Home Technologie De nieuwe server beter kopen of huren?

De nieuwe server beter kopen of huren?

by Redactie
De nieuwe server beter kopen of huren

Ben je (onverwachts) toe aan een nieuwe server? Dan sta je wellicht op het punt om een gloednieuwe server te kopen. Kijk in sommige gevallen echter ook eens naar de huur van een (nieuwe) server. Het grote verschil tussen de aankoop en huur van een server leggen we je hier uit.

Server huren

Een server is voor veel bedrijven een zeer essentieel onderdeel van de operatie. Zodra een server het om wat voor reden dan ook begeeft, wil je natuurlijk zo snel mogelijk een oplossing hebben. Instinctief ben je wellicht geneigd om een nieuwe server te kopen, maar tegenwoordig zijn er ook tal van andere oplossingen te verzinnen. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan een server huren gedacht? 

Verhuur: een goede oplossing

Wat doe je bijvoorbeeld bij een IT-calamiteit of welke mogelijkheden zijn er als je tijdelijk extra servercapaciteit nodig hebt? Bedrijven zoals IRENT beschikken over een voorraad met veel servers die per direct ingezet kunnen worden. Hierdoor kan een bedrijf als IRENT bij een escalatie gelijk een oplossing leveren. Deze uiteraard geheel passend bij jouw specifieke IT-omgeving. 

Binnen 24 uur weer werkzaam

Het loont bij calamiteiten dus om een server te huren. Een heel groot voordeel is dat het huren van een server snel geregeld is. Zo zorgt de aankoop van een nieuwe server vaak voor lange wachttijden. Voordat hij zo goed en wel geïnstalleerd is, ben je misschien wel dagen verder. Bij de verhuur liggen alle spullen altijd op voorraad en beloven veel bedrijven dat zij binnen 24 uur met een passende oplossing komen. Na één nachtje slapen doet alles het dus (weer)! 

Niet enkel bij calamiteiten

Je hoeft niet alleen bij calamiteiten voor de huur van een server te kijken. Een server huur je bijvoorbeeld ook als je slechts tijdelijk op zoek bent naar een extra server. Staat er binnenkort bijvoorbeeld een belangrijk IT-project op de planning en ben je daarom op zoek naar een tijdelijke oplossing? Kies dan voor de op maat gemaakte serverconfiguratie voor zo lang of kort als nodig is.

Investeer in een demo

Als laatste kan ook slim zijn om een server tijdelijk te huren voordat je overgaat tot de aankoop van een nieuw systeem. Mocht je de IT-omgeving willen vervangen, dan ben je je wellicht al aan het oriënteren op een nieuw systeem. Hoogstwaarschijnlijk staan alle voordelen voor jezelf al op een rijtje gezet, maar mist het aan praktijkervaring. Met een demo kom je er in de praktijk achter of het systeem ook daadwerkelijk bij jouw bedrijf past. Wel zo handig vlak voor een grote investering! Op deze momenten kan het dus slim zijn om eerst een huurcontract af te sluiten, voordat je je handtekening onder een koopcontract zet! 

In deze gevallen is het dus altijd slim om eens te kijken naar de huur van een server!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer