Home Smartphones & Tablets De beste en handigste to-do apps

De beste en handigste to-do apps

by Rosalyn van Moorselaar
De beste en handigste to-do apps

Ook je to do list zet je tegenwoordig natuurlijk niet meer op een velletje papier, maar daar gebruik je een todo app voor. Is dat nu echt nodig zal jij je misschien afvragen? Denk er maar eens over na hoe vaak jij even zo’n klusje vergeet dat echt belangrijk was om tijdig te doen. Een to do list app hoeft ook niet alleen een takenlijst te zijn met zaken die je liever vergeet. Het kan ook dienen als herinnering voor de meer leuke dingen in het leven. De beste en to-do apps motiveren jou om zaken af te vinken en zijn efficiënt en gebruikersvriendelijk. We hebben er een aantal voor je verzameld.

1. Wunderlist

Wunderlist is behoorlijk uitgebreid en gebruikersvriendelijk. Het is verkrijgbaar op Android, iPhone, tablet, Windows, pc etc. Synchroniseren is misschien wel het sterkste punt van deze software omdat je het werkelijk op ieder apparaat kan toepassen. De naam zegt het al, Wunderlist is bedoeld om lijsten mee te maken in iedere vorm die jij wenst. Afvinken, sorteren, opmerkingen toevoegen, delen met vrienden, collegae of familie, het kan allemaal en is ook nooit moeilijk. Je kan dus ook lijsten met meerdere personen afwerken en dat kan heel motiverend werken. Deadlines kunnen worden ingevoerd en dan kan je zelf kiezen uit meerdere opties om notificaties te ontvangen. Deze to do app is zonder meer een topper.

2. Google Keep

Om Google kan je natuurlijk nooit heen als het om software gaat. Google Keep is simpel maar ook doeltreffend. Behalve het maken van takenlijstjes en andere to do overzichten is deze app ook bedoeld om notities op te staan en te bewaren. De to do optie heeft de mogelijkheid om af te vinken, te sorteren en ook delen is probleemloos mogelijk. Je kunt ook hier deadlines instellen en herinneringen ontvangen. Op Google Keep kan je notities tevens via spraak invoeren en wie een beter overzicht krijgt middels kleuren, kan die in alle lijsten gebruiken.

3. Todoist

Deze app heeft vergelijkbare opties als de vorig genoemde software. De app wordt veelvuldig geroemd omdat de synchronisatie erg eenvoudig is. Dat is uiteraard ideaal als de takenlijst door meerdere personen wordt afgewerkt of in ieder geval ingezien dient te worden. Deze app straalt ook rust uit waardoor je niet afgeleid wordt door onnodige zaken als je bezig bent met het bijwerken van je lijstwerk. Er is wel een nadeel dat je een premium versie nodig hebt (niet gratis) als je ook herinneringen, labels en opmerkingen wilt toevoegen.

4. SplenDO

Deze app is ook prettig in het gebruik en heeft vele mogelijkheden. Maar er zijn ook een aantal minpuntjes te noemen. SplenDO is alleen beschikbaar voor Android en op de pc zal je het moeten koppelen aan een Google-account. Dat laatste is niet erg lastig maar gewoon wel extra werk. Deze app is ook gratis maar dan moet jij je niet storen aan de reclameboodschappen die voorbij komen. Natuurlijk kan je tegen betaling verlost worden van deze meldingen.

Lees ook: De 10 handigste apps op een rij

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer