Home Tips Eindeloos fotograferen met behulp van een drone

Eindeloos fotograferen met behulp van een drone

by Redactie
Dit zijn de 5 beste drones op de markt

Ben je een echte hobby fotograaf en streef je ernaar om de mooiste plaatjes vast te leggen? Dan is het zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in de (letterlijk) eindeloze mogelijkheden als je gebruik maakt van een drone. Als je het leuk vindt om de mooiste birdview foto’s en of video’s te maken en te bewerken, moet je zeker dit artikel even doornemen.

Wat is een geschikte drone om te fotograferen?

Als je op zoek gaat naar een geschikte drone om te fotograferen, zijn er zeker wel een aantal zaken waar je op moet letten. Het aanbod in drones is tegenwoordig zeer groot maar de ene drone is de andere zeker niet. Een belangrijk punt is uiteraard de kwaliteit van de drone zelf maar in dit geval is het zeker van belang om ook goed te letten op de camera die erop gemonteerd is. Drones zijn vaak voorzien van een vaste camera. De beelden die je maakt moeten immers wel scherp zijn! Het is dan ook van groot belang dat de camera is voorzien van een beeldstabilisator. Hiermee voorkom je immers dat eventuele trillingen de kwaliteit van de beelden kunnen verstoren. De betere drones bieden de mogelijkheid om in Full HD te filmen.  

Een punt waar je wellicht niet zo snel aan denkt is de accucapaciteit. Het zal je niet gebeuren dat je bezig bent om de mooiste beelden vast te leggen maar dat de opname bruut onderbroken wordt omdat de drone geen prik meer heeft. Ben je van plan om in onbekende gebieden te fotograferen? Dan kan een drone met GPS functie wel erg handig zijn.

Tips voor als je met behulp van een drone foto’s gaat maken

Uiteraard maken we van de gelegenheid gebruik om je te voorzien van een aantal praktische tips voor het beste birdview resultaat. We raden je het bijvoorbeeld sterk aan om in RAW te fotograferen en niet in JPG. Deze keuze kunnen we eenvoudig onderbouwen want in RAW heb je veel meer bewerkingsmogelijkheden. Een andere tip die we je willen meegeven is dat je het beste met een zo laag mogelijke ISO kunt fotograferen. Het is in dit kader goed om te weten dat een camera van een drone een relatief kleine beeldsensor heeft. Deze sensor is wel opgebouwd is uit heel veel pixels. Je begrijpt wel dat een pixel hierdoor minder licht kan opvangen. Dit “probleem” kan op een eenvoudige manier ondervangen worden door de juiste ISO waarde in te stellen. Tot slot willen we je erop wijzen dat je het beste het beste filters kunt gebruiken om de hoeveelheid licht dat kan doordringen in je sensor te reguleren.  

Birdview fotografie

Met behulp van een drone kun je dus eindeloos fotograferen, althans deels want je moet je wel houden aan de strenge Europese regelgeving voor het vliegen met drones. Als je birdview fotografie nog nooit hebt uitgeprobeerd is dit zeker wel een aanrader. Het is leuk om deze nieuwe kans uit te proberen en te ontdekken dat je niet te hoog moet vliegen om wat meer details vast te leggen, je waanzinnig mooie beelden krijgt als je gaat fotograferen tijdens het gouden uur (net na het opkomen van de zon en net voordat de zon onder gaat) en dat het ook leuk is om de camera recht omlaag te richten om een nieuw perspectief te krijgen. Met een drone geef je jouw hobby een nieuwe dimensie.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer