Home Technologie De technologie achter gehoorapparaten: wat zijn de laatste ontwikkelingen?

De technologie achter gehoorapparaten: wat zijn de laatste ontwikkelingen?

by Redactie

Gehoorapparaten zijn natuurlijk al een lange tijd op de markt en een ideale uitkomst voor velen. Als je slecht hoort, helpt dit apparaat je om de optimale hoor beleving weer terug te krijgen. Deze apparaten zijn niet altijd zo goed ontwikkeld geweest als nu. De laatste jaren is er veel ontwikkeling geweest op technisch gebied, waardoor de apparaten steeds beter zijn geworden. Hoortoestellen die oplaadbaar of via een smartphone te bedienen zijn waren een aantal jaar geleden niet voor te stellen. Tegenwoordig komt dit steeds vaker voor en zet de ontwikkeling zich voort. In dit artikel brengen we je op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen van hoorapparaten.

Gehoorapparaten die zich automatisch aanpassen

Een gehoorapparaat wordt vaak gezien als een kleine versterker, maar eigenlijk is het veel meer dan dat. Door de laatste technologische ontwikkelingen is het mogelijk om een optimale geluidservaring te creëren dat nauwelijks van echt te onderscheiden is. Eén van de handige technologische ontwikkelingen van de laatste jaren is dat er toestellen zijn ontwikkeld die zich automatisch aanpassen aan een luistersituatie. Het toestel herkent situaties en schakelt vervolgens direct naar de beste instellingen voor de juiste geluidservaring. Deze innovatieve ontwikkeling biedt voornamelijk gemak voor een hoortoesteldrager.

Makkelijk en duurzaam: oplaadbare gehoorapparaten

Net als dat je muziekoortjes in een case oplaadt, kun je een gehoorapparaat tegenwoordig ook in een case opladen. Geen gedoe meer met het verwisselen van kleine batterijtjes, maar simpelweg het toestel in de case stoppen en het opladen gaat vanzelf. Dit draagt ook nog eens bij aan duurzaamheid. Het best is om dit ’s nachts te doen, zodat je overdag het gehoorapparaat niet hoeft te missen. De case is zelf ook oplaadbaar en dient bovendien ook als een soort powerbank. Mocht je dus ergens zijn waar geen stopcontact is en je gehoorapparaat is leeg, kun je deze altijd nog opladen in je case.

Gehoorapparaten koppelen aan apparatuur

Een andere handige technologische ontwikkeling van een gehoorapparaat is het koppelen van het apparaat aan verschillende apparatuur. Televisiegeluid, muziek en oproepen rechtstreeks ontvangen in je gehoorapparaat is een ontwikkeling die voor veel hoortoesteldragers een handige uitvinding is. Bluetooth-technologie maakt het mogelijk dat digitale gehoorapparaten verbinding kunnen maken met verschillende apparaten. Daarnaast zijn er ook diverse apps ontwikkeld waarmee je belangrijke instellingen van het gehoorapparaat goed kunt zetten.

Wat kost zo’n innovatief gehoorapparaat?

We kunnen wel stellen dat gehoorapparaten grote stappen hebben gemaakt op het gebied van technologie. De ontwikkelingen maken het dragen van een hoortoestel gemakkelijker en aantrekkelijker. Deze innovatieve apparaten zijn al op de markt en de verwachting is dat er steeds meer handige functies worden toegevoegd. De kosten van een oplaadbaar gehoorapparaat en een gehoorapparaat dat te koppelen is aan apparatuur liggen wel wat hoger dan bij een basismodel. Echter worden deze meestal wel voor 75% vergoed door de basiszorgverzekering.

Over het algemeen heb je een gehoorapparaat met deze laatste technologische ontwikkelingen vanaf minstens 1000 euro. Dit is geen laag bedrag, maar je krijgt er dan ook meer voor dan bij een basismodel.

Bron: https://www.vanboxtelhoorwinkels.nl/gehoorapparaat/wat-kost-een-gehoorapparaat

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer