Home Elektronica Jouw keuzemogelijkheden voor een e-reader met kleurenscherm

Jouw keuzemogelijkheden voor een e-reader met kleurenscherm

by Rob
e-reader met kleurenscherm

Een lange tijd werd een e-reader standaard uitgevoerd met een zwart-wit scherm. Daar is verandering in gekomen. Sinds een tijdje kun je ook kiezen voor een e-reader met kleurenscherm. Je hebt zelfs meerdere opties want meerdere fabrikanten hebben een “kleuren e-reader” op de markt gebracht of hebben de intentie om dit te doen. Ontdek hier wat jouw keuzemogelijkheden zijn voor een e-reader met kleurenscherm?  

Waarom kiezen voor een kleuren e-reader?

Elders op de website vind je een uitgebreid artikel over waarom Kobo het populairste e-reader merk is van Nederland. Het merk krijgt echter in de toekomst wel concurrentie uit de kleurrijke hoek. Er zijn immers tegenwoordig e-readers met een kleurenscherm verkrijgbaar. Een kleuren e-reader biedt mogelijkheden om in de toekomst ook tijdschriften, stripboeken of leesboeken met afbeeldingen (denk aan kinderboeken of studieboeken) te lezen op het device.  

De eerste fabrikant die een e-reader met kleurenscherm op de markt heeft gebracht

Je zou verwachten dat de eerste fabrikant die een e-reader met kleurenscherm op de markt heeft gebracht uit China, Japan, Amerika of Canada komt maar niets is minder waar! Deze primeur komt uit Zwitserland. Pocketboek is de fabrikant die deze eervolle vermelding verdient met de e-reader met de veelzeggende naam Pocketbook Color. Voor de volledigheid moet wel worden opgemerkt dat veel onderdelen voor deze e-reader met kleurenscherm in Azië geproduceerd worden.   

Wat kun je verwachten van de Pocketbook Color e-reader?

Pocketbook is zeker geen onbekend e-reader merk in Nederland. Het merk heeft in 2013 al eerder een poging gedaan om een e-reader met kleurenscherm op de markt te brengen met de Color Lux. Deze e-reader was voorzien van een E-ink triton scherm waarmee de kleuren op een doffe manier werden weergegeven. De Color Lux bleek geen game changer op de e-reader markt, iets wat de Pocketbook Color e-reader zomaar eens wel zou kunnen zijn.

De Pocketbook Color e-reader is voorzien van een Advanced Color ePaper E-ink kleurenscherm. De kleurweergave is hierdoor zichtbaar verbeterd. Deze e-reader kan maar liefst 4096 kleuren weergeven. Het scherm heeft een formaat van 6 inch en heeft dus een beelddiagonaal van 15,24 CM. De resolutie van 1448×1072 zorgt voor een hoge pixeldichtheid van 300 PPI. Het beeld is dus scherp genoeg voor een uitstekende weergave van afbeeldingen. Doordat het scherm een matte afwerking heeft, zal het nauwelijks reflecteren. De Pocketbook Color e-reader beschikt over 16GB aan interne opslag, goed voor een paar duizend e-boeken en beschikt over zowel Wifi als bluetooth. Je kunt er dus ook een draadloze koptelefoon of oortjes op aansluiten om te genieten van een luisterboek. De Pocketbook Color e-reader is bestelbaar bij onder andere Coolblue en Mediamarkt.

Andere keuzemogelijkheden voor een e-reader in kleur

Naast de Pocketbook Color heb je nog andere keuzemogelijkheden als je een e-reader in kleur wilt kopen. Ook de iReader C6 is bijvoorbeeld een optie die je kunt afwegen. Deze kleuren e-reader is schermtechnisch (afmetingen, PPI) en op het gebied van opslagruimte vergelijkbaar met de Pocketbook Color. De iReader C6 beschikt echter niet over een SD kaart lezer. Je kunt de opslagruimte dus niet uitbreiden. De capaciteit van de batterij van de iReader C6 is net wat groter, 2000 mAh om 1900 mAh. Helaas is deze e-reader niet in de Nederlandse webshops verkrijgbaar en is deze e-reader behoorlijk aan de prijs in vergelijking met de Pocketbook Color.

Hieruit kun je terecht opmaken dat er nog weinig keuzemogelijkheden zijn als je op zoek bent naar een e-reader met een E-ink kleurenscherm. Je kunt uiteraard de keuze maken voor een e-reader met een LCD-LED scherm zoals bij de BK7019 e-reader het geval is maar hiermee doe je wel een behoorlijke concessie in de weergave van het scherm en andere functionaliteiten. Je geduld wordt echter niet lang op de proef gesteld. Onyx Boox heeft immers de Poke2 al aangekondigd. Een e-reader met Android 9, octacore-soc, 2GB ram en 32GB opslaggeheugen. Hierbij heeft de fabrikant meteen bekend gemaakt dat er ook een versie met een kleurenscherm op de markt wordt gebracht. More to come dus.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer