Home Internet De 4 beste online foto opslag websites

De 4 beste online foto opslag websites

by Rosalyn van Moorselaar
De 4 beste online foto opslag websites

De tijd dat jij je foto’s in een schoenendoos bewaarde ligt ver achter je. Maar foto’s zullen altijd een dierbare herinnering blijven aan mensen en momenten. Foto opslag kan je natuurlijk ook offline doen op je pc of laptop als de harde schijf maar voldoende capaciteit heeft. Maar hoe zuinig je er ook mee omgaat, je hardware heeft ook niet het eeuwige leven. En stel je eens voor dat de apparatuur wordt gestolen en jij behalve je andere bestanden ook nog eens je foto’s kwijt bent.

Foto’s online opstaan is gewoon web veilige methode en via de meeste websites kan je dan ook heel eenvoudig foto’s deken. We hebben een aantal websites voor online foto opslag voor je op een rijtje gezet. De meeste zijn gratis en via hef internet moeiteloos te vinden. Hou er altijd rekening mee dat wat op het internet wordt geplaatst maar moeilijk compleet valt te verwijderen en bescherm je privacy.

1. Flickr.

Deze website biedt een enorme gratis opslagruimte van 1 TB en bestaat al vele jaren. Je moet wel over een Yahoo mail-account beschikken om er gebruik van te kunnen maken, maar die is ook eenvoudig aan te maken. Er is ook een betaalde optie die nog meer opslagruimte biedt en minder reclame toont. Let wel op dat het verwijderen van foto’s niet eenvoudig is, je kan ze dan beter op totale privacy zetten als je ze niet meer wil delen of om een andere reden niet meer in je albums wilt zien.

2. Smugmug.

Deze online opslag voor foto’s is niet gratis. De dienst bestaat al enige tijd en de lay-out is zeer modern. Er is op de website nog veel meer te doen dan alleen foto’s bewaren. Het delen van foto’s is erg eenvoudig. De kosten zijn echter een behoorlijk minpunt.

3. Google Photo’s.

Natuurlijk heb je hiervoor een Google-account nodig. Hierdoor is alles ineens met elkaar verbonden, dus ook Google Maps, Plus, Drive en News komen allemaal onder diezelfde account. Niet iedereen zal daar uit oogpunt van privacy op zitten te wachten. Het voordeel is dat de opslag gratis is als je niet meer dan 15 GB opslag nodig hebt. Ook is de website erg overzichtelijk en geschikt voor iedereen. Ook in dit geval is het goed om te beseffen dat je hier beter geen foto’s kan opslaan waar je later spijt van zou kunnen krijgen vanwege het privékarakter.

Lees ook: Google Stadia; het einde van spelcomputers?

4. Dropbox.

De app dropbox heeft een gratis opslag tot 2 GB. Voor meer ruimte moet je betalen en dat kan behoorlijk oplopen. Een van de grote voordelen van Dropbox is dat je eenmaal geplaatste foto’s ook eenvoudig weer binnen een maand kan verwijderen als jij je mocht bedenken over de opslag. Bij betaalde ruimte kan dat zelfs binnen een jaar nog. De opslag biedt minder overzicht dan de meeste andere methodes. Ook bestaat de kans dat er verwijdering van de opgeslagen foto’s plaatsvindt bij inactiviteit en het niet beantwoorden van e-mails over de account. Delen van foto’s is bijzonder eenvoudig zonder dat je ze hoeft te verzenden. Een extra e-mailadres toevoegen is al voldoende.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer