Home Technologie Dit zijn dé technologische ontwikkelingen van 2024!

Dit zijn dé technologische ontwikkelingen van 2024!

by Rosalyn van Moorselaar
Technologische ontwikkelingen

Technologie wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Wat zijn de laatste technologische ontwikkelingen? Er is steeds weer ontwikkeling in de technologie en daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven. Wat is er al gebeurd in 2024 en wat mogen we nog verwachten?

Wat is technologie eigenlijk?

Als we het over technologie en technologische ontwikkelingen hebben, waar hebben we het dan eigenlijk over? Om dat te kunnen begrijpen, moeten we eerst het antwoord weten op de vraag ‘Wat is technologie?’. Eigenlijk is technologie de bouwsteen voor wetenschap en techniek. Door wetenschap toe te passen in de techniek, ontstaat technologie. Dat is dus de basis voor alle technologische ontwikkelingen die we hieronder bespreken.

Toenemende automatisering

De automatisering zal nog verder toenemen met behulp van autonome apparaten. Nog geen voorstellingsvermogen bij autonome apparaten? Denk maar eens aan zelfrijdende auto’s, drones en robots. Het ‘gedrag’ van deze apparaten wordt steeds geavanceerder, waardoor het apparaat op een heel natuurlijke manier interactie heeft met de omgeving en de mensen in die omgeving. Daardoor zullen de apparaten vaker ingezet worden en steeds uitgebreidere ‘taken’ kunnen doen.

Digital twins

Een digitale representatie van een systeem of fysieke entiteit wordt ook wel een ‘digital twin’ genoemd. De verwachting is dat dit een van de technologische ontwikkelingen van 2024 is, zodat er in 2024 digital twins zijn voor ontelbaar veel zaken. In eerste instantie gaat het om eenvoudige digital twins, maar ook deze worden doorontwikkeld, zodat ze uiteindelijk heel geavanceerd zullen zijn.

Blockchain

Op dit moment zijn er in de technologische wereld maar weinig zaken zo belangrijk als beveiliging. Blockchain is perfect om vertrouwen op te bouwen, te zorgen voor transparantie en zo wrijving tussen zakelijke ecosystemen te verminderen. Blockchain heeft dus veel potentie en zou op de lange termijn zelfs de cashflow van bedrijven kunnen verbeteren. Voor centrale autoriteiten zou het een alternatief kunnen zijn.

Digitale privacy

Weinig dingen zijn in 2024 zo in het nieuws geweest als de digitale privacy van individuen, maar ook van overheden en organisaties. Bedrijven verzamelen gegevens via je internetgebruik en deze gegevens worden ook opgeslagen. Vandaar dat hier de AVG, de Algemene Verordening Gegevensgebruik, voor werd opgesteld. De zorgen rondom privacy zullen waarschijnlijk alleen nog maar toenemen en het is dan ook te verwachten dat de regels rondom de privacy nog zullen worden aangescherpt.

Technologische ontwikkelingen 2019

Immersive Experience

De manier waarop mensen aankijken tegen de digitale wereld zal in 2024 veranderen. Misschien heb je al eens van de termen gehoord. VR (virtual reality), AR (augmented reality) en MR (mixed reality) zijn technologische ontwikkelingen die hiervoor gaan zorgen. Je zal deze afkortingen zeker vaak tegen gaan komen wanneer het om technologie gaat. Door een andere vorm van interactie met de digitale wereld verandert ons beeld hiervan. Hierdoor zal een immersive user experience ontstaan.

Natuurlijk zullen er nog meer technologische ontwikkelingen in 2024 komen die we niet allemaal aan hadden zien komen. Voorzie jij ook bijzondere ontwikkelingen in de technologie dit jaar? Lees ook: ICT-trends en ontwikkelingen: wat staat ons in 2019 te wachten?

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer