Home Elektronica Drie manieren om je telefoon op te laden in de auto

Drie manieren om je telefoon op te laden in de auto

by Redactie
Drie manieren om je telefoon op te laden in de auto

Veel mensen brengen een groot deel van hun tijd door in de auto, waardoor het handig is om hier je telefoon op te kunnen laden. Zo hoef je niet bang te zijn dat je met een lege batterij aankomt op het werk en ook voor een lange rit naar jouw vakantiebestemming is het een must.

Via de sigarettenaansteker

Het opladen van jouw smartphone kan gewoon via de sigarettenaansteker als je deze nog in jouw auto hebt zitten. Hiervoor heb je een autolader met een USB-poort nodig. Deze plug je vervolgens in de sigarettenaansteker in. Om je telefoon een beetje vlot op te laden is hiervoor wel minimaal een stroomsterkte van 2 Ampère nodig. Check of jouw autolader dit aankan door de verpakking goed te bekijken. De sigarettenaansteker kan dit probleemloos aan. Plug je telefoon in voordat je vertrekt of wanneer je stilstaat om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen. Wanneer je op zoek bent naar een lader omdat je op reis gaat, is dat iets om bij het auto verzekeren rekening mee te houden. Het kan zijn dat je behoefte hebt aan een extra uitgebreide dekking met bijvoorbeeld pechhulp in het buitenland. Hou er altijd rekening mee dat de accu van je auto leeg kan lopen als je stilstaat met de accu aan maar de motor af. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als je voor een brug staat te wachten. Ontkoppel in dit geval altijd de adapter uit de aansteker connector.

Via de USB-poort

Veel nieuwere auto’s zijn voorzien van één of meerdere ingebouwde USB-poorten. Hier kun je de oplader van je smartphone gemakkelijk inpluggen. Over het algemeen is de stroomsterkte die uit deze poorten komt redelijk zwak. Hou er rekening mee dat het even kan duren voordat jouw smartphone weer een volledig volle batterij heeft. Als je tijdens het opladen gebruik maakt van gps op je telefoon kan het zelfs zijn dat je toestel sneller leegloopt dan dat deze oplaadt. Het kan dan zo zijn dat je toch nog met een lege batterij eindigt doordat de aangeleverde stroom via de USB-poort niet tegen het stroomgebruik op kan. Zo voorkom je het snel leeglopen van jouw batterij.

Draadloos opladen

Rij jij een nieuwe auto? Dan is de kans groot dat je jouw smartphone wel heel eenvoudig op kunt laden tijdens het rijden. De meeste nieuwe automodellen zijn namelijk voorzien van draadloze oplaadtechnologie. Deze feature is vaak verwerkt in een vak, onder de armsteun of in de middenconsole. Voor jou geen gepriegel met draden, jij kunt jouw telefoon gewoon in het vakje leggen. Dan moet jouw smartphone uiteraard wel geschikt zijn voor draadloos opladen. Alle draadloze oplaadmogelijkheden in de auto voldoen aan de Qi-standaard. Met een compatibele smartphone kan je zonder problemen opladen.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer