Home Elektronica Dit zijn de beste action cams om jouw beelden vast te leggen!

Dit zijn de beste action cams om jouw beelden vast te leggen!

by Rosalyn van Moorselaar
Action cam

Ga jij ook regelmatig op een actieve vakantie? Of ga je vaak in een mooi natuurgebied mountainbiken? Natuurlijk wil je je ervaringen vastleggen. Benieuwd naar de beste action cam om alles wat je meemaakt te filmen?

Wat is een action cam?

Een action cam is een heel compacte videocamera waarmee je gemakkelijk sport- en actiemomenten vast kunt leggen. De camera’s zijn heel erg klein, waardoor je hem bijvoorbeeld aan je mountainbike of surfboard vast kunt maken. Een goede action cam is bovendien waterdicht. Meestal zijn de modellen voorzien van een groothoeklens of fisheye-lens.

De beste action cam op een rij

Welke action cams kwamen nu het beste uit de test? Wij hebben er 3 voor je op een rijtje gezet.

GoPro Hero 7

Ben jij al gewend aan een action cam? Dan is de GoPro Hero 7 een model waar je zeker mee uit de voeten kunt. Hier zitten namelijk superveel functies op. De beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je filmpjes helder zijn. Dankzij full HD kun je video’s opnemen met 240 fps. Deze beelden kun je tot maar liefst 8 keer vertragen! De belichting is optimaal door de goede HDR-functie. Bovendien kun je de GoPro Hero 7 aansluiten op wifi.

Nikkei Extreme X6S

De Nikkei Extreme X6S is speciaal ontworpen om je beelden in 4K cinema op te nemen. Dit zorgt voor heel scherpe beelden. De beelden zijn in full HD met 60 frames per seconde. Wist je dat je met deze action cam ook superscherpe foto’s kunt maken? Er zit maar liefst een 16 megapixel sensor op. De beelden worden weergegeven op het lcd-scherm. Je kunt de beelden meteen overzetten naar je smartphone via de draadloze verbinding.

Salora ACE500

Heb je nog geen ervaring met action cams? Dan is het verstandig om voor een instapmodel te kiezen. De Salora ACE500 is dan een goede keuze. Met dit model film je 30 frames per seconde. De beeldstabilisatie zorgt ervoor dat trillingen uit het beeld worden gefilterd. Bovendien kun je op het lcd-scherm makkelijk de beelden terugzien. Wil je je opnames bewaren op je smartphone om die met anderen te delen? Dan verzend je de video in kwestie via wifi.

beste action cam

De beste actiecamera kiezen

Ben jij op zoek naar een goedkope action cam? Dan is de Salora ACE500 of de Nikkei Extreme X2 echt iets voor jou. De bovenstaande action cams kwamen goed uit de tests, waardoor je zeker plezier zal hebben van een van deze modellen. Natuurlijk geldt hierbij wel dat je keuze afhankelijk is van de manier waarop je de action cam gebruikt. De beste action cam kies je uiteindelijk zelf!

Lees ook: Nooit meer slecht wifi signaal met deze handige tips!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer