Home Elektronica Welke Denon Hi-Fi speakers zijn de beste optie voor je?

Welke Denon Hi-Fi speakers zijn de beste optie voor je?

by Rob
Denon speakers

Als je op zoek bent naar Hi-Fi speakers komt een merk als Denon zeker in aanmerking. Denon levert al een meer dan een eeuw lang audioproducten van een topkwaliteit. Tegenwoordig bestaat het Denon aanbod vooral uit draadloze all-in-one luidsprekers met HEOS built-in. Ontdek in dit artikel welke Denon Hi-Fi speakers de beste optie voor je zijn.

Nieuwe productlijn Denon Hi-Fi speakers

Elders op onze website vind je onze ultieme vergelijking tussen HEOS of Sonos. We hebben deze opties met elkaar vergeleken omdat je waarschijnlijk een overweging tussen deze twee opties zult maken als je op zoek bent naar Hi-Fi speakers die functioneel zijn, een uitstekende geluidskwaliteit bieden en een mooi compact formaat hebben. In dit artikel gaan we ons richten op het aanbod van Denon HEOS. Het Japanse merk heeft immers eind 2019 een volledig nieuwe productlijn op dit gebied op de markt gezet die zeker de moeite waard is. We gaan je voorstellen aan de Denon Home 150, de Home 250 en de Home 350.

Nieuwe Hi-Fi speakers niet als Denon HEOS

Opvallend is dat de nieuwe Japanse Hi-Fi speakers niet als Denon HEOS op de markt zijn gebracht maar meer moeten worden gezien als de opvolging van de HEOS modellen. Hiermee lijkt het erop dat er is afgestapt van het HEOS concept voor de hardware van de speakers maar dat is zeker niet het geval. De Denon Home 150, de Home 250 en de Home 350 zijn nog altijd ontwikkeld op het HEOS platform. Doordat dit inmiddels wordt gezien als een soort standaard, wordt de Denon HEOS aanduiding niet meer gebruikt.

Het feit dat er gebruik wordt gemaakt van de het HEOS platform, betekent dat ook de nieuwe Hi-Fi speakers zeker kunnen worden gebruikt voor draadloze streaming van muziek. Met dit geavanceerde multiroom audiosysteem kun je dus in iedere ruimte genieten van je favoriete muziek. Voor de bediening van je thuisnetwerk gaat via de HEOS-app, welke gratis te downloaden is voor je smartphone of tablet. De HEOS staan in verbinding met elkaar waardoor je in iedere ruimte dezelfde muziek kunt laten weergeven maar ook los van elkaar bediend kunnen worden.

De Denon Home 150, de Home 250 of de Home 350 als nieuwe HEOS speaker?

De Denon Home 150, de Home 250 of de Home 350 zijn de nieuwste HEOS speakers die je in de winkel kunt kopen of kunt bestellen bij bijvoorbeeld BCC, Mediamarkt, Coolblue of Bol.com. Welke Denon Hi-Fi speakers de beste optie voor je zijn hangt uiteraard af van je wensen. Daarom nemen we deze nieuwe opties met je door.   

De aanduiding van de Denon Home 150, de Home 250 of de Home 350 heeft betrekking op het formaat van de speaker. Zoals je al zult vermoeden is de speaker met het laagste nummer ook het kleinste model. De Denon Home 150 is een tweeweg luidsprekersysteem die gevormd wordt door een 3,5-inch woofer en een 1-inch tweeter. Als je voorkeur uitgaat naar iets meer “vermogen” op dit gebied, kom je uit op de Home 250. De upgrade wordt vormgegeven door twee gekanteld geplaatste tweeters in combinatie met twee woofers en een 5,25″-basradiator. De Home 350 is een Hi-Fi speaker die een grote ruimte moeiteloos met een uitstekende geluidsweergave moet kunnen vullen. De “line-up” bestaande uit zes eindversterkers, twee 6,5-inch woofers, twee 2-inch midrange drivers en twee tweeters zullen hier moeiteloos voor zorgdragen.

Wat mag je verwachten van een Denon Hi-Fi speaker uit de nieuwe generatie?

De Denon Hi-Fi speakers uit de nieuwe generatie werden geïntroduceerd als een “ongeëvenaard en verbluffend multiroom audiosysteem”. Over de term “ongeëvenaard” kan er gediscussieerd worden maar de titel “verbluffend” is zeker op z’n plaats. Zelfs de Denon Home 150 levert een verrassend indrukwekkend geluid ondanks zijn relatief kleine formaat. De speakers kunnen via bluetooth, wifi en ethernet verbonden worden. Daarnaast kun je gebruik maken van de USB-poort en een AUX-uitgang van 3,5 mm om digitale of analoge audio rechtstreeks naar een Denon Home-luidspreker te sturen. Er wordt ondersteuning geboden voor hoge-resolutie audio, zoals ALAC-, FLAC- en WAV-bestanden tot 24-bit/192 kHz, evenals voor DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz. Dit maakt het kopen van een van de nieuwe Denon Hi-Fi speakers zeker de moeite waard.

Uitstekende Denon alternatieven: de HEOS 3, de HEOS 5 en de HEOS 7

Doordat ook de nieuwe speakers gebouwd zijn op basis van het HEOS ecosysteem van Denon, kun je deze prima koppelen met de eerder gelanceerde Denon speakers in vorm van de HEOS 3, de HEOS 5 en de HEOS 7. Deze modellen zijn echter nog altijd wel verkrijgbaar. In veel gevallen zal een Denon speaker aanbieding betrekking hebben op deze modellen. Als je een HEOS 3 aanbieding ziet, heeft dit betrekking op een compacte stereo luidspreker die voorzien is van twee digitale klasse D-versterkers en full-range precisie drivers. De HEOS 5 is voorzien van vier drivers, twee precisie tweeters, twee midden-/basluidsprekers en een passieve radiator. De HEOS 7 is lang het paradepaardje geweest van het merk. Deze speaker beschikt over twee mid-woofers, twee precisie tweeters, twee passieve radiatoren en een actieve subwoofer. 

Doe je een slechte aankoop als je voor een HEOS 3, een HEOS 5 of een HEOS 7 aanbieding kiest? Als je een beetje bekend bent met de tijdloze kwaliteit van het Japanse merk weet je het antwoord al: je maakt immers zeker géén slechte keuze als je voor een van de modellen kiest. Met betrekking tot de prijskwaliteitverhouding maak je zelfs een prima keuze want ook deze modellen bieden een uitstekende geluidsweergave. Het is alleen Denon die de lat voor zichzelf steeds hoger legt. De vraag is dus hoe hoog jij de lat op dit gebied legt.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer