Home Gaming Dit moet je weten voor je een gaming muis koopt

Dit moet je weten voor je een gaming muis koopt

by Redactie
Beste draadloze gaming headset

Als echte gamer heb je natuurlijk goede gear nodig. Een goede gaming muis hoort daar bij. Het belang van een goede muis mag je niet onderschatten. Er zijn alleen duizenden soorten gaming muizen te koop, dus welke is de juiste? Hier kun je op letten.

Wat mag een muis kosten?

Het eerste wat je moet bepalen, is het budget van de muis. Muizen zijn niet echt een sexy onderdeel van je gaming gear, maar toch is het de moeite waard er budget voor vrij te maken. Je gaat namelijk heel wat uren met de muis werken, en als de muis niet prettig in de hand ligt, kun je nooit in game winnen.

De duurdere muizen zijn vaak wel aan te raden. Zeker als het gaat om gaming muizen; de bouwkwaliteit is vaak beter, de houding in de hand is fijner en de muis reageert ook sneller dan een goedkopere variant. Kies je voor een goedkopere variant, dan heb je misschien nog wat budget over voor een gaming headset.

Muis met draad of draadloos?

De een zweert bij een muis met draad, de ander kiest liever voor draadloos. Beide soorten hebben voordelen en nadelen. Bedrade muizen zijn goedkoper en ze bieden een lage vertraging op het scherm. Een ander voordeel is dat je de muis niet hoeft op te laden en dus altijd ready-to-go is. Het nadeel is dat je minder beweegruimte hebt.

Een draadloze muis heeft als voordeel dat je alle kanten op kunt: de meeste ontvangers hebben tegenwoordig een behoorlijk bereik. Een draadloze muis is ook makkelijker mee te nemen. Een nadeel is dat een draadloze muis meer vertraging op het scherm heeft, en dat je erop moet letten dat de batterij niet leeg raakt.

Verschillende houdingen

Ergonomie is een van de belangrijkste factoren als je een gaming muis gaat kopen. Sommige muizen houd je in de palm van je hand, terwijl je bij andere muizen alleen de vinger gebruikt of een soort klauw maakt. Let er maar eens op hoe je normaal gesproken een muis vasthoudt en welke houding je fijn vindt.

Meestal heeft de houding van een muis niet echt invloed op de prijs. Daarom kun je in principe muizen met je favoriete houding bovenaan zetten op je verlanglijstje, en daarna de andere factoren toevoegen.

Muizen met macroknoppen

Tegenwoordig zijn er veel muizen te koop met macroknoppen. Het ontwerp van die muizen is nogal indrukwekkend. Ze hebben een professionele uitstraling. In de praktijk blijkt dat die knoppen nog wel eens lastig te gebruiken zijn. Je moet onthouden waar elke knop zit en waar deze voor dient. Veel professionele spelers vinden muizen met macroknoppen daarom onhandig. Maar als jij er graag mee speelt, kun je er zeker eentje overwegen.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer