Home Elektronica Elektrische leidingen onderscheiden met gekleurde isolatie tape

Elektrische leidingen onderscheiden met gekleurde isolatie tape

by Redactie
Elektrische leidingen onderscheiden met gekleurde isolatie tape

Wie werkt met elektriciteit, om bijvoorbeeld bedrading aan te leggen in huis, of van huis naar een schuur, heeft in sommige gevallen isolatie tape nodig. Isolatie tape kent een aantal zeer belangrijke eigenschappen, waardoor het bijzonder geschikt is voor elektrische bedrading. In dit artikel nemen we de belangrijkste aspecten met je door.

Elektrische bedrading veilig afwerken

We hebben vaker met elektriciteitsdraden (laagspanning) te maken in huis dan we denken. Op het moment dat we elektriciteitsdraden willen markeren, of willen herstellen, dan kunnen we hier isolatie tape voor gebruiken.

Isolatie tape kent namelijk zeer geschikte eigenschappen voor elektriciteitsbedrading

  • Isolatie tape geleidt geen stroom. Is er een stukje open draad waarvan de behuizing gescheurd is? Dit kun je zeer veilig afplakken met isolatie tape, zodat niemand een schok kan krijgen, of dat er brandgevaar ontstaat.
  • Isolatie tape is verkrijgbaar in een diversiteit aan kleuren, zo kun je altijd onderscheid maken tussen bedrading en dus veiliger te werk gaan. Denk nu niet dat je het wel onthoud welke bedrading waarbij hoorde. Na enkele jaren zijn dergelijke gegevens uit je geheugen gewist. Dankzij de verschillende kleuren isolatie tape kun je zowel de bedrading markeren, als ook bij welk onderdeel zij horen.
  • Deze tape smelt niet en is niet brandgevaarlijk.
  • Wil je diverse elektriciteitsdraden samenvoegen? Dit kan met isolatie tape.

Isolatie tape vormt een onmisbaar onderdeel bij het aanleggen, of herstellen van elektriciteitsbedrading. Zowel op bouwplaatsen als ook gewoon thuis. Het fijne is dat ze ook nog eens geschikt zijn voor buitengebruik.

Bouwtapes voor werk in uitvoering

Ook bij werk in uitvoering, meestal op bouwterreinen, maar ook zelfs thuis, kan bouwtape een uitkomst bieden. Iedereen kent de geel-zwarte, of rood-witte afzettingen op de vloer. Deze markeren een situatie waarbij het duidelijk is dat het gemarkeerde stuk niet betreden mag worden. Dergelijke bouwtape kan direct op de vloer geplakt worden, wat een ontzettend handig alternatief is voor bouwlinten. Bouwlinten zorgen er immers voor dat de uitvoerenden ook niet gemakkelijk de afgezette plekken kunnen verlaten (je zult er overheen moeten stappen, of weg moeten halen indien er motorvoertuigen langs moeten). Met bouwtape is deze hindernis er niet, wat makkelijker is voor uitvoerenden. Personen die uit het gebied moeten blijven worden ook op hun plaats gehouden hiermee.

Nuttige bouwtapes

Daarnaast is er ook nog eens reflecterende bouwtape verkrijgbaar. Dit is vooral nuttig bij werkzaamheden in het donker. Deze bouwtape is overal op te bevestigen en draagt hiermee bij aan de veiligheid op de werkvloer.

Om gladde situaties te ondermijnen is er de antislip bouwtape. Is een plek te glad, vooral bij regen? Plaats hier antislip bouwtape.

Tot slot is alu-tape (aluminium tape) een veel gebruikte bouwtape. Hij kan overal worden ingezet, zelfs bij randen van dakgoten, om naden te verbinden. Deze tape is water, maar ook olie bestendig en kan tegen zeer koude temperaturen, alsook tegen extreem hoge temperaturen. Onmisbaar in de bouw, maar ook thuis is alu-tape een ware uitkomst in tal van situaties.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer