Home Internet Facebook verwijderen, alles wat je moet weten

Facebook verwijderen, alles wat je moet weten

by Rob
facebook verwijderen

Dat niets zo veranderlijk is als de mens zie je enorm goed terug in het social mediagedrag. Het is nog niet zo lang geleden dat een Facebook account als een soort must-have werd gezien. Tegenwoordig zie je ook veel mensen weer andere keuzes maken en willen ze Facebook verwijderen. Het verwijderen van Facebook is overigens niet zo eenvoudig. Het team van Marc Zuckerberg vindt het namelijk niet zo leuk als je deze keuze maakt en heeft de “Facebook verwijder mogelijkheden” wat verder weggewerkt. Wij verklappen je de verstopplaatsen van deze icoontjes waardoor je je hele account of gedeelten hiervan kunt verwijderen.

Waarom verwijder je Facebook?

Het is uiteraard niet aan ons om je te beïnvloeden maar er zijn mensen die besluiten om Facebook te verwijderen. Nog niet zo lang geleden was het verwijderen van Facebook een no-brainer. Dit social media account was voor veel mensen dé manier om in contact te blijven (of zelfs te komen) met anderen. Daarnaast was dit een perfecte manier om berichten te sturen, verjaardagen niet te vergeten, op de hoogte te blijven van evenementen en was het account een super handige manier om op ieder platform in te loggen.

Dat zelfs Facebook niet zaligmakend is, bleek wel uit de hoeveelheid mensen die gehoor gaven aan een eenvoudige oproep die op TV werd gedaan om Facebook te verwijderen. Factoren als een gebrek aan privacy en het tekort doen aan je “echte” sociale leven werden als argumenten hiervoor aangevoerd. De vraag is echter niet waarom je Facebook verwijdert maar hoe je dit doet. Als je niet weet hoe dit moet, valt het in de praktijk nog niet mee.

Facebook account tijdelijk- of permanent opheffen        

Als je jouw Facebook account wilt opheffen, biedt het social media platform je een keuze. Een Facebook account is tijdelijk- of permanent op te heffen. Als je Facebook deactiveert, kun je het account tijdelijk onzichtbaar maken. Bij de keuze om het account te verwijderen, maak je een definitieve keuze. Je profiel wordt na 30 dagen pas echt verwijderd. Deze dagen worden gezien als een soort van bedenktijd. Als je binnen deze periode van gedachten verandert, kun je jouw account met een druk op de knop weer activeren. Daarnaast activeer je het account automatisch als je het binnen die periode gebruikt om ergens in te loggen of ervoor kiest om vrienden liken. Je bent dus niet zomaar verwijderd bij Facebook.

Stappenplan om een volledige Facebook pagina te verwijderen:

  1. Ga naar www.facebook.com/help/delete_account
  2. Log in met je gegevens zoals je altijd doet
  3. Klik op “Account verwijderen”
  4. Vul je wachtwoord in
  5. Klik op “Doorgaan” → “Account verwijderen”

Facebook groep verwijderen

Als je niet de radicale keuze wilt maken om een hele Facebook pagina te verwijderen, kun je ook delen van de pagina verwijderen. Je kunt bijvoorbeeld een Facebook groep verwijderen, 

vrienden verwijderen, foto’s verwijderen, een tag verwijderen, bedrijfspagina verwijderen, meldingen verwijderen, Messenger berichten verwijderen of bepaalde volgers verwijderen. 

Je zult merken dat het verwijderen van elementen van je account veel eenvoudiger gaat dan het verwijderen van een volledig Facebookaccount. Het verwijderen van een Facebookgroep kan via het instellingenmenu als je de betreffende groep hebt aangeklikt. Op een vergelijkbare manier kun je een vriend verwijderen.

In het digitale helpcentrum van Facebook staan alle stappenplannen voor het (delen van) Facebook verwijderen eenvoudig beschreven. Er wordt hierin onderscheid gemaakt tussen de nieuwe- en de klassieke versie van Facebook. Het account wordt immers in de komende periode in een nieuw jasje gestoken omdat ze er daar vanuit gaan dat je nog wel even blijft.

You may also like

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer