Home Smartphones & Tablets Een barst in je scherm zelf repareren? Zo werkt het!

Een barst in je scherm zelf repareren? Zo werkt het!

by Rosalyn van Moorselaar
Een barst in je scherm zelf repareren? Zo werkt het!

Heb je je smartphone laten vallen? Dat betekent meestal een flinke barst in je scherm. Dan heb je normaal gesproken twee keuzes: een nieuwe kopen of de barst in het scherm van je telefoon laten repareren. Maar wat dacht je ervan om de barst in het scherm zelf te repareren?

Barst in je scherm verbloemen

Valt het wel mee met die barst in het scherm van je telefoon? Dan kun je hem misschien simpelweg verbloemen. Dat kun je doen door een achtergrond te kiezen waarbij de barst ineens helemaal niet meer opvalt of zelfs deel uit lijkt te maken van je achtergrond. Een actieplaatje of een afbeelding van een sporter is dan vaak een goede keuze. Let wel op dat de kras of barst in het scherm van je telefoon niet groter wordt en dat er bijvoorbeeld geen vuil tussen komt. Dit kan voor ergere beschadigingen zorgen.

Lees ook: Welke smartphonecamera is het best?

Barst scherm repareren

Barst in het scherm zelf repareren

Gebruik jij je smartphone ook voortdurend, maar is het scherm kapot? Een kapot scherm veroorzaakt veel problemen. Je kunt vaak niet meer swipen en het beeld kan eveneens onduidelijk worden. Daarom is een oplossing op de lange termijn natuurlijk altijd beter. Je kunt de barst in het scherm zelf repareren met een bepaalde spray. Deze Fixjescherm spray is speciaal bedoeld voor dit klusje. Je telefoon repareren is op die manier relatief eenvoudig. Kijk wel van tevoren even goed naar de video die Fixjescherm beschikbaar heeft gesteld. Zo kun je precies zien hoe je de spray moet verdelen om de barst in het scherm zo goed mogelijk te herstellen.

Screenprotectors goedkoop online bestellen

Op Bol.com vind je een zeer uitgebreid aanbod aan screenprotectors. Voor elk merk smartphone en ieder model per merk is wel een screenprotector te vinden.

Verder zijn er op Youtube ook filmpjes te vinden waarbij krassen verwijderen met behulp van tandpasta wordt gedaan. Kies dan wel voor gelloze tandpasta. Deze methode gaat als volgt:

  • Je smeert de tandpasta met behulp van een wattenstaafje over de barst of kras.
  • Vervolgens draai je het staafje in kleine kringetjes rond, totdat je de kras niet meer ziet.
  • Daarna kun je je telefoon schoonmaken met een doekje, zoals een brillendoekje, om ervoor te zorgen dat de tandpastaresten van het scherm verdwijnen.
  • De kras of barst in je scherm zijn vrijwel onzichtbaar als je het goed hebt gedaan.

Wat voor oplossing jij ook kiest, wees altijd voorzichtig en verzeker jezelf ervan dat je niet meer schade toebrengt.

Screenprotector

Wil je een barst in je scherm een volgende keer voorkomen? Dan is het misschien een goed idee om een screenprotector aan te schaffen. Deze beschermt je beeldscherm en zorgt ervoor dat er minder snel een barst zal ontstaan wanneer je je telefoon laat vallen. Voordat je de screenprotector aanbrengt, moet je wel even het scherm goed schoonmaken. Screenprotectors worden op maat gemaakt en er is er dus ook zeker eentje voor jouw type telefoon te vinden. Er zijn ook speciale modellen voor gebogen en afgeronde schermen beschikbaar.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer