Home Internet Dit zijn de 5 meest gebruikte software applicaties voor de computer

Dit zijn de 5 meest gebruikte software applicaties voor de computer

by Redactie
Dit zijn de 5 meest gebruikte software applicaties voor de computer

Wat zijn de meest gebruikte software applicaties voor de computer? Ook op je pc heb je te maken met vaste applicaties. De meeste computers zijn inmiddels voorzien van Windows 11. Dit besturingssysteem deed eerst veel stof opwaaien, maar inmiddels lijken de gebruikers eraan gewend te zijn. Onder Windows 11 home vind je de bekendste software applicaties. Welke applicaties gebruik jij het meest?

Office

Onverminderd populair is Office. Deze applicatie omvat diverse programma’s, zoals Word en Excel. Vooral op de werkvloer zijn deze programma’s vaak onmisbaar. Wanneer je vaak teksten verwerkt, zal je dat vrijwel altijd in Word doen. Natuurlijk kun je ook OpenDocument gebruiken, dat vooral wordt gebruikt door Apple, maar je zal merken dat er veel mensen zijn die deze documenten niet kunnen openen. Office blijft dan ook de favoriet.

Google Chrome

Er zijn allerlei ICT-trends en ontwikkelingen, maar er is iets wat we altijd nodig hebben op een pc of ander apparaat: een browser. Om lekker te kunnen surfen, wil je natuurlijk een browser die gebruiksvriendelijk is. Google Chrome behoort tot de meest populaire browsers van dit moment en wordt als zeer gebruiksvriendelijk ervaren. Je kunt inloggen met je Google-account om de gegevens te laten opslaan, maar dat is niet per se noodzakelijk.

Kaarten

Lekker op de pc over de wereld reizen? Dat kan met Kaarten. Met deze standaard applicatie kun je kaarten over de hele wereld oproepen. Ideaal wanneer je een tripje wilt voorbereiden of wanneer je wilt weten hoe lang je erover doet om van plaats X naar plaats Y te reizen.

Foto’s

Foto’s blijft een populaire applicatie. Ook dit is een standaard applicatie in Windows 11. Hier kun je, zoals de naam al zegt, op je gemak foto’s kijken op je pc. Natuurlijk is het heerlijk om op die manier nog eens na te genieten van je laatste vakantie. Of van dat leuke feest waar jullie met de hele familie bij elkaar waren.

Paint

Paint is een applicatie waarmee vooral creatievelingen zich heerlijk kunnen uitleven. Het programma is vooral gericht op tekenen en alles wat daarbij hoort. Zo kun je digitale tekeningen maken met allerlei handige hulpmiddelen. Paint mag dan een basic applicatie zijn op dit gebied, er zijn inmiddels relatief veel mogelijkheden en het programma is gemakkelijk in het gebruik.

Microsoft Store

Eigenlijk mag de Microsoft store ook niet aan de lijst met meest populaire applicaties ontbreken. Tenslotte is dit, net als Google Play Store of de App Store op je telefoon, dé plaats om apps te downloaden. Op die manier kun je je pc uitbreiden met allerlei handige toepassingen en met de programma’s die jij het vaakst gebruikt.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer