Home Gadgets Fitbit of Apple Watch kopen? Dé ULTIEME review + vergelijking van beide smartwatches!

Fitbit of Apple Watch kopen? Dé ULTIEME review + vergelijking van beide smartwatches!

by Rob

Als je van plan bent om een smartwatch te kopen, is de kans groot dat je keuze op een Fitbit of Apple Watch valt. Als je een vergelijking maakt tussen de meest recente modellen moet je een keuze maken tussen de veelzijdige Apple Watch Series 5 of de veel voordeligere Fitbit Charge 3. Ondanks dat dit op het eerste gezicht een wat kromme vergelijking lijkt, is het tegendeel het geval. Fitbit is een smartwatch die tegenwoordig uitstekend in staat is om te concurreren met de Apple Watch. Daarom zullen wij in dit uitgebreide artikel een vergelijking maken tussen de Fitbit Charge 3 vs. de Apple Watch Series 5.

Waarom je een Fitbit of Apple Watch zeker kunt vergelijken

De Apple Watch is in september 2016 op de markt gekomen, als opvolger van de Apple Watch Sport (uit 2015). Deze “slimme telefoon” werd direct na introductie als marktleider gezien op het gebied van smartwatches. Deze positie werd versterkt door de grote hoeveelheid updates die binnen een kort tijdsbestek zijn doorgevoerd. Nu in 2024 is de Apple Watch Series 5 als meest recente versie verkrijgbaar. Deze geavanceerde mini computer heeft echter wel concurrentie uit misschien wel een onverwachte hoek.

Update: volgens iCulture gaat de Apple Watch Series 6 nog dit jaar gaat uitkomen… en wel in september!

Prijsverschil tussen de Fitbit Charge 3 en de Apple Watch Series 5:

De concurrentie voor de Apple Watch komt van Fitbit, een merk dat in het begin zeker niet werd gezien als stijlvol. Het uitbrengen van het eerste model van dit merk, de Fitbit Ionic, had weinig tot geen invloed op de verkoopcijfers van Apple. Het merk ontwikkelde zich echter snel en wist met de Fitbit Charge een breder publiek te bereiken. Dit bracht de smartwatch markt al behoorlijk in beweging. Het speelveld is echter flink veranderd met de introductie van de Fitbit Charge 3. Dit slimme horloge kan gerust gezien worden als directe concurrent voor de Apple Watch ondanks dat de verschillen tussen deze twee opties nog altijd erg groot zijn.

Wil jij een smartwatch die naast jouw gezondheid en prestaties ook muziek afspeelt en kan bellen? Ga dan voor de Apple Watch Series 5!

Waarom zou je kiezen voor een Fitbit Charge 3?

De scherpe prijsstelling van de Fitbit Charge 3 is voor veel mensen één van de voornaamste redenen om de voorkeur te geven aan dit “klokje”, boven een Apple Watch 5. Het prijsverschil tussen deze Fitbit en de Apple bij Bol.com is enkele honderden euro’s.

Een andere goede reden om deze keuze te maken is dat de Fitbit compatibel is met een reeks van Android apparaten. Bij Apple is dit uiteraard niet het geval.

Bekijk onderstaande uitgebreide review over de Fitbit Charge 3 van Coolblue voor nog meer informatie over deze smartwatch.

Een ander belangrijk criterium om te kiezen voor de Fitbit Charge 3 is de batterijcapaciteit. Fitbit is een merk dat bekend staat als zuinig. Je kunt een kleine week gebruik maken van de Charge 3, zonder dat je deze watch moet opladen. Dit is bij een Apple Watch zeker niet het geval. Je zult er snel aan moeten wennen dat deze smartwatch iedere nacht aan de oplader moet. Je kunt de Apple Watch overigens wel draadloos opladen, voor de Fitbit Charge heb je hiervoor nog altijd een snoer nodig. 

Waarom zou je kiezen voor een Apple Watch 5?

Als je voor aan Apple Watch 5 kiest, moet je een prijs betalen die ongeveer het viervoudige is van de aanschafprijs van de Fitbit Charge 3. Daar mag je uiteraard wel wat voor verwachten en dat is dan ook zeker wel het geval. Een Apple Watch 5 is een soort mini computer die je om je pols hebt hangen. De vergelijking Fitbit versus Apple Watch op basis van functionaliteiten zal uitmonden in een duidelijke winst voor de laatstgenoemde. Je kunt zelfs spreken van een walk-over in dit geval. Dit is ook het geval als je de hoeveelheid beschikbare Apps vergelijkt. Apple biedt zeer veel keuze op dit gebied.  

Bekijk onderstaande uitgebreide review over de Apple Watch Series 5 van Coolblue voor nog meer informatie over deze smartwatch.

Een andere goede reden waarom zou je kiezen voor een Apple Watch 5 is de beschikking over GPS. Deze functionaliteit geeft een goed beeld van de doelgroep waarop Apple zich richt: de sporters en de fitness liefhebbers. Je Apple Watch zal je routes vastleggen bij het sporten, zonder dat je hiervoor dus je smartphone mee hoeft te nemen. Een ander groot voordeel van de Apple Watch 5 ten opzichte van de Fitbit Charge 3 is uiteraard de beschikking over WIFI.

Fitbit Charge 3 vs. de Apple Watch Series 5 wat zijn andere verschillen?

Zoals je merkt, richten zowel Fitbit als Apple zich op de sportende doelgroep. Beide watches zijn dan ook slim genoeg om dit in de gaten te hebben en zullen je ongevraagd van gegevens zoals je hartslag of het aantal verbrande calorieën voorzien. Apple is hier iets nauwkeuriger in, maar het verschil is gering. Beide apparaten zullen je ook je zwem gegevens aanleveren tot wel 50 meter onder water. Ook hierin is Apple iets nauwkeuriger en zal je zelfs informeren over hoeveel baantjes je getrokken hebt.

De vergelijking Fitbit Charge 3 versus de Apple Watch Series 5     

De vergelijking Fitbit Charge 3 vs. de Apple Watch Series 5 valt zeker niet op ieder gebied in het voordeel van de laatstgenoemde optie uit. De Fitbit Charge 3 is bijvoorbeeld stof- en waterbestendig en is voorzien van gebrandmerkt schade bestendig glas.

Daarnaast heeft Fitbit een functionaliteit die Apple niet heeft en dat is slaap tracking. Met de Fitbit Charge 3 kun je een beeld vormen over je nachtrust. Je krijgt inzichten in bijvoorbeeld hoe lang je diepe-, je lichte- en je REM slaap heeft geduurd. Daarnaast kun je zelfs in beeld brengen hoe lang je wakker hebt gelegen gedurende de nacht. Aan de hand van deze gegevens beoordeelt het systeem je slaapkwaliteit en kun je zelfs hierin je “uitdagingen” vinden.

De Fitbit Charge 3 adviseren wij indien je puur en alleen je gezondheid en sportprestaties wilt monitoren. Je bestelt hem eenvoudig online bij Mediamarkt waarna je hem krijgt thuis bezorgt of bij een Mediamarkt winkel kunt oppikken.

Uitstraling van de Charge 3 en de Watch Series 5

Met betrekking tot de uitstraling heeft de Apple een uitstraling van een horloge en de Fitbit meer de looks van een armband. Beide apparaten zijn voorzien van een oled-scherm integratie maar er zijn wel duidelijke verschillen met betrekking tot het scherm. Het scherm van de Fitbit is duidelijk wat minder geavanceerd en er is sprake van een wat korrelige weergave in vergelijking met de Apple. Daarnaast worden de gegevens op de Fitbit in het zwart-wit weergegeven terwijl je bij de Apple de beschikking hebt over een kleurenscherm.  

Fitbit of Apple Watch kopen?

De vraag is uiteraard of je een Fitbit of Apple Watch moet kopen. Als je jouw gezondheid en activiteiten in de gaten wilt houden, is de Apple Watch een goede keuze. De Fitbit is meer een fitness tracker en kan dan ook niet helemaal gezien worden als een smartwatch. Je kunt de Charge 3 niet gebruiken om te bellen of voor het afspelen van muziek, waarvoor je de Apple Watch Series 5 wel kunt gebruiken. De keuze of je een Fitbit of Apple Watch koopt, hangt dus af van je gebruiker behoefte en uiteraard je budget. Fitbit of Apple Watch kopen? Met beide modellen maak je een goede keuze. 

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer