Home Smartphones & Tablets De beste apps en tools voor het ontwerpen van drukwerk

De beste apps en tools voor het ontwerpen van drukwerk

by Redactie
De beste apps en tools voor het ontwerpen van drukwerk

Je drukwerk ontwerpen lijkt soms simpel, maar in de praktijk is het soms toch best lastig. Welk lettertype, welke kleuren en welk formaat kies je voor je bedrijfslogo of flyer? En dit is zeer belangrijk, want je drukwerk is het eerste dat je klant onder ogen krijgt. Het is dus het visitekaartje van je bedrijf. Voor een goed ontwerp hangt veel af van de juiste design software. Wanneer je zelf een mooie flyer wilt ontwerpen, dan heb je tegenwoordig de keuze uit een breed scala aan mogelijkheden. Je kunt zelfs ontwerpen maken op je Smartphone maken. Super eenvoudig en daarna kun je ze ook direct laten drukken en bestellen (of online posten). We zetten de 5 beste apps voor het ontwerpen van je drukwerk even voor je op een rij.

Canva: voor al je designs

Canva is een design app die je kunt downloaden op je smartphone. Het is speciaal voor mensen die graag zelf op simpele wijze een flyer, blogpost, presentatie, Facebook bericht, presentatie, poster of tijdschrift willen ontwerpen. Ook kun je er foto’s mee bewerken. Wanneer je inlogt, zie je bovenaan een rij met alle verschillende opties. Je klikt er één aan en begint met je ontwerp. Daarna kun je kiezen uit honderden sjablonen. Deze kun je ook zelf allemaal aanpassen. Zo kun je onderweg in de trein of terwijl je ergens wacht snel even wat ontwerpjes maken.

Een groot voordeel van Canva is dat alle designs er al in het juiste formaat in staan. Wil je een Facebook cover maken dan heeft Canva dus al de juiste formaten voor je ingesteld. Daarna kun je kiezen uit een aantal voorbeelden die je zelf kunt aanpassen. En natuurlijk kun je ook met een leeg scherm beginnen en alles volledig zelf ontwerpen.

Drukzo: speciale flyer ontwerp tool

Voor een overzicht van alle apps om flyers te ontwerpen, typ je ‘gratis flyer templates’ in de app store op je telefoon in. Zo krijg je een overzicht met alle beschikbare apps. Let op: ze zijn niet allemaal gratis (ook al zeggen ze dit soms wel). Verder werken lang niet alle apps even goed.

Daarom heeft Drukzo een tool gemaakt voor het ontwerpen van flyers. Met deze handige tool kun je geheel gratis flyers ontwerpen naar eigen smaak. De tool biedt je honderden gratis flyers templates die je zo kunt gebruiken. Werk je in de mode of gezondheidszorg? Dan zijn er ook specifieke templates per branche. Handig want zo heb je direct de juiste uitstraling. Ook zitten er gratis stockfoto’s in die je mag gebruiken. Je selecteert een template, past het aan en klaar is je flyer!

Snapseed

Je fotobewerking kun je tegenwoordig prima op je smartphone doen. Deze maakt tegenwoordig foto’s die van voldoende kwaliteit zijn voor een flyer. Bij een flyer is het wel belangrijk dat je foto’s voldoende licht zijn. Snapseed is een bijvoorbeeld zo’n fotobewerkingsapp en is van Google. Het is een zeer goede app om je foto’s mee te bewerken. Waarom? Vooral vanwege de snelheid en het gebruiksgemak. Elke foto pas je in een paar klikken aan. In Snapseed kun je de foto bijsnijden, verkleinen of filters toevoegen. Ook kun je er delen van de foto mee verwijderen en de hoeveelheid licht of de kleuren aanpassen.

Welke tool of app gebruik jij om je drukwerk te ontwerpen?

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer