Home Smartphones & Tablets De 10 handigste apps op een rij

De 10 handigste apps op een rij

by Rosalyn van Moorselaar
De 10 handigste apps op een rij

Natuurlijk is de keuze voor de 10 handigste apps behoorlijk subjectief. Maar we denken een lijst te hebben samengesteld waar jij het wellicht ook mee eens kan zijn. Tel maar eens hoeveel van de 10 er al op jouw smartphone staan en de rest vul je toch even snel aan!

1. WhatsApp

De tijd dat je sms’jes stuurde ligt ver achter je en WhatsApp biedt natuurlijk ook veel meer mogelijkheden. Je kan deze app op vrijwel iedere smartphone installeren en hoeft dus niet per se te beschikken over Android. Een sterk punt is dat je meteen kunt zien welke contacten deze app ook al op hun mobiel hebben staan. Ook het gebruik van de groepsapp is bijzonder handig. Niet alleen kan je hiermee alles melden wat van belang is aan je vrienden maar je kan ook eenvoudig een groep starten voor de buurt of je studie.

2. 9292

Reizen gaat gewoon eenvoudiger met deze app. Het design is overzichtelijk en je hebt diverse opties. Ga jij liever niet met de trein? Dan sluit je deze mogelijkheid uit en krijg je andere. De app werkt met je gps en je kan er adressen invullen maar ook bijvoorbeeld een station of een bekend gebouw. Als je een profiel aanmaakt, kan je de gegevens ook nog eens bewaren.

3. Dropbox

Dropbox kan je zien als een soort online UBS-stick. Er zit standaard 2 GB opslagruimte op, dus je kan er een flinke hoeveelheid informatie op kwijt. Het is erg eenvoudig om documenten of andere gegevens van je computer of tablet op je smartphone te plaatsen. Aanpassen en verwijderen is daarna ook een fluitje van een cent. Je kunt ook automatisch je foto’s naar Dropbox laten uploaden zodra je via wifi bent verbonden.

4. NOS

Handig om het journaal live te bekijken of een sportuitzending die je beslist niet wil missen. Een mooie optie als je bijvoorbeeld in de trein zit of elders helemaal bij wilt blijven. Deze app geeft je een groot aantal video’s en ook actuele informatie over het weer en verkeer.

5. NU.nl

Wil je op ieder moment bijblijven wat het nieuws betreft en daarvoor niet te hoeven betalen. Deze app van nu.nl geeft je via een fraaie vormgeving alle informatie die je maar wenst. Een van de mooie opties is het instellen van persoonlijke pushberichten. Op die manier word je meteen geïnformeerd dat er nieuws is dat jij wilt weten over voetbaluitslagen maar ook diverse andere onderwerpen.

6. Duolingo

Wil je de momenten dat je even onderweg bent in de trein of zit te wachten op een afspraak gebruik om laagdrempelig wat meer kennis op te doen van een taal? Met Duolingo kan dat voor Engels, Frans en Spaans. Schrijf- en spreekvaardigheid wordt getest en je krijgt een score op basis van je prestaties.

populairste apps

7. Plex

Een beetje overzicht op je mobiel kan beslist geen kwaad. Met de app van Plex kan je bijvoorbeeld films en series indexeren. Daarmee kan je ze dan streamen naar andere apparaten zoals een laptop, pc of netwerk. Plex heeft nog veel meer functies speciaal voor gebruikers van Chromecast.

8. Google Maps

Dit is de officiële kaartendienst van Google en dat betekent steeds meer informatie. Je kan er snel je route mee plannen maar ook in een oogopslag informatie krijgen over locaties bij jou in de buurt. Wist je dat je kaarten ook offline kunt opstaan. Een bijzondere handige functie als je in het buitenland zit en zonder internetverbinding moet navigeren. Veel gebruikers noemen dit de beste navigatie app die beschikbaar is.

9. Gmail

E-mails zijn niet meer weg te denken in onze hectische maatschappij van vandaag, Gmail is een gratis app die op dit gebied iets extra’s heeft te bieden. Je hebt de mogelijkheid om e-mails op een simpele manier te bundelen op onderwerp. Dit kan een afzender zijn maar ook een meer algemeen onderwerp bijvoorbeeld financieel, sociaal of werk. Door te swipen kan je mails als gelezen of voltooid markeren zodat jij het overzicht kan behouden.

10. Android Planet

Wil je weten wat er nieuw is wat betreft Android en Google en zo de meest handige apps ook niet over het hoofd zien, dan is er Android Planet. Je hoeft echt niet ieder moment te kijken om te zien of er nog nieuws is dat je moet weten. Je kunt ook volstaan met de dagberichten of zelfs het weekoverzicht. Er is zelfs een automatische dag- en nachtmodus zodat jouw ogen rust wordt gegund naar gelang het moment dat jij kijkt.

Lees ook: De 10 beste sporthorloges en activity trackers

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer