Home Gadgets Dit zijn de verschillende soorten dameshorloges

Dit zijn de verschillende soorten dameshorloges

by Redactie
Dit zijn de verschillende soorten dameshorloges

Als je op zoek bent naar een geschikt dameshorloge, wacht je een behoorlijke uitdaging! Je hoeft alleen maar de zoekterm “dameshorloges | Horloge.nl” in de zoekmachine in te geven om te ontdekken dat je een veelzijdigheid aan keuzemogelijkheden hebt. De kans is dan ook groot dat je je afvraagt welke verschillende soorten dameshorloges er zijn en wat zijn de beste keuze is. Wij gaan je in dit artikel inzicht geven in je keuzemogelijkheden waarbij we je van tevoren willen aangeven dat je uitdaging hiermee nog niet helemaal weggenomen zal zijn.

Dit zijn jouw keuzemogelijkheden in horloges voor dames

De eerste keuze die je moet maken als je op zoek bent naar een horloge voor een dame, is of je voorkeur uitgaat naar een analoge- of digitale optie. Digitale horloges maken gebruik van een batterij en werken volgens het quartz principe. Een analoog horloge is in de meeste gevallen een mechanisch uurwerk. Dit is in veel gevallen de duurdere optie maar hierbij moet je jezelf realiseren dat de werking veel preciezer is. Met betrekking tot de uitstraling is er een groot onderscheid tussen een analoge- of digitale horloge. Bij een analoog uurwerk is de uren- en een minutenwijzer zichtbaar afgebeeld in (Romeinse) cijfers en symbolen. Er zijn ook analoge horloges waarbij géén uurwerk zichtbaar is en waarbij je de tijd moet aflezen door de cijfers in te beelden. De tijd op een digitaal horloge wordt aangegeven in cijfers. 

Een analoog horloge wordt vaak gedragen bij formele gelegenheden. Een digitaal horloge heeft een wat meer sportieve uitstraling en wordt vaak gedragen op de zogenaamde “casual momenten”. In veel gevallen is een digitaal horloge een wat stevigere uitvoering en is bestand tegen water. 

Materiaal van dameshorloges

Als je op zoek gaat naar een geschikt- en mooi dameshorloge, speelt het materiaal van het uurwerk een belangrijke rol bij het maken van je keuze. We kiezen bewust om de woorden “geschikt” en “mooi” te combineren. Als je kijkt naar het horlogebandje, kan deze immers gemaakt zijn van verschillende materialen zoals staal en leer. In dit soort materialen zit echter wel veel kwaliteitsverschil. Het is zeker aan te raden om hier niet te veel op te bezuinigen. Het zal je immers niet gebeuren dat je jouw mooie horloge kwijt raakt doordat het bandje van een inferieure kwaliteit is. Daarnaast is het belangrijk om een overwogen keuze te maken met betrekking tot het glas van het horloge. Het glas moet immers bestand zijn tegen schokken en krassen. Plexiglas is een stevig materiaal maar niet bestand tegen krassen. Saffierglas is dan ook de betere keuze in dit geval. Dit glas is bestand tegen zowel krassen als schokken maar er hangt een hoger prijskaartje aan. 

Uitstraling van een dameshorloge

Uiteraard speelt de uitstraling van een dameshorloge een belangrijke rol bij je keuze. Vrouwen willen uiteraard dat hun horloge past bij hun uitstraling, hun kleding en andere accessoires. Om nogmaals als voorbeeld gebruik te maken van de zoekmachine: als je de zoekterm “horloge dames” ingeeft, kom je op een ruim aanbod van stijlvolle- en minimalistisch vormgegeven horloges. Dit zie je terug in de afmeting van het uurwerk zelf als in de maatvoering van het horlogebandje. Een klik op deze genoemde link, brengt je bij de volgende uitdaging: de betere webshops in dames horloges bieden zeer veel keuzemogelijkheden in uurwerken. Je kunt uiteraard een praktische keuze maken en kiezen voor een Apple Watch maar ook een meer stijlvolle keuze maken door te kiezen voor een horloge van topmerken als Michael Kors, Vintage Cartier, Jacob Jensen en Daniel Wellington. En dit is slechts een greep uit het veelzijdige aanbod…… Noem het gerust een luxeprobleem waar je voor staat als je een keuze moet maken uit de vele verschillende dameshorloges.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer