Home Smartphones & Tablets Dit moet je weten over de Samsung S21

Dit moet je weten over de Samsung S21

by Redactie
samsung s21

Als je een beetje bekend bent met de innovatieve smartphones van Samsung zul je reikhalzend hebben uitgekeken naar de onthulling van de Samsung S21. Vanaf het eerste kwartaal van 2021 kun je de nieuwe smartphone modellen van het Zuid-Koreaanse merk bestellen: de S21, de S21+ en de S21 Ultra. In deze blog lees je alles wat je moet weten over de Samsung S21 en het antwoord waarom de fans hier zo naar uitgekeken hebben.

Vlaggenschip van Samsung in 2021

Veel Samsung fans hadden de datum 14 januari 2021 rood omcirkeld in hun agenda. Dit is immers de dag waarop de Samsung S21 op een unpacked-evenement van het bedrijf wordt onthuld. Dat er veel aandacht aan deze smartphone wordt gegeven is goed te verklaren: dit is het vlaggenschip van Samsung in 2021 en dan hebben we het uiteraard vooral over de Samsung S21 Ultra. Er zijn dan ook veel websites waarop je de meest uitgebreide informatie over de Samsung S21 kunt vinden. Het is zeker aan te raden om jezelf hierin te verdiepen. Op deze pagina geven we alvast de voorzet door je een beeld te schetsen wat je van dit innoverende toestel kunt verwachten en waarom je een aankoop van dit toestel zeker moet overwegen.

De Samsung S21, waar hebben we het over?

Dat Samsung bekend staat als innoverend merk, heb je zeker al elders op deze website kunnen ontdekken. Je vindt op de website van Technika10 onder andere een interessant artikel over de Samsung Z Flip, een toestel waarmee een nieuwe stap in de toekomst van de smartphones wordt gezet. De Samsung S21 past ook zeker in dit rijtje. Zoals aangegeven bestaat deze lijn uit 3 modellen: de S21, de S21+ en de S21 Ultra. In een later stadium va dit jaar wordt de eenvoudigere- en voordelige S21 Fan Edition op de markt gebracht. Op de website van Samsung zul je hierover uiteraard geïnformeerd worden. 

De Samsung S21 is een 5G, 128GB smartphone. De Galaxy S21 en S21+ hebben een 12 megapixel hoofdcamera, een 12 MP groothoeklens, en een 64MP digitale zoomcamera. Bij de Samsung S21 Ultra is er sprake van de overtreffende trap. Deze smartphone heeft een 108MP hoofdcamera, en twee optische zoomlenzen (3x en 10x). Ook met betrekking tot schermafmetingen is er sprake van een overtreffende trap. De Galaxy S21 heeft een 6,2 inch scherm. Als je kiest voor een Samsung S21+ maak je de keuze voor een smartphone met een 6,7 inch display en zoals je zult verwachten is de Samsung S21 Ultra het grootste model. Dit is een toestel met een schermdiagonaal van 6,8 inch. De Ultra is overigens voorzien van een curved display, dus een afgerond scherm. Dit scherm heeft een QHD+ resolutie en biedt ondersteuning voor een adaptieve 120 Hertz refreshrate.

Overige technische specificaties Samsung S21

De Samsung S21 modellen zijn allemaal voorzien van Samsung’s eigen Exynos 2100 processor. Dit is een processor die ook al in de S20 zat en waarbij je niets te wensen zult hebben. In dit geval heeft Samsung gekozen om vast te houden aan een bewezen concept. Ook de accucapaciteit voldoet weer uitstekend aan de “Samsung normen” zoals we die gewend zijn. De “standaard” Galaxy S21 heeft een batterij met een capaciteit van 4000 mAh. Als je kiest voor de S21+ heb je een batterij tot je beschikking met een capaciteit van 4800 mAh. Uiteraard is er ook hier sprake van de overtreffende trap, de Samsung S21 Ultra heeft zelfs een batterij met een capaciteit van 5000 mAh.   

Waarom veel mensen niet kunnen wachten om de Samsung S21 te kopen

Als je weet dat de Samsung Galaxy S20 en de S20 Plus vaak worden genoemd in het rijtje beste smartphones van dit moment, weet je ook waarom veel mensen niet kunnen wachten om de Samsung S21 te kopen. Dit toestel is een duidelijke doorontwikkeling op het bestaande model. Vooral het camerasysteem aan de achterzijde is zeer geavanceerd te noemen en kan gezien worden als de grootste wijziging. Hierover uiteraard meer op de eerder genoemde sites die je veel specifieke Samsung S21 informatie geven. Hier lees je ook over de compatibiliteit met de befaamde S Pen van Samsung. Deze stylus pen is zoals je misschien weet een van de belangrijkste elementen uit de Galaxy Note lijn. De Samsung S21 Ultra is de eerste smartphone uit de S-lijn die compatibel wordt gemaakt met de S Pen. Zoals je merkt staan de ontwikkelingen bij Samsung niet stil! Je snapt nu waarom veel mensen niet kunnen wachten om de Samsung S21 te kopen!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer