Home Automotive Een blik op de bestverkochte truck

Een blik op de bestverkochte truck

by Redactie
Een blik op de bestverkochte truck

We kopen steeds meer elektronica, gadgets en andere spullen. Ook steeds meer op afstand. Voor veel bedrijven en retailers vormt dit een behoorlijke bedreiging. Maar niet voor de transport- en logistieksector. Want al die aangeschafte spullen moeten verscheept worden. Daarom zie je het aantal vrachtwagens op de weg ook zeker niet dalen. Wie goed kijkt, ziet veel dezelfde merken voorbij komen. Het spotten van een bepaald type truck is doorgaans alleen weggelegd voor de kenners. Aan de andere kant: als je er echt op gaat letten, zul je zien dat je ontzettend veel van dezelfde modellen ziet. Dat is niet anders dan bij auto’s. Net als automobilisten hebben ook truckers – en met name eigenaren van de trucks – vaak een duidelijke voorkeur. Kijk maar eens hoe vaak je de Scania R tegenkomt.

Waarom is de Scania R zo populair?

Waarom is de Scania R zo populair? Net als bij personenwagens is er bij vrachtwagens sprake van bepaalde eigenschappen die worden gewaardeerd. Scania is een merk dat zijn sporen dubbel en dwars heeft verdiend. Dit zorgt natuurlijk voor vertrouwen. Een merk dat al vele decennia aantoont tot de top te behoren hoeft niet veel moeite te doen om klanten te overtuigen. Zo werkt het met alles: je koopt waarschijnlijk liever van een gerenommeerde specialist dan van een partij die net komt kijken.

De Scania R heeft natuurlijk niet zijn succes alleen aan zijn merknaam te danken. Dat zou veel te kort door de bocht zijn. Een van de redenen dat de Scania R zo populair is, is dat het model ook op de tweedehandsmarkt nog uitstekend scoort. Dit heeft met een aantal zaken te maken. Allereerst zijn er ook zeer veel gebruikte Scania’s R die aan aan de belangrijke Euro 6 emissie-eis voldoen. Dit is ontzettend belangrijk, want trucks die hier niet aan voldoen, worden op steeds meer plekken geweerd.

Grote diversiteit

Ook is de Scania R in veel uitvoeringen verkrijgbaar. Waar je ook voor kiest: je krijgt altijd een krachtige, robuuste, betrouwbare en veelzijdige truck. De grote diversiteit aan uitvoeringen betekent echter dat het eenvoudig is om een truck aan te schaffen die bij je wensen en eisen past. Of je nu een nieuw exemplaar aanschaft of een occasion.

De diversiteit in uitvoeringen en het enorme aanbod op de occasionmarkt maakt de Scania R ook prijstechnisch interessant. Vanaf ongeveer 7500 euro heb je een goed gebruikt exemplaar dat nog lange tijd mee kan. Met een budget van ongeveer 20.000 – 30.000 koop je al een zeer knap gebruikt exemplaar met vele extra’s waar je nog heel veel kilometers mee kunt maken. Er zijn zelfs voldoende exemplaren “met de kop eraf”: super de luxe en moderne modellen die bij wijze van spreken nog maar net zijn ingereden. Daar heb je natuurlijk een wat hoger budget voor nodig, grofweg tussen de 50.000 en 100.000 euro, maar dan haal je ook wel wat in huis natuurlijk.

Vind jouw ideale Scania R

Ben je op zoek naar een goede truck? Er is altijd wel een perfecte Scania R te koop. Op elk willekeurig moment kun je er zo’n 400 – 500 vinden. Daar moet ook voor jou zeker een perfect exemplaar tussen zitten.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer