste sporthorloges te staan. Een ander voordeel is dat de prijs erg aantrekkelijk is voor een fitness horloge.

Lees ook: Dit zijn de voor- en nadelen van een chromebook

7. Polar Vantage

De Polar Vantage is goed voor al je standaard sportgegevens: afstand, calorieverbranding, hartslag, slaap, snelheid en aantal stappen. Het mag echter de beste activity tracker worden genoemd, omdat ook je fitheid, hersteltijd en bijzondere hardloopgegevens, zoals de lengte van de stap, worden weergegeven. Bovendien is er een speciale functie voor een virtuele partner. Zo kun je de gewenste tijd of snelheid halen op een speelse manier. Het is dan ook vooral een goede keuze voor hardlopers en wandelaars.

8. Fitbit Charge 3

De Fitbit Charge-serie is zeker een aanrader wanneer we naar de beste fitness horloges kijken. De Fitbit Charge 3 is nog wat verder ontwikkeld dan zijn voorganger, de Charge 2. Veel functies zijn hetzelfde gebleven, maar een vooruitgang is het OLED-scherm dat bijna dubbel zo groot is. Dit verbetert met name de gebruiksvriendelijkheid van deze smartwatch. Je kunt het horloge niet alleen gebruiken bij het hardlopen, maar ook bij bijvoorbeeld zwemmen. Verder meet het onder andere je slaapritme.

9. Ticwatch E

De Ticwatch E is niet zo’n bekend sporthorloge. Onbekend maakt onbemind, maar dat hoeft bij dit model niet het geval te zijn. Het nieuwe model is namelijk echt heel vooruitstrevend. Het is compatibel met iOS en Android. Bovendien heb je een OLED-display van 1,4 inch met 400 x 400. Het interne geheugen bedraagt maar liefst 4 GB. De batterij gaat slechts zo’n 24 uur op, maar je kunt het horloge gemakkelijk opladen via een magnetische pin. De Ticwatch E werkt met GPS. Bovendien is het een van de goedkoopste beste sporthorloges op deze lijst.

10. Garmin Forerunner 735

De Garmin Forerunner 735 is grotendeels gebaseerd op de 630. Dit is een van de beste sporthorloges die heel betaalbaar is. Bovendien is het ook een prima model als je geen topsporter bent. Je kunt het gebruiken bij hardlopen, maar ook bij wandelen, zwemmen en fitness. Het model is speciaal ontwikkeld als fitness horloge. Het verschil met de 630 is dat hier een ingebouwde hartslagmeter in de band zit. Deze meet zowel tijdens activiteit als tijdens rust je hartslag. Het kleurenscherm is maakt dit horloge helemaal af.

Wil jij een sporthorloge kopen of heb je er al één? Wat vind jij het beste sporthorloge?

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer