Home Gadgets Gaat de iPad Pro de MacBook vervangen?

Gaat de iPad Pro de MacBook vervangen?

by Rosalyn van Moorselaar
iPad Pro of MacBook

De iPad Pro is veelvuldig in het nieuws geweest de laatste tijd. Het apparaat zou de vervanging kunnen zijn voor een Apple notebook of desktop. Maar werkt dat in de praktijk ook zo? Wij hebben de iPad Pro met de MacBook voor je vergeleken, zodat jij een goede keuze kunt maken.

De iPad Pro voor onderweg

Wist je dat de iPad Pro zowel 4G als wifi heeft? Zo kun je onderweg dus altijd gemakkelijk online zijn en blijven. Bij de MacBook is dit niet ingebouwd. Je kunt wel wifi gebruiken onderweg, maar geen 4G. Wel kun je gebruikmaken van de hotspot van je iPhone, maar dan gaat de batterij van je telefoon wel veel sneller leeg. Hier wint de iPad Pro het dus zeker!

iPad Pro

Internet op iPad Pro of MacBook

Internetten gaat snel op de iPad Pro en daarin doet hij zeker niet onder voor je MacBook. Wat wel zo is: op een MacBook is multitasken veel gemakkelijker. Dus als jij vaak bezig bent met meerdere dingen tegelijk en het liefst 4 of 5 schermen geopend hebt, dan is de MacBook gebruiksvriendelijker.

Werken op de iPad Pro of MacBook

Ga je aan het werk en gebruik je bijvoorbeeld je tekstverwerker? Dan moet je je realiseren dat de iPad Pro standaard geen los toetsenbord heeft. Je kunt die echter wel heel eenvoudig aansluiten en dan is het verschil met een MacBook te minimaliseren. Het voordeel van een iPad Pro is dat die een touchscreen heeft. In deze tijd zijn we daar zo aan gewend dat we ons zelfs wel eens vergissen als we onze MacBook gebruiken. Zeker een handig voordeel van de iPad Pro!

Lees ook: Opvouwbare smartphone: de nieuwe trend?

Camera van de iPad Pro

De iPad Pro beschikt over een uitstekende camera. Bij de MacBook heb je alleen te maken met een selfiecamera. De mogelijkheden zijn hierbij dus beperkt. Anderzijds heb je op je MacBook wel veel meer mogelijkheden om foto’s te bewerken. Je kunt hierop gewoon programma’s zoals Photoshop downloaden om op een professionele manier aan de slag te gaan met fotobewerking.

Vergelijking geluid

Het geluid van de iPad Pro is zo goed verdeeld, dat het eigenlijk niet uitmaakt hoe je hem in je handen houdt: het geluid is altijd prima. Bij een MacBook heb je vaak te maken met twee of meerdere boxen. Het geluid komt dan op een andere manier over. Dat is meestal je eigen keuze. Luister je vaak muziek, dan kies je voor meerdere boxen of voor de iPad Pro!

Scherm van iPad Pro of MacBook

Het scherm van je MacBook is groter en dus fijner als je bijvoorbeeld een film wilt kijken of gaat gamen. Zo heb je namelijk een heel mooi beeld. Het voordeel van de iPad Pro is echter weer dat die compacter is en overal verbinding heeft, waardoor je ook onderweg je favoriete serie kunt kijken.

MacBook

iPad Pro of Macbook kiezen

Ga je nu voor de iPad Pro of toch voor MacBook? Deze keuze kun je het beste maken aan de hand van de manier waarop jij je apparaat gebruikt. Gebruik je hem bijvoorbeeld vooral voor tekstverwerking, dan is het misschien verstandig om bij je MacBook te blijven. Ben jij vaak onderweg? Dan biedt de iPad Pro je veel voordeel.

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer