Home Technologie Dit zijn de 7 vragen die jezelf moet stellen als je overweegt om een app te ontwikkelen

Dit zijn de 7 vragen die jezelf moet stellen als je overweegt om een app te ontwikkelen

by Redactie
Dit zijn de 7 vragen die jezelf moet stellen als je overweegt om een app te ontwikkelen

Bij het ontwerpen en ontwikkelen van een app komt een hoop tijd, moeite en vooral specialistische kennis kijken. Het is dus zeker verstandig om, voordat je aan zo’n project begint, goed te overwegen of het ontwikkelen van een app een goede keuze is. Om je hiermee op weg te helpen hebben we een lijstje opgesteld met de 7 vragen die jezelf moet stellen als je overweegt om een app te ontwikkelen

  1. Wat is de doelstelling van het ontwikkelen van de app? Een app voorziet in een doelstelling en moet een toegevoegde waarde bieden. Dit kan een verbetering van communicatie zijn maar ook een vorm van informatievoorziening. 
  1. Hoe uniek is de app? Een van de belangrijkste vereisten aan een app is dat deze een toegevoegde waarde heeft. Een app moet dus unieke eigenschappen bezitten. Het is dus goed om na te gaan of er soortgelijke apps zijn en of dit betaalde- of gratis diensten zijn. Daarnaast is het goed om na te gaan in hoeverre de app die jij wilt ontwikkelen een verbetering is.
  1. Voor welke doelgroep wordt de app ontwikkeld en zit deze groep mensen hierop te wachten. Het is wellicht niet voor te stellen maar er zijn mensen die helemaal niet zo digitaal zijn ingesteld en zeker niet op het gebruik van apps zit te wachten.

Lees ook: de 10 handigste apps op een rijtje

  1. Gaat je voorkeur wel uit naar een app of is een mobiele website niet een oplossing die meer aansluit op je doelstelling? Veel mensen die de intentie hebben om een app te laten ontwikkelen, komen er na verdieping in deze materie erachter dat het gebruik van een mobiele website beter aansluit op hun doelstellingen.
  1. Wat is het businessmodel? Dit is een belangrijke vraag als je een app gaat ontwikkelen waaraan je een verdienmodel gaat koppelen. Je moet je onder andere afvragen hoe je geld gaat verdienen met de app en wederom of je doelgroep bereid is om hiervoor te betalen. Alleen dan kun je de app rendabel maken, mits je doelgroep groot genoeg is uiteraard. De vraag die direct gelinkt is aan dit punt is op welke manier je de app gaat promoten.
  1. Over welke functionaliteiten moet de app beschikken? Het ontwikkelen van een app begint met het opstellen van een wensenlijstje. Wat zijn de gewenste functies van de app, over welke native functionaliteiten moet de app beschikken en welke betaling- of social media koppelingen moeten gemaakt worden. Daarnaast is het goed om in kaart te brengen of de data van afstand beheerd moet worden en op welke manier.
  1. Ga je de app zelf ontwikkelen of laat je dit doen? Dit is de vraag die je pas kunt beantwoorden als je na een goede research een antwoord hebt kunnen formuleren op alle bovenstaande vragen. Ben je er voor de volle 100% van overtuigd dat je een goed app idee hebt ontwikkeld? Dan is het nu tijd om de keuze te maken of je de app zelf gaat vormgeven of dat je dit laat doen door professionals. Als je beschikt over technologische kennis, kun je ervoor kiezen om zelf de tijd en moeite te investeren hierin. De meeste mensen maken echter graag gebruik van de kennis en ervaring van professionals en laten het app ontwikkelen graag over aan een gespecialiseerd bedrijf. Aan jou de keuze.        

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer