Home Smartphones & Tablets Galaxy Z Flip van Samsung, de toekomst van smartphones?

Galaxy Z Flip van Samsung, de toekomst van smartphones?

by Rob
Galaxy Z Flip

Dat de Galaxy Z Flip van Samsung een van de meest besproken smartphones van 2024 is, zul je niet verbazen als je weet dat deze Samsung smartphone een klaptelefoon is met een opvouwbaar scherm. Het is een toestel dat er best indrukwekkend uitziet maar is dit hoe de toekomst van smartphones eruit ziet? In deze Samsung Galaxy Z Flip review ontdek je het antwoord.

Samsung Galaxy Z Flip waar hebben we het over?

Smartphones met opvouwbare schermen. Er is jaren over gespeculeerd hoe goed dit kan uitpakken. Door de introductie van de Samsung Galaxy Z Flip kunnen we ook een beeld vormen wat hiervan in de praktijk de voor- en nadelen zijn. Als we het hebben over de Samsung Galaxy Z Flip, hebben we het over een doorontwikkeling van de Galaxy S10 maar wel als dubbel te vouwen variant. Je beschikt over een smartphone met een groot scherm die nog altijd erg eenvoudig in je broekzak past. 

Als we kijken naar de vormgeving is dit absoluut een innovatieve smartphone. De Z Flip is in opgevouwen toestand een van de kleinste high-end telefoon die je kunt kopen. Als je het scherm uitklapt beschik je echter wel over een smartphone met een relatief groot scherm. 

Bekijk hieronder de huidige prijzen voor de Galaxy Z Flip bij de bekendste Nederlandse webshops

Waarom iedere Galaxy Z Flip review over het dubbel te vouwen scherm gaat

Het feit dat vrijwel iedere Galaxy Z Flip review over het dubbel te vouwen scherm gaat is goed te verklaren. Dit is letterlijk de meest opzienbarende innovatieve aan dit toestel. Op andere vlakken kent de Z Flip veel gelijkenissen met de S10. Het scherm heeft ongeveer dezelfde afmeting, het nieuwe toestel is voorzien van een accu met een vergelijkbare capaciteit en de camera’s hebben zo’n beetje dezelfde sensoren. Vat dit zeker niet negatief op want op deze vlakken scoort de smartphone zeker niet slecht. Door deze factoren niet of nauwelijks te wijzigen wordt de aandacht echter wel vrijwel gevestigd op die onderscheidende vormfactor. 

Bekijk de uitgebreide video van Bol.com waarin de Samsung Galaxy Z Flip wordt gereviewd

Is de Galaxy Z Flip vergelijkbaar met de Galaxy Fold?

Als je een beetje bekend bent met het aanbod van Galaxy, zul je bij het zien van de Galaxy Z Flip waarschijnlijk moeten denken aan de Galaxy Fold. Bij deze laatstgenoemde smartphone kan het scherm in de breedte worden uitgeklapt tot een tabletformaat. Dit is hiermee een soort 2-1 toestel, een smartphone en een tablet. Deze versie is dus in zekere zin vergelijkbaar met de Galaxy Fold maar komt veel meer in de buurt van een smartphone.

TIP: Schrijf je in voor de prijsalert van Technika10 en mis geen prijsdalingen meer van de Samsung Galaxy Z Flip bij Bol.com. Je vindt de prijshistorie en prijsdaling alert onderaan deze Samsung Galaxy Z Flip review.

Specificaties van de Galaxy Z Flip van Samsung met het flexibele scherm

Als je kijkt naar de specificaties van de Galaxy Z Flip van Samsung, valt ook nu weer het scherm direct op. Het 6,7 inch (opengeklapt) amoled-scherm heeft een resolutie van 2636 bij 1080 pixels. Hierdoor ziet het scherm er prachtig uit met betrekking tot de scherpte en kleurweergave. Dit is overigens een factor waar Samsung heel sterk in is. Ook met betrekking tot de hardware scoort dit toestel hoge ogen. Onder de motorkap zit een Snapdragon 855 Plus-processor en heeft een (niet uitbreidbare) opslagruimte van 8GB RAM en 256GB. Het toestel heeft dus voldoende capaciteiten om te multitasken en de taken in een snel tempo uit te voeren. 

De Galaxy Z Flip beschikt over twee 12 megapixel camera’s aan de achterzijde (een ultrawide en een wide variant), aangevuld met een 10 megapixel front-facing camera. De batterij heeft een capaciteit van 3.300 mAh. Hoewel deze waardes niet spectaculair zijn, zul je op deze vlakken in de praktijk niet teleurgesteld worden in het gebruik van het toestel. Van het scherm aan de voorzijde van het toestel (1,06 inch, een resolutie van 300 x 116 pixels) moet je je niet te veel voorstellen. Je kunt hierop de tijd checken, de stand van de batterij controleren en zien of je berichten hebt ontvangen. 

Hoe werkt het opvouwbare scherm van de Z Flip van Galaxy in de praktijk?

Als je overweegt om een exemplaar te kopen, wil je uiteraard weten hoe het opvouwbare scherm van de Z Flip van Galaxy in de praktijk werkt. Dit is immers dé onderscheidende factor van het toestel. In dit geval is het goed te weten dat de voordelen van dit toestel ook meteen de nadelen van deze smartphone vormen. De constructie van het toestel is wat kwetsbaarder dan reguliere toestellen. Wat bijvoorbeeld opvalt is dat de twee delen van het scherm niet precies op elkaar passen. Doordat er sprake is van een aantal millimeters speling, moet je oppassen voor de invloeden van vuil, stof en zand. Dit is nu net waar het scherm van dit toestel erg gevoelig voor is.

Het scharnier van het toestel vraagt wat gewenning. Deze is relatief stroef afgesteld. Hiermee wordt de kans op het beschadigen van het toestel kleiner maar is het zeker in het begin wel even lastig om het toestel met één hand open te klappen. Een ander nadeel is dat de randen rond het scherm redelijk dik zijn en dat de fysieke vingerafdrukscanner op een onlogische plaats (rechts van het toestel) zit. Daarnaast maakt dit ontwerp het ruimte technisch lastiger om een goede accu in het toestel te kunnen plaatsen, heb je de beschikking over slechts één luidspreker en ontbreekt de 3,5mm jack. 

Galaxy Z Flip kopen?

Als je naar de bovenstaande alinea kijkt, lijkt het erop dat we een opsomming hebben gemaakt van negatieve punten over dit toestel. Het is goed om hierbij te vermelden dat de Z Flip van Samsung zeker concurrerend is ten opzichte van andere toestellen met een opvouwbaar scherm. Ja, er is ruimte voor verbetering maar als je de beschikking wilt hebben over een innovatieve smartphone met een opvouwbaar scherm is het een goede keuze om een Galaxy Z Flip te kopen. Het apparaat van Samsung laat zeker zien hoe de toekomst van smartphones eruit gaat zien.

Bekijk hieronder de huidige prijzen voor de Galaxy Z Flip bij de bekendste Nederlandse webshops

Je moet er vanzelfsprekend wel rekening mee houden dat er aan de Galaxy Z Flip van Samsung een hoger prijskaartje hangt maar er zijn geen dringende reden te bedenken om dit toestel te laten liggen als je op zoek bent naar een smartphone gadget. Je kunt een Galaxy Z Flip kopen bij de bekende aanbieders zoals BCC, Mediamarkt, en Bol.com.

Prijsverloop en prijsdaling alert [SCHRIJF JE IN!]

In de grafiek hieronder zie je het prijsverloop van de Samsung Galaxy Z Flip bij Bol.com. Over het algemeen zie je bij gadgets en technische items dat deze vaak met een hoge prijs beginnen en dat deze geleidelijk aan goedkoper worden.

Wil jij de JBL Tune 220 TWS kopen, maar vind je hem momenteel nog te duur? Schrijf je dan snel in voor de prijsdaling alert* en ontvang een e-mail wanneer je hem voor een mooie prijs op de kop kunt tikken!

Prijsdaling alerts van Technika10.nl: wij houden van alle webshops de prijzen bij door middel van productfeeds. Zakt de prijs met meer dan 25% dan krijgen wij (en dus jij) automatisch een alert! Zo word jij automatisch op de hoogte gehouden van de beste Samsung Galaxy Z Flip aanbieding!

You may also like

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt afmelden als u dat wilt. Accepteer Lees Meer