Home Smartphones & Tablets De vergelijkingen tussen de iPhone 11 & iPhone 11 Pro

De vergelijkingen tussen de iPhone 11 & iPhone 11 Pro

by Redactie
De vergelijkingen tussen de iPhone 11 iPhone 11 Pro

Ben jij in de markt voor de nieuwe iPhone dan vraag je je zeker af wat de beste keuze voor jou is. De iPhone 11 en de iPhone 11 Pro lijken in veel opzichten op elkaar, maar er zijn voor de liefhebber ook duidelijke verschillen. Wist je dat er ook alweer een grote keuze is in hoesjes om je iPhone te beschermen?

De overeenkomsten

De 3 nieuwe iPhones (waartoe ook de Pro Max mag worden gerekend) hebben een beter camerasysteem dan de oudere modellen. Ze kunnen ook in het donker scherpere foto’s maken. Ze zijn ook voorzien van nieuwe processoren waardoor ze nog sneller zijn en meer kunnen volgens Apple. De versie van dit jaar heet A13 Bionic-chip. De schermen van de drie modellen zijn van uitstekende kwaliteit en hebben een betere resolutie dan in het verleden het geval was. Apple heeft ook zijn best gedaan om de uitstraling van de iPhone 11 te verbeteren. Hoewel iets dergelijks subjectief is, vinden veel critici dat Apple de achterstand op Samsung op dit punt niet heeft ingelopen.

De verschillen

Dat er een fors prijsverschil is tussen het goedkopere model 11 en de 11 Pro zal niemand verbazen. Als geld voor jou geen rol speelt wat biedt de 11 Pro dan extra ten opzichte van de ‘gewone’ IPhone 11?

## Betere camera

Als jij je iPhone vooral gebruikt om schitterende foto’s te maken, is de 11 Pro de betere keuze. Deze beschikt over 3 camera’s aan de achterkant, twee normale lenzen en een telelens. Hierdoor kan je beter inzoomen.

## Behuizing

De rand van de iPhone 11 is van aluminium, die van de Pro van roestvrij staal. De achterzijden verschillen ook flink. Waar de 11 deze uit glimmend glas bestaat, is deze bij de Pro uitgevoerd in getextureerd matglas. De Pro oogt duidelijk luxer dan het goedkopere model.

## Batterij en oplader

Met de iPhone 11 kom je een dag wel door met de batterij, ook als je de smartphone relatief intensief gebruikt. Maar de Pro heeft een batterij die langer meegaat. Bij de Pro krijg je ook standaard een snellader meegeleverd, bij de 11 niet.

## Waterbestendigheid

Het zal niet je bedoeling zijn om je kostbare iPhone in het water te gooien, maar ook op dit punt is er verschil. De iPhone Pro moet een onderdompeling gedurende 30 minuten op een diepte van 4 meter aankunnen. Voor de iPhone 11 is dat ook een halfuur maar op 2 meter diepte.

## Kleuren

Op het gebied van kleuren scoort de iPhone 11 beter dan de Pro. Je kan kiezen uit paars, groen, geel, zwart, wit en rood. De Pro heeft slechts de kleuren zilver, grijs, goud en (nieuw) middernachtgroen.

## Formaat en gewicht

Wel even aan denken als je een hoesje voor je iPhone 11 gaat kopen: de modellen 11 en Pro verschillen duidelijk in formaat en gewicht. De 11 is groter en ook duidelijk zwaarder dan de Pro. Dat is uiteraard een kwestie van persoonlijke smaak.

Heb jij al een keuze kunnen maken?

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer