Home Technologie Dit zijn de 3 voordelen van Kubernetes

Dit zijn de 3 voordelen van Kubernetes

by Redactie
Dit zijn de 3 voordelen van Kubernetes

Toen Kubernetes door Google ontwikkeld werd, groeide het razendsnel uit tot een hype. Tegenwoordig is het een van de populairste platformen geworden voor het beheren en aansturen van applicaties over netwerken. Dat is natuurlijk niet voor niet gebeurd. Kubernetes heeft veel voordelen ten opzichte van voorgaande cloud oplossingen. Wil jij weten waarom Kubernetes zo populair is en of jij er ook zelf mee moet gaan werken? We zetten de drie belangrijkste voordelen van Kubernetes voor je op een rijtje.

Gigantische schaalbaarheid

De schaalbaarheid van Kubernetes is absoluut een van de grootste voordelen. Het systeem werkt modulair. Dit houdt in dat je niet één zware applicatie gebruikt, maar juist meerdere lichte applicaties. Hierdoor is het systeem in de breedte ultiem schaalbaar. Dat maakt Kubernetes enorm geschikt om mee te groeien met jouw behoefte. Je zult nooit tegen de grenzen aanlopen en bent hierdoor extreem flexibel. Bovendien doet Kubernetes aan auto scaling. Zijn er bijvoorbeeld opeens veel bezoekers op een website? Dan start Kubernetes automatisch extra machines op waardoor de site bereikbaar blijft.

Meerdere versies tegelijkertijd draaien

Kubernetes maakt het mogelijk om meerdere versies van een applicatie tegelijkertijd te kunnen draaien. Hierdoor wordt het ontwikkelen en uitrollen van nieuwe software veel gemakkelijker. Het uitrollen van een nieuwe dienst kan voortaan zorgeloos. Mochten er toch problemen ontstaan met de nieuwe versie, stap je namelijk heel eenvoudig over op de oude versie. Hierdoor kunnen ontwikkelaars veel sneller nieuwe diensten ontwikkelen en uitrollen. Ook is het mogelijk om op deze manier bijvoorbeeld twee verschillende designs tegelijkertijd te testen. Daarbij heeft Kubernetes een auto healing functie. Zodra een applicatie niet meer goed werkt, start Kubernetes zelf een nieuwe op. Als er dus iets niet meer goed werkt zorgt Kubernetes er zelf voor dat de dienst toch bereikbaar blijft.

Geen verschillende experts meer nodig

Vroeger was voor alle verschillende onderdelen een eigen specialist nodig, die werkte met zijn eigen programmeertaal. Bij het samenbrengen van alle verschillende aspecten konden er dan ook nog wel eens problemen ontstaan. Bij Kubernetes is dit niet meer het geval. Elk onderdeel werkt met dezelfde programmeertaal. Hierdoor is het voor één specialist mogelijk om het complete systeem te beheren. Misverstanden worden zo voorkomen en het maakt de weg vrij voor het aansturen van clusters door middel van AI.

Is Kubernetes wat voor jou?

Vraag jij je nu af of Kubernetes ook voor jouw bedrijf de toekomst is? Dan is een Shared Kubernetes omgeving misschien wat voor jou. In deze omgeving kun je Kubernetes uitproberen en ervaar je de voordelen in de praktijk. Blijkt deze revolutie in cloud technologie ook daadwerkelijk wat voor jou te zijn? Dan wordt de overstap naar volledige implementatie eenvoudig gezet.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer