Home Technologie Een tijdelijk e-mailadres: zo werkt het

Een tijdelijk e-mailadres: zo werkt het

by Rosalyn van Moorselaar
Een tijdelijk e-mailadres: zo werkt het

Er kunnen meerdere redenen zijn om een tijdelijk e-mailadres te gebruiken. Het meest voorkomend is om te vermijden dat er gewoon te veel mails binnenkomen op jouw adres. Spam bestaat immers nog steeds en ook goedbedoelde reclame van mailinglijsten kan je wel eens boven het hoofd groeien. Als je gewoon een tijdelijk adres wilt dat later niet meer geldig is zijn er meerdere gratis opties. Ook kan je hierbij een beetje anoniem blijven.

Een gratis tweede e-mailadres

Wil je je belangrijkste e-mail adres niet gebruiken voor activiteiten waardoor op mailinglijsten terecht komt en wil je toch die korting scoren die alleen mogelijk is met een e-mailadres? Er zijn vele opties om een gratis e-mailadres aan te maken dat je kan blijven gebruiken. De twee bekendste zijn momenteel Outlook en Gmail. Deze zijn niet anoniem omdat je eerst een account moet aanmaken bij Google of Microsoft. Eenmaal aangemaakt kan je van deze accounts gebruikmaken voor zaken die je niet via je officiële adres wil doen.

Lees ook: 5 tips om dataverlies op de werkvloer te voorkomen

Aanmaken van een tijdelijk adres via een betaalde provider

Heb jij een provider die ook een e-mailaccount tot het pakket heeft behoren, dan kan je meestal zelf ook meerdere e-mailadressen aanmaken. Op die manier kan je een fake-adres aanmaken voor een specifiek doel en weer verwijderen wanneer jij dat wilt. Let er daarbij wel op dat je niet per se anoniem kunt blijven op die manier. De ontvanger kan soms via de extra informatie zien van welk hoofdadres dit een tijdelijk aanvulling was. Een kwestie van even goed uitzoeken voordat je hieraan begint.

Tijdelijk e-mailadres

Een tijdelijke e-mail adres via een gratis dienst

Ben je op zoek naar een wegwerpadres dan zijn er diverse opties. Hoe werkt het? Jij maakt een tijdelijk e-mailadres aan en geeft daarbij meteen op hoeveel minuten dat adres moet blijven bestaan. Gedurende de periode dat dit tijdelijk adres bestaat, worden berichten die daar aankomen direct doorgestuurd naar jouw officiële adres. Is de geldigheid verlopen dan vervalt het adres compleet en wordt er niks meer doorgestuurd, geen spam maar ook geen andere betichten. Deze tijdelijk dienst wordt onder meer gratis aangeboden door 10minutemail en mailinator. De diensten van 10minutemail en mailinator kunnen gratis zijn omdat het verdienmodel is gebaseerd op reclameontvangsten. Bij deze en vergelijkbare diensten moet je altijd beschikken over een eigen e-mailadres

Anoniem bestaat niet

Natuurlijk wil jij dat tijdelijke e-mailadres alleen gebruiken met de beste bedoelingen en wil je gewoon anoniem blijven omdat je dat past. Besef hierbij altijd goed dat anonimiteit vaak een fictie is als het de virtuele wereld betreft. Ook met het gebruik van een tijdelijk e-mailadres laat je voetstappen achter op het internet. Het gebruik van een tijdelijk e-mailadres is ook niet mogelijk zonder over een adres te beschikken waar je niet anoniem kan blijven. Lees ook altijd de voorwaarden door van de aanbieders van gratis diensten op het net, zodat je niet onaangenaam wordt verrast door die kleine lettertjes.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer