Home Internet De gemakkelijkst te gebruiken clouddiensten die je online kunt vinden

De gemakkelijkst te gebruiken clouddiensten die je online kunt vinden

by Redactie
De gemakkelijkst te gebruiken clouddiensten die je online kunt vinden

De cloud wordt steeds belangrijker. Het is een gemakkelijke manier om online allerlei dingen op te slaan, zonder dat je hier zelf een fysieke opslag voor nodig hebt. Dat is natuurlijk heel handig want het scheelt je veel ruimte. Denk eens aan alle plek die je in de kast overhoudt omdat je geen dikke fotoalbums meer nodig hebt. Terwijl je ook al die mappen van de boekhouding kunt besparen. Dat is nog eens interessant. Dan is het natuurlijk wel goed om te weten welke clouddiensten je het best kunt gebruiken. Of in ieder geval welke het gemakkelijkst zijn.

iCloud

De gemakkelijkste van allemaal is waarschijnlijk wel iCloud. Tenminste, wanneer je met producten van Apple, zoals een iPhone of een Mac werkt. Dat komt bijvoorbeeld alleen al doordat je automatisch een account krijgt waardoor je toegang krijgt tot deze clouddienst. Bovendien heb je ook direct aardig wat ruimte ter beschikking. Je hebt maar liefst 5 GB om te gebruiken. In de meeste gevallen zal je deze ruimte gebruiken voor de foto’s die je maakt. Wanneer je echt flink aan de slag gaat, dan kan je ook ruimte bij kopen. Dat doe je door voor 99 cent per maand je ruimte naar 50 GB te vergroten.

OneDrive

Hoewel je met iCloud dus voor je Apple-producten al een heel eind op weg kunt komen, is het voor andere producten waarschijnlijk wel heel anders. Werk je hele dagen met je laptop? Dan wil je daar natuurlijk ook wel een digitale archiefkast hebben. Dat kan bijvoorbeeld door te kiezen voor Microsoft OneDrive. Ook hier geldt dat er een gratis basisvariant is en een betaalde versie met extra ruimte en opties. Het verschil met de Appledienst is echter dat je bij OneDrive wel heel snel heel veel meer krijgt. Voor 7 euro per maand heb je 1000 TB en krijg je ook een abonnement op Office.

Dropbox

Dropbox is één van de oerdiensten als het om cloudservice gaat. Het is nog altijd een grote speler op deze markt en kan zich goed staande houden in de concurrentiestrijd met alle nieuwe aanbieders en grote spelers die zich hiermee zijn gaan bemoeien. Het voordeel van Dropbox is dat het vooral gericht is op breed gebruik. Zo is het bijvoorbeeld te gebruiken op alle verschillende dragers en alle verschillende besturingssystemen en is het mogelijk om overal vandaan toegang te krijgen. Mits jij de account beheert natuurlijk. Dit is dus heel gemakkelijk opslaan en gebruiken.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer