Home Tips Dit zijn de 5 IT trends en ontwikkelingen van 2024

Dit zijn de 5 IT trends en ontwikkelingen van 2024

by Redactie
Dit zijn de 5 IT trends en ontwikkelingen van 2022

Ieder jaar zijn er IT trends en ontwikkelen waar jouw organisatie rekening mee moet houden. Denk aan bijvoorbeeld cyber aanvallen of datasecurity waar je rekening mee houdt. Welke nieuwe ontwikkelingen en veranderingen zien we in 2024? Lees in dit artikel welke 5 IT trends en ontwikkelingen dit zijn.

IT trends van 2024

In 2024 waren er ook een hoop IT trends. Vooral flexibel werken was een belangrijke trend in dit jaar, omdat veel mensen thuis werkten. Ook de trend van de toename van artificial intelligence (AI) had een belangrijke rol in dit jaar. Ook het aankomende jaar zien we veel trends en ontwikkelingen op het gebied van IT. Lees verder om te zien welke trends en ontwikkelingen dit zijn.

Focussen op hybride werken

Hybride werken betekent dat je deels thuis werkt en deel op locatie. Deze trend ontstond vooral in 2022 en zal in 2024 nog zeker door ontwikkelen. Een hoge mate van flexibiliteit is hierbij erg belangrijk voor de werknemers. Nieuwe technologieën worden hierop aangepast. Hierom is het handig om als werkgever je werknemers hierop te trainen.

Cloud wordt nog belangrijker

Niet alleen in het privéleven is de Cloud heel gunstig, ook in het zakelijke leven. Hierom is dit ook een IT trend van 2024. Niet alleen foto’s en video’s bewaar je in de Cloud diensten, ook hosting vanuit de Cloud komt steeds meer voor.

Goede wifi verbindingen

Een leven zonder wifi is haast niet meer voor te stellen. Nu steeds meer mensen thuiswerken is het belang van wifi erg relevant. Je zou het niet zeggen, maar er zijn nog veel plekken in Nederland waar de wifi verbindingen niet goed zijn. Goede, lokale wifiverbindingen brengen hier verandering in.

Fluïde werken

Niet alleen hybride werken is een trend een 2024, ook fluïde werken zien we als ontwikkeling in 2024. Fluïde werken betekent dat werknemers vanaf een externe ruimte werken. Dit regel je als organisatie voor je werknemers. Als werkgever verleen je een ruimte in bijvoorbeeld een kantoorpand, zodat het team samen brainstormt of samenwerkt.

Hyperautomatisering

Ook hyperautomatisering is een erg belangrijke ontwikkeling voor 2024 op het gebied van IT. Deze trend beïnvloedt namelijk de dagelijkse bedrijfvoering. Heel veel taken in het bedrijfsleven zijn te automatiseren. Hierdoor werk je veel efficiënter en zullen je werknemers én klanten meer tevreden zijn. Handmatige activiteiten en oude software worden door hyperautomatisering verbeterd.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer