Home Gadgets De gezelligheidsgadget: slimme kaarsen die je zelf kunt maken

De gezelligheidsgadget: slimme kaarsen die je zelf kunt maken

by Redactie
De gezelligheidsgadget slimme kaarsen die je zelf kunt maken

Zijn er vandaag de dag ook gadgets die je niet slim kunt maken? Waarschijnlijk niet, want nu kan je zelfs slimme kaarsen maken om het allemaal een stuk gezelliger in huis te maken. De kaarsen branden namelijk net als iedere andere kaars, maar dan wel op een veilige manier. Zo bepaal jij bijvoorbeeld zelf hoe en wanneer ze branden. Het enige wat wel belangrijk is om te weten, is dat je ze voor een deel wel zelf in elkaar moet zetten om ze te optimaliseren. Dat is echter voor een techneut natuurlijk geen enkel probleem. Hier lees je hoe je aan de kaarsen kan komen.

Een gewone kaars

Je begint bij een gewone, bij voorkeur een beetje dikke kaars. Die brand je voor een deel op, maar natuurlijk niet helemaal. Je doet dit vooral voor het effect. Zo lijkt het immers alsof de kaars ook echt smelt wanneer je er straks een slimme kaars van hebt gemaakt. Uitstraling is immers alles tegenwoordig, dus half werk zal je niet helpen. Wanneer je de kaars deels hebt opgebrand, kan je ermee aan de slag gaan. Je gaat nu namelijk in de kaars een beetje ruimte maken voor het slimme brandpuntje dat erin moet komen om het echt te maken.

Ledverlichting

Als het gaat om smartverlichting, dan is led het toverwoord tegenwoordig. Led is immers zo veelzijdig, het past overal goed bij. Dus ook bij een slimme kaars. Je moet wel op zoek naar specifieke verlichting waarmee je het effect van een brandende kaars kunt nabootsen. Die kan je vinden bij elke zichzelf respecterende aanbieder. De lampjes monteer je in de kaarsen, maar wel gekoppeld aan je eigen schakelaar of domoticasysteem. Wanneer je dit al eerder hebt gedaan, dan weet je dat je met een development board en een sensor al heel ver kunt komen. Dat maakt het dus lekker gemakkelijk.

Aansluiten

De laatste stap is dat je alles gaat aansluiten. Vanaf nu kan je lekker genieten van slimme kaarsen die branden wanneer jij wilt en hoe jij dat wilt. Zonder dat je bang hoeft te zijn dat de boel in de brand kan vliegen. Dat heb je immers zelf eigenhandig voorkomen. Alle reden om er dus direct mee aan de slag te gaan. Doordat je alle ontwikkelvrijheid hebt, weet je altijd zeker dat je een set kaarsen kunt maken dat past bij de manier waarop jij je woning hebt ingericht. Dat maakt het natuurlijk helemaal aantrekkelijk en gemakkelijk om te doen.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer